Incisiv lateral stramb
Buna! Am purtat la 14 ani aparat dentar fix(timp de un an)si in mare parte mi-a îndreptat dintii, insa un incisiv lateral a revenit la forma initiala(mai in fata decât ceilalti si putin mai distantat de incisivul central decat cel din partea opusa.Au trecut 4 ani de cand mi-am scos aparatul si as vrea sa remediez aceasta problema, insa nu mai vreau sa port aparat dentar.Ce puteti sa imi recomandati? Chirurgie/fatetare?Si daca mi-ati putea oferi un pret orientativ ar fi perfect.
4 comentarii
aveti in primul rand nevoie de un consult efectiv in cabinet. informatiile sunt mult prea vagi pentru o recomandare corecta in cazul dvs si cu atat mai putin pentru o estimare de costuri.
conteaza foarte mult sa se analizeze cat de importanta este anomalia de pozitie a incisivului. in orice caz, chirugia, fatetarea mentionate de dvs sunt metode invazive de tratament, adica presupun sacrificiu de tesut dentar sanatos. pentru anomalii de pozitie, prima indicatie este tratamentul ortodontic. exista variante de aparate ortodontice foarte estetice sau chiar invizibile. consultati un stomatolog si un ortodont pentru solutii reale, nu veti gasi raspunsul cel mai bun pentru situatia dvs online.
conteaza foarte mult sa se analizeze cat de importanta este anomalia de pozitie a incisivului. in orice caz, chirugia, fatetarea mentionate de dvs sunt metode invazive de tratament, adica presupun sacrificiu de tesut dentar sanatos. pentru anomalii de pozitie, prima indicatie este tratamentul ortodontic. exista variante de aparate ortodontice foarte estetice sau chiar invizibile. consultati un stomatolog si un ortodont pentru solutii reale, nu veti gasi raspunsul cel mai bun pentru situatia dvs online.
Multumesc frumos! Mi-am facut deja o programare pentru consult.
Ați rezolvat problema? Am aceeași curiozitate, dupa ce am purtat aparat dentar, incisivii laterali au revenit la forma initiala.
Bună ziua!
Pentru a preveni modificările de poziție ulterioare purtării unui aparat ortodontic se recomandă purtarea unei gutiere pe timp de noapte sau aplicarea unei contenții de sârmă pe spatele dinților.
În situația în care apar aceste modificări de poziție după purtarea aparatului, cea mai bună soluție ar fi remedierea lor tot cu ajutorul unui aparat dentar. Mai nou, există tehnici și tratamente ortodontice moderne, care folosesc dispozitive invizibile sau foarte puțin vizibile și care reduc semnificativ disconfortul resimțit la purtarea aparatului dentar.
Bineînțeles, există și alte modalități de a remedia aspectul unui dinte care își modifică poziția, dar acestea, din păcate, sunt invazive, motiv pentru care nu sunt recomandate ca primă intenție de tratament.
Pentru a preveni modificările de poziție ulterioare purtării unui aparat ortodontic se recomandă purtarea unei gutiere pe timp de noapte sau aplicarea unei contenții de sârmă pe spatele dinților.
În situația în care apar aceste modificări de poziție după purtarea aparatului, cea mai bună soluție ar fi remedierea lor tot cu ajutorul unui aparat dentar. Mai nou, există tehnici și tratamente ortodontice moderne, care folosesc dispozitive invizibile sau foarte puțin vizibile și care reduc semnificativ disconfortul resimțit la purtarea aparatului dentar.
Bineînțeles, există și alte modalități de a remedia aspectul unui dinte care își modifică poziția, dar acestea, din păcate, sunt invazive, motiv pentru care nu sunt recomandate ca primă intenție de tratament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3incisiv principal
- 3probleme dentare
- 9Imi lipseste caninul drept
- 4Aparat dentar mobil sau extractie premolari permanenti
- 8Aparat dentar sau imbracatul dintilor?
- 6Am ambii incisivi laterali suprapusi/inghesuiti
- 2indepartare aparat fix
- 4Posibil cost nejustificat aparat superior
- 5Problema (ce se poate face? aparat dentar?)
- 2Aparat dentar-
- 3stomatologie copii
- 1probleme ciudate la incisivi
- 1Merge aparat dentar daca am un molar scos?
- 0brechet pe lucrare
- 1Probleme cu dintii
- 6Dinți strambi
- 1Refolosirea aparatului
Mai multe informații despre: aparatul dentar dintii strambi incisivul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: