Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 345 ..... 176 177 Înainte ›
0
18-07-2009, ora 08:18
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Sophie, esti, ca de obicei, o mare scumpa. Pe cat esti de mica pe atat de mare ti-e inimioara aia a ta de tocaita simpatica.
Da, nu am o perioada prea buna. Cred ca m-a lovit o gripa destul de naspa (sper ca nu porcina :) ) si abia ma misc. Cand sunt leguma fara pic de energie, cand ma doare capul, cand ma doare in gat si nu pot vb, muci garla, tuse... ce sa mai. Are si fimeo dar mai usor.
Cand zic ca nu sunt bine ma refer ca am pb dar nu sunt tocaita. Asta este grozav! Am momente, ca toata lumea dar per total sunt ok. Ieri a fost o zi cumplita la munca si io transpiram de raceala la 40 de grade. Imi venea sa imi dau palme.
Acu ca a venit weekendul incerc sa ma apuc de munca. De m-ar lasa durerea de cap...
0
18-07-2009, ora 09:05
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Cata, iti doresc sa te faci bine cat mai repede. Slava domnului ca nu e altceva. Cand a zis Sophie ca treci printr-o perioada mai dificila m-am gandit la alte prostii. Am racit si eu de cateva ori ( nu asa nasol ca tine) din cauza aerului conditionat. Iesi afara, transpiri, dupa care intri inauntru la 20 de grade (boala curata). Dar pentru noi o gripa (oricat de grava ar fi), e o nimica toata :). Eu zic totusi sa incerci sa nu muncesti pana nu te mai lasa un pic.
Lumi, buna idee cu sectiunea aceea "cat de bine e fara TOC". O sa adaug ceva de genul asta pe site. L-am refacut in totalitate si in curand o sa pun o varianta de test pe net.
Sophie, cand pleci la mare?
0
18-07-2009, ora 10:19
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Oh Cata dar un leac babesc ai incercat gen ceaiuri multe cu lamaie si baie cu sare la picioare? E o metoda simpla dar de multe ori eficienta si sper sa-ti foloseasca si tie mai ales ca merita incercat. Sper ca la urmatoarea ta postare sa te simti " ca noua" sa nu nu se intoarca... lasa-l acolo unde e.
OCD ma bucur ca ideea mea prinde radacini mai ales ca asa o sa fortam putin si autosugestia sa ne simtim mai bine.
0
18-07-2009, ora 11:36
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall fetelor
si ms pt incurajari.
multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa ma pun pe picioare si sa pot sa fac si eu cate ceva.sa fiu langa copilasul meu si sa pot sa muncesc.-da nu pot sa le am la un loc pt ca de muncit tre sa plec in italia
.e bine si asa atata vreme cat ma simt bine.nici nu-mi vine sa cred ca am trecut de depresia aia urata, si nu era prima.da sunt optimista si stiu ca o sa fie bine.
da mai am ceva pe suflet si sper ca o sa ma intelegeti-nu sunt doar povesti.am o "prietena"care imi poarta sambetele.si din frageda copilaraie s-a apucat sa -mi faca mie viata grea.pe scurt s-a dus la o baba care se ocupa cu niste lucruri necurate(fiind vecine baba i-a propus sa o ajute in din astea).pe atunci aveam 12-13 ani si de atunci au inceput necazurile in viata mea.eu nu am stiut nimic dar in timp s-au adunat asa de multe intamplari care au legatura cu aceasta "prietena" a mea.si punand lucrurile cap la cap am dedus ca ea e cea care imi face necazuri.am zis la o prietena comuna de a noastra ca stiu ce mi-a facut.stiam ca ii spune si de atunci fata nu mai vb cu mine si cand ma vede ma priveste cu o ura de parca ar vrea sa ma inghita pamantul.si culmea este ca eu nu i-am facut nici un rau.dar cred ca e invidioasa pt ca eu am fost mai sus de cat ea.dar am invatat, am stiut sa ma port cu oamenii din jurul meu si toti m a placeau, familia mea era mai apreciata(nu ca eram mai bogati).si vreau sa va spun ca pur si simplu a trebuit sa ma lupt ca sa ajung pana aici pentru ca ea s-a ocupat de toate aspectele vietii mele:sanatate, familie, bani.va spun ca mi-a fost f greu pt ca ma luptam cu morile de vant si nici acum nu stiu daca am scapat.am mai fost la biserici dar nu foarte des si probabil trebuiesc mai multe slujbe.o sa vad ce o sa fac da nu ma las.(ma scuzati ca am scris despre asta aici dar tot mereu am banuit ca cv nu e in regula, ca nu doar afectiunile medicale sunt de vina-si mi-a trebuit ani de zile sa descopar ce am si sa ma tratez).

va doresc numai bine, sunt alaturi de voi si la bine si la greu si sa ne dea Dumnezeu puterea sa trecem peste greutati.

sa aveti zile senine si frumoase
pupici
0
18-07-2009, ora 14:11
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Gege, am vazut mai demult o stire despre o vrajitoare din Bucuresti care a fost arestata impreuna cu sotul ei si jumatate din familie.Nu mai tin minte cum o chema dar era foarte cunoscuta, venea o gramada de lume la ea sa le ghiceasca viitorul, etc. Si in timp ce ma uitam la stirea respectiva ma gandeam ca daca doamna respectiva era asa o mare vrajitoare/medium/profet/mai stiu eu ce, cum Dumnezeu de au arestat-o astia?De ce nu a prevazut ce o sa i se intample?. Nu mai crede in toate povestile astea. Chestiile de genul asta functioneaza cel mult la nivel de autosugestie. E bine ca te duci la biserica si crezi in Dumnezeu, dar nu crede in superstitiile astea cu blesteme, vraji, etc. Faptul ca necazurile tale au inceput in perioada in care tu crezi ca ti s-au facut acele "lucruri necurate" e doar o coincidenta. Iar in legatura cu prietena voastra comuna cel mai probail a intors-o ea impotriva ta cumva. Nu iti mai incarca mintea cu un stres inutil. Ai grija de tine si de copil si lasa-i pe altii sa faca farmece pana le vine rau ca oricum se agita degeaba.
0
20-07-2009, ora 10:44
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Chiar credeti in superstiti si vrajitoare? Eu personal considerca numai cei cu putina educatie cred in asta.Gege dute la biserica da un acatist ca e mai bine si asa iti gasesti si pacea interioara.Sunt de acord cu OCD ca tre sa te relaxezi si nu te stresa inutil. Succes in a fi mai bine si ai sa vezi ca avei reusi.
0
20-07-2009, ora 13:01
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello, la intrebarea voastra vis-a-vis de vraji si vrajitoare. Al meu TOC s-a dezvoltat pe aceste idei, care s-au combinat cu altele si uite asa am facut eu o mare si neplacuta ciorba. Asa ca ce sa spun?
Gege, da-le incolo de idei crete! Du-te in Italia si fa ce-ti doresti si o sa vezi tu cum se intorc lucrurile pentru tine!

Eu: raport ciudat. Cu suisuri si coborasuri. Mai ma slabeste incordarea si am din nou pofta de mancare. Maine plec in vacanta si las TOC-ul legat de un gard poate il toropeste caldura :-)
Cata, fata, iti trecu gripa porcina:-) ?
0
20-07-2009, ora 13:06
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Mai fata mea, gripa porcina e pe trecute dar ma apuca toc-aiala si mai porcina. Mama ei. Ieri, brusc. O stare de anxietate care nu m-a lasat pana m-am culcat si care a adus cu ea toata pleiada de imagini intruzive care sa imi demonstreze ca sunt o nenorocita, ca nu sunt o mama buna, ca sunt o mare pacatoasa si tot asa. Dis de dimineata m-am trezit cu depresia in nas si fac orice pot sa fac sa ma mentin ocupata si sa imi spun ca gandurile nu ne reprezinta, actiunile ne reprezinta si ca starea asta e pasagera si o sa treaca. Doamne ajuta sa reusesc. :)
Multa sanatate tuturor!
1
20-07-2009, ora 14:56
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Si tu esti o nenorocita? :-) Join the club! :-) La mine abia acum incepe sa scada anxietatea pe o schema de nenoroceala. Si tu pacatoasa? E-he! Pai uite cata pacatarosenia ne-a mai lovit asa pe toti!

Fetita, o sa treaca! Eu cred, sincer, ca ce ni se intampla e cam asa: stam incordati pt x si y motiv, la limita incordarii pana cand ne pocneste cate un gand pe care il luam de bun. Si asa se declanseaza TOC-poc-ul, care el insusi e acolo... ca verificari si rasverificari pe diverse teme am mai facut eu pana sa ma apuce tembelizarea mare. Asa... si ne apuca pitucul, facem compulsia, il intaratam pana cand ne prindem care mai devreme care mai tarziu ca ce-i aia.
Dupa care, capatam un soi de predispozitie catre anxietate... si incepe asa, fara motiv sa ne ia o stare de neliniste. Care, desigur, atrage ce cunoaste ea mai bine: gandurile alea. Aoleo daca ma apuca! Si uneori ne apuca, alteori nu ne apuca. Si mie mi se intampla sa ma apuce sau sa nu ma apuce...

Acum, parca vad ca scade. Dac daca ma intreb ce am, iar ma bag in ganduri si ma pierd. Bine ca plec maine in vacanta si ma potolesc.

SI, fetita, aminteste-ti treaba aia de o stim: in timpul recuperarii sunt si momente dintr-astea. Hai ca vorbim! Pup!

OCD, unde e esti? Ca ne e dor de tine :-)
0
20-07-2009, ora 16:32
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
La padure :-).Am fost ieri toata ziua.A fost foarte tare. Era si mai tare daca nu ploua dar m-am simtit foarte bine. Intrebarea e pe unde umblati voi?.Ca de cateva zile nimic si sincer mi se facuse si mie dor de voi. Apropo, ma gandeam ca daca se intampla ceva cu siteul asta si ne mutam pe alt forum, sa ma anuntati si pe mine -
Cata, mai pun odata aici ce am scris mai sus despre ganduri si importanta lor.
"Creierul e doar un instrument care produce ganduri.Un gand nu este nici bun nici rau ci este doar o reactie bio-chimica, o descarcare electrica pe care nu o putem controla. Cei care ii dam importanta si consideram ca reprezinta ceva suntem noi. Cu alte cuvinte daca ai un gand, indiferent ce fel de gand, vezi ce relevanta are acesta pentru tine, ce legatura are cu realitatea.In cazul in care nu e constructiv sau nu iti este util lasa-l sa se duca. Sub nici o forma nu trebuie sa i te opui. "
Si tu crezi in ideea aia ca poti pacatui ca gandul? Hai sa fim seriosi.Daca ar fi asa TOATA lumea e mai pacatoasa decat poti tu sa-ti imaginezi. Daca e sa mergem pe rationamentul asta eu de exemplu sunt extrem de pacatos dar ma simt extraordinar de bine. Nu mai fi atat de exigenta cu tine in privinta asta pentru ca, inca odata, nu iti poti controla fiecare gand, nimeni nu poate.
Sophie, iti urez vacanta placuta si sa te intorci cu alt moral de acolo. Eu am facut chestia asta si ma simt superbine de atunci asa ca distractie placuta.
0
20-07-2009, ora 21:29
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall fetelor.
maine pleec in italia. da nu va abandonez ca imi iau si laptopul cu mn sa va mai scriu.
merg la munca da e ok pt mine.cand pot sa muncesc inseamna ca sunt bine.mai am o gramada de treburi asa ca o sa mai scriu cand am timp.si mi-e o foameeeeeeeee.va pup si va imratisez.
0
21-07-2009, ora 08:43
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Va multumesc pentru sustinere - conteaza enorm!

Sophie si Gege, calatorie placuta si toc-free!
OCD, ramanem singuri pe baricade pe aici. :)

Mai nu stiu cat de tare este vba de ganduri atata cat este o stare anxios depresiva care ma cam darama. Dar, asa cum zice Sophie, este parte din procesul de vindecare. Stiu asta, imi reamintesc de cate ori uit, imi zic, imi repet si tot asa. Si cand nu merge ma fac ca nu bag in seama starea - cateodata mai merge si asta. :)) E chiar caraghios cred, dar pur si simplu mentalizez starea ca pe cineva care incearca sa ma bata pe umar si sa imi atraga atentia iar eu ma intorc cu spatele la ea. :)
Hai ca pentru o depresiva pot fi chiar haioasa.

Va pupez
0
21-07-2009, ora 10:19
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare dragii mei si bine v-am regasit!

Raportul meu este unul nu bun, ci foarte bun.
M-am simtit foarte bine in vacanta, Doamne cred ca nu m-am mai simtit asa de multi, multi ani! N-am avut depresie, nici ganduri obsesive, absolut nimic. A fost grozav! Am ramas insa prudenta caci stiam ca n-o sa dureze si va veni probabil vremea cand voi fi sub val. Deocamdata nu sunt, dar la intoarcere spre casa am inceput sa simt din nou acea apasare, respiratie dificila, imi era imposibil sa respir normal trebuia sa casc si asta numai din cauza anxietatii.
Macar am realizat un lucru: anxietatea, dar in special depresia mi se trage de la serviciul pe care-l am si care nu e tocmai ce imi doresc.
Voi mai strange din dinti o perioada, apoi sper sa imi regasesc linistea. Desi, cum ziceam nu-mi e bine la munca, constientizez faptul ca am un job, am pentru ce ma trezi dimineata fata de altii care din cauza crizei nu au:(
Dar sa revenim la vacanta, ce sa spun, apa, soare, racoritoare cu gheata si lamaie, salate de toate felurile, inghetata si dulciuri la greu si in primul rand copil si sot fericit!!!
A fost foarte frumos!

Imi pare bine ca ati tinut viu grupul de suport si extrem de rau ca unii au fost sub val. Amintiti-va ca asa e OCD cand pe val, cand sub val si bine ca ne-am intalnit aici sa ne sustinem reciproc.

Ocdadvisor, bine ai venit printre noi Am intrat si eu o data pe blogul tau, mai de mult. Apreciem sfaturile tale.
Cata, sunt alaturi de tine, cu siguranta vor veni si zile mai bune, acum poate este normal sa te pocneasca raul asta, dar va trece!
Sophie, gege vacanta super-placuta.
Lumi te pup.
Ma intorc la munca!
Sanatate la toata gashca!
0
21-07-2009, ora 10:35
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
SALUTARE! Sophie si Gege calatorie placuta si va doresc sa uitati TOCUL pe acolo. Cata lasa ca o sa fie bine, uite eu de ceva timp ma simt fff bine si ma intreb daca vara sau altceva o fi de vina. Prozac bine ai revenit printre noi si de ce nu-ti schimbi locul de munca daca el... e problema.
0
21-07-2009, ora 10:59
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Uite ca nu am ramas chiar singuri pe baricade:-). Bine ai revenit Prozac. Mai e si Lumi pe care o salut. Cata sunt de acord cu Prozac, asa e TOC ba esti pe val ba sub val, dar cu siguranta vor veni si zile mai bune.
0
21-07-2009, ora 13:41
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Bey, dau o limonada rece pe caldura asta!!!
Hai, cine mai doreste, cine mai pofteste:))
0
21-07-2009, ora 13:53
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Prozac, baga o limo si la mine. Io dau pepene.
0
22-07-2009, ora 10:58
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Ce mai faceti dragii mei?Ei dar nu suntem chiar asa putini. Voi dati limonada eu dau o inghetata sa ne racorim ca-i canicula mon cher
0
24-07-2009, ora 15:33
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Salut, cam liniste pe aici. Unde a disparut toata lumea?. O fi de la vreme. Pe mine unul m-au cam terminat caldurile astea, nu mai am chef nici sa respir. Bagati si la mine pepene si inghetata. Oricum sper ca toata lumea e bine.
0
24-07-2009, ora 19:49
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Se pare ca, canicula asta face ravagii si printre noi ca nimeni nu e p;aici cu exceptia ta OCD si sper ca fetele nu s-au "topit" de nu au mai "trecut" pe aici. OCD dau io inghetata voi dati restu si sper sa ne auzim cu bine. Pooop pe toti si aveti grija sa va hidratati bine, 2 litri de apa neaparat.
0
26-07-2009, ora 18:29
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall fetelor.
am ajuns in italia.la munca.oricum e super fain.am si timp liber destul.da tre sa fac o setare la calculator ca sa pot intra.acum sunt la un centru internet.si pe deasupra ma simt si super bine.
va pupacesc.
si va doresc numai bine.
o sa va mai scriu ca doar nu credeti ca scapati asa repede de mine.paaaaaaaaaaaaa
0
26-07-2009, ora 19:01
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
gege,
spor la treaba in Italia si bagati internet cat mai repede posibil sa putem vorbi:)
da, cam liniste paci, baniesc ca sunteti ok cu totii.

de mine azi s-a agatat o obsesie mai veche-legata si m-a racait la suflet toata ziulica, asa ca am avut duminica de doi bani:(
maine, sper sa-mi reviu la munca
voi, care, cum sunteti?

o sapatamana super tuturor!
0
27-07-2009, ora 09:27
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Si eu am avut un weekend destul de naspa. Nu din cauza TOC-ului, ci din cauza caldurii. Aerul conditionat merge in continuu (nici el nu prea mai face fata), beau multe lichide si tot nu scap de starea asta de moleseala si de durerea de cap. Mai grav e ca nu pot sa dorm bine (maxim 3-4 ore pe noapte). Si ma trezesc mai terminat decat eram inainte sa ma culc. Ar fi bine sa vina cateva zile mai racoroase ca asa nu mai merge.
Sper ca pe voi nu v-a afectat caldura prea mult si ca sunteti bine.
0
27-07-2009, ora 10:23
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Ce faceti dragilor! Vad ca caldura nu va "topit" si asta e bine ca incepeti sa va " adunati" pe aici. Succes Gege in Italia si poate te intorci fara TOC. Prozac incearca sa nu te mai gandesti la acea obsesie veche ca te intoarce in trecut. Eu sambata m-am "ascuns" in casa de caldura iar ieri am iesit la picnic in padure si a fost chiar racoare. Asa ca scapti de caldura evadand la munte.
0
27-07-2009, ora 20:07
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Prozac MULTUMESC pentru indicatii, dupa cum vezi am reusit !!!
Am sa pun din nou postul meu ptr a putea face cunostinta cu toata lumea si spun "Bine v-am gasit" tuturor!
Acest post il pusesem la cap 14 fiindca nu stiam ca exista un capitol nou :)

"Buna ziua tuturor !!!
Primul lucru pe care vreau sa il spun este "traiasca internetul"!
Realizez fara sa vreau cit de mult bine poate face, mai ales unor oameni cu probleme de "neinteles" pentru cei norocosi care nu trec prin asa ceva!
Evident si eu am fost diagnosticata cu TOC asta ptr ca m-am invrednicit intr-un final (am problema asta de multi ani dar habar nu aveam ce este )sa merg la doctor in care va spun cu toata sinceritatea nu prea am incredere :) dar. asta este!
Ma bucur enorm ca exista acest forum unde imi pot decarca sufletul si impartasi problemele mele cu oameni care STIU despre ce vorbesc eu!
Sa ma prezint in primul rind sa stiti si voi cu cine vorbiti:am 49 ani, sint din Bucuresti, lucrez ca operator de date la o mare companie multinationala, am o fata de 22 ani studenta la facultatea de limbi straine (japoneza) de care sint foarte mindra si care este cea mai buna prietena a mea (asa am fost mereu) si un sot care chiar ma iubeste tare mult desi au trecut 18 ani de cind sintem impreuna (fata mea este din prima mea casnicie total ratata dar pe care actualul sot a crescut-o de mica)
Si ei doi sint foarte buni prieteni!Deci..am o familie tare reusita linga care ma simt implinita si cu toate astea.traiesc in iad din cauza acestei nenorocite de boli cu care ma lupt cu toate puterile mele (am si ptr ce sa lupt, voi nu credeti???)
Am avut "sansa" sa ma capatuiesc cu ea din cauza firii mele prea emotive.ca sa mai zica cineva ca e ok sa fi un om sensibil "cu suflet" cum s-ar spune.uite unde duce.OFFFFFFFF
De 49 ani caut"butonul" ala care sa ma ajute sa ma schimb dar nu l-am gasit.probabil nu o sa il gasesc niciodata!!!
La mine boala asta e total pe dos, adica voua va este frica sa iesiti pe afara (Doamne eu ador sa ma plimb pe jos kilometrii intregi) mie imi e frica.de propria mea casa.fiindca stau la et 4 si imi e o frica dincolo de logica de inaltime!!!Nu intru in amanunte ca nu isi au rostul, important ca frica asta timpita a aparut de curind ca eu stau in acest aprtament de 10 ani si frica de inaltime era normala ca la fiecare.acum a luat niste proportii catastofice.cind sint ok ma bufneste si risul de ce timpenii imi trec prin minte.dar cind nu sint ok.incepe COSMAUL trait fara sa dormi!
Ma tratez deja cu Prozac si niste calmante naturiste dar cel mai important tratament este scandalul pe care il fac in fiecare zi eu cu mine.si e tare greu.nu ma lasa sa ma bucur de viata...de vara...de micile bucurii pe care poate nici nu le sesizam pina nu ajungem in situatii de genul asta!!!
Cam atit, am scris tare mult (sper sa nu fie o problema) si sper sa ma acceptati in "gasca" voastra, macar asi avea sentimentul ca nu innebunesc si nu imi gasesc nicaieri locul!
O zi cit mai frumoasa si linistita doresc la toata lumea! "
0
27-07-2009, ora 23:04
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna Redorchild
Si pe mine m-a derutat chestia aia cu capitolele. Eu am postat la toate pana m-am lamurit cum sta treaba :-). Dar ma bucur ca ai ajuns aici si iti urez bine ai venit.
Apropo de internet, am facut un site special pentru TOC, pe care o sa-l pun in curand pe net. Chiar vroiam sa va rog sa ma ajutati sa-l testez inainte sa vad daca e totul ok. E gandit ca un fel de "comunitate" la care poate oricine sa contribuie cu o informatie, un articol, experienta sau povestea personala. La noi nu exista ceva de genul asta si m-am gandit ca ar fi bine sa avem un loc in care sa gasim cat mai multe informatii. Forumul asta e foarte bun dar multi il gasesc destul de greu.
Gata am incheiat paranteza :-).
Redorchild stiu ca oricate lucruri frumoase ai in viata ta, boala asta nu prea te lasa sa te bucuri de ele asa cum ar trebui. Dar pe de alta parte asa cum ai spus ai toate motivele sa lupti.
Nici eu nu prea am incredere in doctori, dar e bine ca te-ai dus si ai aflat ce ai. Pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca stiam in sfarsit despre ce este vorba. Si cu cat afli mai multe informatii cu atat iti e mai usor sa traversezi perioadele mai dificile.
Eu am trecut prin momente foarte foarte grele. Nu ieseam din casa. Au fost luni de zile in care nu am vorbit cu absolut nimeni. Nici macar pe un forum ca asta. Asa ca daca eu mi-am revenit si am ajuns in punctul asta exista sperante pentru toata lumea.
0
28-07-2009, ora 08:56
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna dimineata tuturora,
Slava Domnului astazi m-am trezit mai bine, sper ca depresia sa se fi dus, macar pentru o perioda. Nu stau s-o pazesz, dar imi spun de fiecare data" ca trece", uneori cu convingere, alteori nu. Mai am noroc cu prieteni care imi ofera support, desi si ei le au le ale lor si nu vreau sa-i incarc.
Asadar, m-am decis si oricat de greu ar fi (e vorba de drum) voi duce la terapie.

Redorchid, ma bucur ca ne-ai gasit si desigur ca te includem in gashca, cu cat suntem mai multi cu atat mai bine! Inteleg ca tu ai frica de inaltime, dar de ce nu incerci sa schimbi apartamentul? Scuze daca intrebarea pare tampeasca, dar multora dintre noi i-ar deramja sa locuiasca la asa inaltime. Poate nu o sa reusesti de azi pe maine, dar macar fa-ti un proiect din a schimba locuinta cu una la un etaj inefrior. Zic si eu, scuze daca debitez tampenii:))

Ocdadvisor, ma ierti sunt cam uituca, tu ce tratament iei pentru ocd tau? Faci si terapie?
Treaba cu uitatul la mine, e chestiune de ceva vreme si din cauza antidepresivelor luate pe timp foarte indelungat, eu iau din 2002 si e ceva vreme.
Am vorbit cu fetele si ele spun ca le-a ajutat si terapia, dasta m-am hotarat sa merg si eu la terapie. Se pare ca medicatia nu rezolva decat jumatate din problema, cealalta jumatate o rezolva terapia.
Celelalte fete pe unde umblati? Sper ca sunteti bine si va doresc tuturor lucrul asta!
Va pup,
Prozac
0
28-07-2009, ora 09:16
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Bine ai venit printre noi Redorchid si sper ca te vei simti bine aici cu noi si schimbul de experiente va fi benefic pentru fiecare in parte. OCD si eu pateam exact ca tine dar usor cu ajutorul subconstientului incepeam sa ma simt bine si evident terapia. Asa ca treci pe terapie Prozac poate sa fie mai bine si nu ai nimic de pierdut.
0
28-07-2009, ora 11:30
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna
Eu am renuntat demult la terapie pentru ca sincer sa fiu nu m-a ajutat foarte mult. In perioada respectiva luam zoloft dar fara prea mari rezultate. Acum poate nici terapeutul meu nu era foarte bun nu stiu ce sa zic, dar am ajuns la concluzia ca tot de tine depinde totul pana la urma.
Dar parerea mea este sa te duci la terapie si sa incerci pentru ca vorba lui Lumi, nu ai nimic de pierdut. Eu chiar vroiam sa va rog la un moment dat sa-mi recomandati un terapeut poate mai incerc odata cine stie.
0
28-07-2009, ora 18:53
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Buna ziua la toata lumea!
Acum am venit si eu de la servici dupa o zi groazica condimentata din plin de TOC-ul meu idiot!!!
Prozac, tu nu bati cimpii, ai perfecta dreptate ideea este excelenta, eu cu asta am inceput de cind a inceput nebunia asta cu crizele, am dat anunt sa vind dar.piata imobiliara este moarta in momentul asta!
Mai sint si ceva dezavantaje ca stau intr-un bloc de 4 etaje la et 4 si nu prea se inghesuie lumea...asa ca suport cu groaza si stoicism propriul meu cosmar!
Si groaza asta nu se limiteaza doar la casa mea ci la toate locurile care implica inaltime, de care Bucurestiul nu duce lipsa.deci "ma distrez" in drum spre servici, la servici (lucrez intr-o cladire de 14 etaje ce gluma idioata nu?)si asa mai departe!Nu mai insist pe tema asta, si asa am intrat prea mult in amanunte si nu stiu daca este bine pentru echilibrul celorlalti si imi cer scuze!
Am sentimentul totusi ca nu mutatul e rezolvarea ci echilibrul pe care ar trebui sa il gasesc eu cu mine!
OCD multumesc pentru primire si ideea ta cu sitele mi se pare SUPER!Eu am sa te ajut cu tot ce pot si daca pot din tot sufletul!
Sint convinsa ca sint foarte multi oameni care au nevoie de ajutor (asta dupa statistici facute in Romania unde se pare ca boala asta a luat niste proportii incredibile)si lipsa de informatie e superdistructiva in boala asta!
Stiu prin ce am trecut eu pina sa aflu amanunte si sa imi explic ce este cu mine!
Lumi simplul fapt ca pot vorbi cu oameni care au limbaj comun cu mine imi face teribil de mult bine!
Sper sa pot aduce si eu informatii utile care sa va ajute si sa ne ajute in lupta asta nedreapta!
Si am sa postez in continuare o informatie pe care am gasit-o pe un alt forum din care puteti intelege ce se intimpla cu noi din pct de vedere fizic in timpul crizelor.Este adevarat ca acolo se vb despre atacul de panica dar crizele acestei boli nu sint de fapt atacuri de panica la origine combinate cu Dumnezeu stie ce???Eu asa cred, voi ce parere aveti??
"Timp de sute de mii de ani, atacul de panica a fost util animalului-om, care traia in conditii extrem de dure. In fata unui pericol real omul avea doar doua optiuni, fuga sau, din disperare, lupta. Au existat, asadar, argumente pe parcursul evolutiei speciei noastre pentru implementarea acestei reactii la pericol.
Atacul de panica survine inconstient - dupa perioade prelungite de stres, trairi foarte intense, solicitante - ca un fel de reactie de aparare a organismului uman. Atrage atentia asupra faptului ca exista o situatie limita, UN PERICOL, o sensibilitate neurofiziologica in care organismul este supus unor suprasolicitari.
Subconstientul considera toate aceste stari stresante sau suprasolicitante ca fiind primejdioase si transmite informatia ca atare. Astfel organismul reactioneaza ca si cand este pus in fata unui pericol. Corpul lasa deoparte obiectivele generale si se concentreaza pe supravietuirea si lupta pe termen scurt. Ca raspuns la plusul de adrenalina, creste presiunea sangelui, frecventa respiratiei, totul in asteptarea unui efort deosebit.
Picioarele tremura in asteptarea fugii, bratele sunt incordate pentru lupta. Palmele transpira, sangele este gonit din stomac, unde era folosit pentru masa muschiulara de acolo, si ajunge la celelalte grupe de muschi. Motiv pentru care pot aparea probleme digestive. Oricat ar parea de ciudat, vomatul sau defecarea favorizau usurarea trupului, facilitau deplasarea sau fuga propriu-zisa sau ne transformau intr-un vanat mai putin placut. Chiar si pupilele se dilata, pentru a primi mai multa lumina, deci mai multa informatie despre mediul inconjurator.
In cazul atacului de panica omul are doua alternative: lupta (cu procesele fiziologice accelerate datorita starii de panica, cea mai importanta idee fiind ca acestea pot fi CONTROLATE) sau fuga (renuntarea la lupta).
Cand suferiti atacul de panica, deveniti anxios in prezenta acestui raspuns dat de corpul dumneavoastra. Nu puteti gandi limpede pentru ca partea "rationala" a creierului este inhibata. O zona primitiva a creierului, destinata tehnicilor de supravietuire, nu rezolvarii situatiilor complexe, a preluat controlul."
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 345 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: