ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 34 ..... 176 177 Înainte ›
0
11-07-2009, ora 16:23
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna copii,

Sa stiti ca am vazut-o ieri pe Cata si e intr-o forma excelenta!

Sunt sigura ca intalnidu-ma vom putea sa ne punem pe tava tot felul de chestii care ne rod si pe care altii le-au deslusit. Cata, posteaza daca poti chestiile alea pe care ti le-a dat terapeuta ta ca si tema. Multi ne vom regasi in ele.

OCD, ai dreptate, inca 5% si trece!

Lumi, iti dau si eu ceva toc, dar nu-l da la caini ca tin la ei. Da-l in alta parte, please :-)
0
11-07-2009, ora 20:39
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
AM GASIT CEVA INTERESANT.Un grup de experti in tulburarea obsesiv compulsiva (TOC) au agreat publicarea unui consens ce se doreste a fi un ghid de diagnostic si tratament la nivel mondial. Prezentat recent in cadrul Congresului European de Psihiatrie de la Madrid si publicat in CNS Spectrums, raportul include numeroase noi recomandari, inclusiv cea de a separa TOC de tulburarile de anxietate si de a clasifica tulburarile obsesiv compulsive ca fiind o categorie aparte. Elaborarea Consensului de la Capetown a fost posibila ca urmare a unui grant nerestrictiv acordat de compania farmaceutica Lundbeck in vederea studierii evidentelor clinice existente in diagnosticul si tratamentul tulburarii obsesiv compulsive.
Tulburarea Obsesiv Compulsiva in perspectiva pacientului:*Reflectiile unui medic pshiatru construite pe baza unui caz real
...Paul a considerat normal sa verifice daca a inchis usa inainte de a pleca la servici. Apoi pe drum catre statia de metrou a inceput sa se intrebe din ce in ce mai frecvent daca-si aduce bine aminte ca a inchis usa. A incercat sa ignore aceste ganduri dar mintea il ducea mereu catre imaginea unor hoti ce-i devalizau casa. Singurul mod de a scapa de aceste ganduri era sa se intoarca acasa si sa verifice din nou.In decursul unei luni Paul se intoarce din drum de mai multe ori si intarzie in mod constant la servici. Ajuns acolo deseori nu se poate concentra pentru ca are mereu in minte imaginea usii apartamentului larg deschisa. Cu ochii in lacrimi, disperat, decide in sfarsit sa consulte un medic care sa-l ajute sa scape de chinul zilnic.
Tulburarea obsesiv compulsiva afecteaza intre 2-3% din populatia generala (1) provacand un inalt grad de dizabilitate pacientilor si o povara familiilor acestora (2) Ca urmare a impactului negativ asupra veniturilor bolnavului si ca urmare a reducerii calitatii vietii (4), OMS (WHO) include TOC in topul celor mai dizabilitante 10 afectiuni (3). Pe langa boala propriu-zisa, pana la doua treimi din pacientii cu TOC vor dezvolta si o depresie la un moment dat in cursul bolii (5)
TOC debuteaza frecvent in perioada copilariei sau adolescentei si scapa frecvent fara sa fie diagnosticata. In medie pacientul este consultat de 3-4 medici si este nevoie de 9 ani pana la un diagnostic corect si 17 ani de la debut pana la un tratament corespunzator (6) Simptome ce apar in TOC includ prezenta simultana a obsesiilor - (ganduri nedorite, incontrolabile, imagini nelolocul lor sau uneori grotesti) si cea a compulsiilor - (acte repetitive efectuate in speranta de a scapa de obsesii). O obsesie frecventa este cea legata de murdarie si germeni, insotita de spalatul ritual, compulsive pana in momentul in care maiinile devin rosii si inflamate.
"Chiar daca intelegerea tulburarilor obsesiv compulsive este mult mai buna acum comparativ cu 25 de ani in urma, TOC este inca o boala subdiagnosticata si in consecinta exista multi pacienti care nu beneficiaza de pasii inainte facuti in tratamentul acestei afectiuni " declara Profesorul Joseph Zohar, unul din membrii The Cape Town Consensus Group (CTCG) si Presedintele International College of Obsessive Compulsive Spectrum Disorders (ICOCS). "Era din ce in ce mai clara necesitatea unei revizuiri a abordarilor actuale in aceasta afectiune ca urmare a numeroaselor evidente clinice si biologice care o diferentiaza de tulburarile de anxietate."
Elaborarea Consensului de la Capetown a fost posibila ca urmare a unui grant nerestrictiv acordat de compania farmaceutica Lundbeck in vederea studierii evidentelor clinice existente in diagnosticul si tratamentul TOC.
0
13-07-2009, ora 11:31
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna Lumi,

Interesant faptul ca se studiaza aprofundat treaba asta. Sa pana la urma, anxietatea de pe unde vine ea? Daca nu e tulburare anxioasa, ma intreb asa, pe mine de ce ma apuca anxietatea de ma urc pe pereti?

Doamne, cat mi-as dori sa gaseasca oamenii astia ceva sa scapam cu totii de chin. Ma rugam aseara si spuneam ceva de genul ca vreau sa treaca, ca eu una m-am saturat :-) No offense, Doamne, da ceva mai usor se poate? :-) Sau deloc?

Eu sunt intr-o perioada nasparile, cu multa depresie/deprima sau ce o fi ea, si cu greu imi opresc bibilica din ruminatii. Asa ca am inceput sa iau Cipralex, dar te pui cu daca si cu parca?
Oricum, dupa ce am rezistat sambata unuit atac nesimtit din partea uneor cunoscute care s-au luat de mine ca ce boala e aia, ca nu e decat in capul meu si ca eu n-am personalitate... ca astea sunt fite, ca ele au probleme si ca daca as fi trecut eu prin asa ceva, as fi murit in doua zile :-) Ca ce bag atatea chimicale in mine, ca o sa ajung la 40 de ani si o sa vorbesc singura pe strada.
A, si una zicea ca e psiholoaga! Mi-am pastrat calmul, nu le-am dat la ficati ca nu aveai cui, dar i-am spus aleia de zicea ca e psiholoaga ca daca habar n-are despre ce vorbesc (ca zicea ca nu auzise niciodata de toc), pai n-ar fi avut voie sa practice o zi in viata ei! Nici macar la resurse umane unde zice ea ca a lucrat!

Dar, din pacate, dupa toata treaba asta, mi s-a activat schema imputita ca de ce iau eu medicamente si ca dupa atata terapie, de ce am picat din nou. Sontac, sontac ma ridic. Am fost ieri la o cina la o prietena si m-am destins. Am adormit mai greu, dar am adormit. Azi in picioare si la munci! Va pup!
0
13-07-2009, ora 12:12
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Lasa Sophie ca Cel de Sus o sa ne ajute dar de ce nu vrei sa-ti dau TOCUL la caini? Ca se intoarce? ai de unde? Mancarea digerata nu se transforma in... dar sa schimbam subiectul. Nu tre sa pui la suflet ce au zis tipele acelea ca oricum nu merita. Apoi ai avut o cina care te-a destins si asta e important. Eu nu mai am de mult starile acelea ciudate si sper sanu le mai am niciodata, ma rog lui Dumnezeu sa fie asa mai ales ca tre sa lupt ptr viitorul meu si sa fie unul reusit.
0
13-07-2009, ora 13:56
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Sophie, acum un an, un an si jumatate i-am povestit unui prieten foarte bun de TOC foarte detaliat. I-am spus de atacurile de panica, de starile de depresie, de starea continua de anxietate, etc. Dupa ce m-a ascultat mi-a spus urmatorul lucru: "Da. Pare destul de naspa dar eu cred ca te complaci". Scuzati expresia dar am crezut ca-mi crapa capu. Nu-mi venea sa cred cat de pe dinafara subiectului era, asta ca sa ma exprim elegant. Asa ca daca de la prieteni vechi auzi asa ceva la ce sa te astepti de la straini. Dupa faza asta am ajuns la concluzia ca numai cineva care are TOC poate intelege prin ce treci. Aia care se dadea drept pshioloaga, probabil ca o fi facut 3 ani la ID, lua grilele de pe net si invata raspunsurile pe dinafara.Ce pretentii sa ai?Stiu ca suna a cliseu dar nu le lua in seama.Toti le stiu pe toate in ziua de azi.
Imi pare rau sa aud ca nu esti in cea mai buna forma. Starile astea vin si trec. Trebuie sa ai rabdare. Ai fost la psiholog?.Stiu ca nu ajuta prea mult dar incearca sa-ti ocupi timpul cu ceva, iti mai distragi atentia. Sper sa-ti treaca cat mai repede.
0
13-07-2009, ora 14:18
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna OCD, mercic de sustinere. Stiu ca starile vin si trec. Acum am o perioada mai naspa si, ca tot tocaitul si obsesivul, ma chinui ca daca o sa-mi fie foarte foarte naspa.
In plus, ca nu ma simteam bine am cerut terapuetei/doctoritei sa-mi dea pana la urma ceva (eu nu luam nici un antidepresiv, am incercat cu Prozac si nu mi-a facut mare lucru) si mi-a dat reteta pe Cipralex. Am inceput sa iau cipralex... da ce sa-i faci. M-au apucat daca si cu parca... ca nu-s destul de puternica, ca nu-mi merge terapia, ca-s dependenta de pastile, ca iau Rivotril de vreo trei ani si ca-s dependenta. Sunt chestii de daca si cu parca.
Fac terapie cognitiv comportamentala de vreun an, pe la inceputul anului asta lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai bine, asa incat nici Rivotril nu mai luam mai mult de doua, maximul trei ori pe saptamana si doze mici. dar s-au adunat multe: firma de vandut, angajati pe care te bati sa-i platesti, probleme de familie, etc.
Ma omoara gandul ca trece timpul si eu n-am facut un copil, am 31 de ani! Sarcina ar fi pt mine o expunere pentru ca TOC-ul a pocnit initial pe ideea de sarcina, dar pana sa ajung sa fac expunerea asta... relatia cu iubitul meu e f. tensionata si ma apuca daca si cu parca. Sunt constienta ca o sa treaca si daca si cu parca care ma freaca la ficati zilele astea. Da asta e TOC-ul, te chinuie gandul ca nu esti superman/woman. Pai daca altii pot, eu de ce nu? Pai altii n-au TOC, imi spun!
Ii doare la basca sa spuna: mama, prin cate am trecut eu! Evident, tu n-ai decat niste fitze. Si lumea care ma vede (micuta, blonduta, cu catelul mereu dupa mine) trage concluzia: pai tu, tu ai probleme? Sunt fitze! Ti-ai bagat tu in cap! Te victimizezi!
Nemernici! Nu-mi amintesc sa ma fi luat asa de tare de cineva ca mi s-a parut mie ca ala e slab. Nici inainte de TOC, nici dupa TOC!

Da ce sa faci? Mare ti-e imparatia!
0
13-07-2009, ora 14:55
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
La invitatia lui Sophie, iata:

1. A gandi un lucru rau este egal cu a face un lucru rau.
2. A nu reusi sa previ un lucru rau sa se intample este egal cu a-l face sa se intample.
3. A nu indrepta un gand rau este egal cu a dori sa devina realitate.
4. Oamenii trebuie si pot sa isi controleze gandurile.
5. Daca sunt responsabila pentru un lucru va iesi rau
6. Aceste ganduri arata ca eu sunt o persoana rea.

Asta e tema mea la TCC pt data viitoare. Sa gasesc convingeri functionale care sa invalideze sau sa inlocuiasca aceste convingeri TOC.
Imi spunea terapeuta mea ca TOC este cunoscuta si ca boala responsabilitatii excesive. :)
0
13-07-2009, ora 15:42
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cata, sarumana de chestiile astea. Dupa cum ziceam, eu ma regasesc tare in schemele lu matale, asa ca fac si eu tema pe resectivele :-)

Fata, sa-mi dai si exemplu de convingeri functionale. Ca am o vaga idee cam ce as pune in loc. Da, TOC e boala responsabilitatii excesive. Eu de ce nu pot aia? Daca nu pot inseamna ca sunt un nemernic si asa mai departe.
0
13-07-2009, ora 16:23
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Sophie, e de la stres.Treci printr-o perioada grea si de aici toate gandurile negre. Stiu ca e greu de pus in practica dar incearca sa te detasezi. Pune sanatea si linistea ta pe primul loc. Restul e mai putin important. Sa zicem ca nu poti sa-ti platesti angajatii luna asta. E nasol, dar e criza si toata lumea e afectata de ea. Trebuie sa inteleaga ca oricat de multa bunavointa ai avea nu esti Dumnezeu. Faci si tu tot ce depinde de tine si cu asta basta.Si in afara de asta daca cedezi psihic cu o sa-i ajute? Focuseaza toata atentia in primul rand pe tine si pe ceea ce e bine pentru tine, restul pune-l pe planul doi. Poate o sa zici ca problemele curente trebuie rezolvate.Da, dar fa-o cu detasare ca la cata prostie e in tara asta avem si noi voie sa dam gres din cand in cand. Incearca sa te linistesti un pic. Iti recomand Sedatif Pc, sunt foarte bune pentru stres si sunt 100% naturale. Te ajuta si sa dormi mai bine.

Cata, foarte interesanta tema.Terapeuta ta a pus punctul pe i. Ai raspuns la ceva pana acum?
0
13-07-2009, ora 18:13
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Merci de vorbele frumoase draga ocd. I-auzi, spun draga la "ocd" :-)

Problema lu moa e ca facui schema pe "cat de performanta sunt", cat de nu stiu cum si nu stiu ce... fac bine ce fac?

Adicatelea eu am un business cu fostul meu iubit cu care am avut o relatie de 6 ani si care m-a lasat pentru o angajata. Cu care nu mai e... treaba lunga. Dar relatia noastra, dupa ce a trecut tumultul, a ramas foarte ok. Intre timp m-am cuplat cu un alt tip care e... egoist si face chestii pe care eu nu le pot accepta. Alalaltul la serviciu e painea lui Dumnezeu. Si de aici tocul meu a inflorit, a facut pui si puii s-au facut mari si au facut pui la randul lor :-). Ca acum, daca nu i-as compara pe astia in fiecare secunda, tocul s-ar mai potoli si dansul. Asa ca detasarea e grele, mama, grele... Nu ma pot desprinde de nici unul. Acum fac manevrele de vanzare a business-ului si asta inseamna si retragerea mea din el. Da la cat am cogitat in acesti doi ani daca asa sau daca pe dincolo, cum iti spuneam capul meu e, fara voia mea, un daca si cu parca!!!! Dar o trece ele toate! Va pup frumos pe toti!
0
13-07-2009, ora 19:13
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Cu placere.Sper sa te ajute.
Inteleg ca nu te poti hotari intre fostul si actualul prieten.Aici nu pot sa te sfatuiesc in nici un fel mai ales ca si eu deabia am iesit dintr-o relatie destul de bizara si nu vreau sa mai aud de complicatii de genul asta. Dar pot sa-ti repet ce am spus mai sus. Ai grija de tine. Nu te mai gandi la atatea milioane de detalii pentru ca debia atunci o iei razna. Fetele in general au instincte bune asa ca bazeaza-te si pe ele. Chiar daca pare simplist ia o hotarare si GATA, nu te mai gandi.Si inafara de asta nu exista om perfect.Indiferent ce hotarasti probleme or sa apara.Asa ca ce rost are sa-ti bati capul?. Cred ca ti-ar prinde bine o vacanta intr-un loc mai linistit cat mai departe de problemele astea (cand o sa poti pleca).
0
13-07-2009, ora 19:57
gege
Nu este medic/terapeut
gege
hello fetelor
sa stiti ca nu am uitat de voi da nu am avut timp.si nici internet.abia acum s-a rezolvat.
eu sunt bine.nici nu zic ca am trecut de mai multe ori prin depresie.stiam ca pot sa ies din asta.
dar am suferit.numai eu stiu cat.si am slabit si fizic. acum fac eforturi sa ma ingras si nu pot.am avut zile pline cu toate ca nu lucrez da am avut o gramada de lucruri de facut.e bine sa iti ocupi timpul cu lucruri ce trebuiesc rezolvate.si mintea.sunt slabita fizic si obosesc destul de repede, dar e oboseala aceea placuta dupa ce ai rezolvat niste treburi.
.saptamana viitoare plec in italia la munca pt vreo2 luni.cred ca o sa-mi iau si laptopul cu mine.ca sa nu ma plictisesc.si sa va scriu cum ma mai simt.
va doresc zile cat mai senine si mai linistite.pupici.
0
14-07-2009, ora 07:55
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Dragi mei dragi,

Eu am lucrat pe convingerile astea cu terapeuta. Asa ca le mai demontasem de cateva ori, acu era un fel de recapitulare. Iata cu ce convingeri functionale as inlocui eu:
1.Nu putem controla gandurile iar cele care conteaza sunt actiunile.

2.Uneori unele lucruri pur si simplu nu pot fi prevenite. Nu putem genera o actiune prin simpla dorinta ca aceasta sa se intample. Importanta este actiunea.

3.Nu putem controla gandurile. Lipsa de control asupra gandurilor nu echivaleaza cu dorinta ca ceva rau sa se intample.

4. Acest lucru este imposibil 100% din timp Cele controlabile sunt / ar fi de preferat sa fie actiunile.

5. Exemplul lucrurilor bune din viata mea in legatura cu care am fost responsabila contrazice aceasta convingere. In trecut am fost responsabila de multe lucruri si am reusit, voi reusi si de aceasta data.
Daca nu voi reusi sa duc la bun sfarsit nu este pur si simplu din cauza ca eu am fost responsabila, exista multi alti factori ce intra in ecuatie.

6. Gandurile unei persoane nu o reprezinta in totalitate. Unele ganduri apar incontrolabil si atunci o persoana nu poate fi caracterizata dupa ele. Actiunile ne caracterizeaza, nu gandurile.

Poate ca unele suna prea teoretic dar spuse indestul ajung sa devina convingeri. Probat.
0
14-07-2009, ora 09:05
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Cata pare sa fii optimista si asta e bine, oricum sa fii asa mereu ca psihicul asa lucreaza. Cand se intampla sa cadem tre sa ne ridicam de fiecare data si s-o luam de la capat cu alte cuvinte sa nu ne lasam INVINSI.Sophie sunt de aceeasi parere ca Octadvisor ca la tine problema mai este si stresul care incearca sa te doboare. Pe mine era sa ma doboare de multe ori dar am reusit sa-l tin sub control si iti doresc sa face si tu la fel. Gege c-am rar pe la noi dar e fff bine ca depresia o tii sub papuc si iti doresc succes in Italia sa-ti mearga bine.
0
14-07-2009, ora 10:40
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Cata mi se par foarte bune raspunsurile pe care le-ai dat la tema ta. Si eu ajunsesem la niste variante foarte asemanatoare asa ca nu are rost sa la mai pun aici. Mai vroiam sa adaug o chestie pe care am citit-o undeva. Creierul e doar un instrument care produce ganduri.Un gand nu este nici bun nici rau ci este doar o reactie bio-chimica, o descarcare electrica pe care nu o putem controla. Cei care ii dam importanta si consideram ca reprezinta ceva suntem noi. Cu alte cuvinte daca ai un gand, indiferent ce fel de gand, vezi ce relevanta are acesta pentru tine, ce legatura are cu realitatea.In cazul in care nu e constructiv sau nu iti este util lasa-l sa se duca. Sub nici o forma nu trebuie sa i te opui.
Asta suna si mai teoretic decat raspunsurile lui Cata dar eu am pus chestia asta in practica si chiar fuctioneaza. Am momente naspa din ce in ce mai putine si mai suportabile.
0
14-07-2009, ora 12:05
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Super chestie OCDadvisor!!! Multumesc. Eu cred ca ceea ce ai scris tu acum este deosebit pt cei suferinzi de TOC pentru ca asta e boala gandurilor in mare parte. Daca reusim sa privim gandurile ca un "evaluator extern" si sa le trecem prin aceasta prisma a "potrivirii cu personalitatea noastra" pentru a le judeca este SUPER!!! Asta inseamna ca primul nostru efort ar fi de preferat sa fie indreptat spre a ne cunoaste pentru a fi siguri ca atunci cand zicem "acest gand este eu" stim ce vorbim. Multumim.
0
14-07-2009, ora 16:12
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Cu placere. Sa stii ca pe mine m-a ajutat foarte mult chestia asta. Cred ca in felul asta poti sa ajungi in punctul in care sa nu mai conteze ce ganduri ai si asta inseamna doar un lucru. Ca te-ai facut bine.
0
15-07-2009, ora 11:22
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello lume, vad lucruri constructive si frumoase!
Eu sunt cam in ciorba. OCD, desigur ca ai dreptate cu stresul, vacanta, etc. In relatia cu cei doi a intrat "dar daca". Il cunosc, il stiu si ma scoate din sarite.
Razna o cam luai, ce sa zic... Nu recomand nimanui sa faca pe viteazul si sa spuna ca poate avea o atitudine foarte business cu ex-ul, ca mie una nu mi-a iesit!
Cu actualul: il iubesc mult; ce ma scoate din minti e egoismul... Am avut o noapte grea, panica nu m-a lasat sa dorm prea mult. Stiu ca si el e varza, ca are azi o intalnire naspa si ca nu a dormit prea bine. I-am zis ca mi-e rau si mi-a spus cu vocea lui autoritara (care ma enerveaza) "Of Cherie. Nu mai pot nici eu sa te vad asa. Cum crezi ca ma simt eu sa ma duc la intalnire stiind ca tu esti asa?". A spus si ca "lasa ca plecam in vacanta intr-o saptamana si o sa am grija de tine. Ia medicamentele ca sunt facute si astea sa te ajute cand ai o problema". As fi preferat sa nu aud prima parte... sa-l aud si pe el o data spunand pur si simplu: "Mi-e foarte greu si mie, dar aici sunt". Asta e...

Am aflat ieri ca planurile de vanzare ale firmei s-au dus in cacat! Nu mai vindem nimic. Avem doua solutii: sa declaram falimentul sau da gasim pe unii care sa preia afacerea fara sa plateasca si sa ne garanteze in schimb locurile de munca.

Stiu ca toate astea joaca, ma tin pe picioare, ma tin cu dintii sa-l ignor pe daca si cu parca. Ca, tocul meu inventiv cum este, a gasit o solutie sa se intoarca si impotriva medicamentelor. Ca de, daca-i bal, bal sa fie.

Aseara am adormit folosind urmatoarea schema. Ma freca un gand ca daca. daca eu, de fapt si de drept trebuie sa fac x. In loc sa combat gandul mi-am zis: "hai, ridica-te din pat acum si fa exact ce te macina". Bon, nu te duci, ia si te culca! Greu, ca v-am zis, sunt inventiva! Hai va pup!
0
15-07-2009, ora 12:14
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Sophie, toti trecem prin momente de genul asta. Partea nasoala e ca la un moment dat incepe sa te afecteze si fizic. Incearca sa manaci si sa dormi cat mai bine (stiu ca e greu).Si capul sus ca or sa vina si vremuri mai bune.
0
15-07-2009, ora 13:44
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Ocd, vorbeam ieri cu Cata, sa stii ca noua ne place mult de tine :-) Ador oamenii care vin cu o vorba buna cand iti e greu, fara sa te judece ca aia nu faci si ailalta e cam nu stiu cum.

Ce fac in perioadele grele e sa mananc cele 3 meste pe zi, cu nervii in cap ca nu ma pot bucura de mancare. Si imi bag capul in treaba cat pot. colegele mele s-au prins cand imi e rau si ma incurajeaza si ele.

Saptamana viitoare plec in vacanta si am anuntat deja ca tot ce vreau sa fac e sa zac la soare si sa dorm. Ca bateriile mele se incarca mult cu soare si plaja :-)
0
15-07-2009, ora 14:02
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
LUME, LUME Am revenit si eu pe aici increzatoare si sper sa nu mai recad deloc sa ma simt asa bine cum se pare ca se simte Cata. OCD dai o energie pozitiva oamenilor si se pare ca esti ca un talisman. Sophie e bine ca incepi sa te simti din ce in ce mai bine. Dar ce se intampla cu restul fetelor?
0
15-07-2009, ora 16:17
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
In primul rand, va multumesc mult pentru vorbele frumoase. Lumi, si eu ma simt incarcat cu energie pozitiva pentru ca aici am gasit intelegerea si sa zicem aceptarea pe care cu greu le gasesti in alta parte. Nu te judeca nimeni, nu incearca nimeni sa-ti dea lectii "pretioase" de viata iar vorbele voastre chiar ma bucura foarte mult.
Sophie, eu inainte sa plec la mare acum nici o luna, eram cam in starea in care esti tu si m-am intors alt om de acolo.Asa ca distractie placuta. A sa nu uit, ai grija cu statul la soare ca eu m-am facut varza din prima zi.
0
15-07-2009, ora 16:54
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Ocd, pai bun venit in grupul tocaitilor/tocaitelor! Am mai avut baieti pe aici dar ne-au parasit :-) Simteam lipsa unui umar masculin, nu gagici?
La soare eu fac in felul urmator: nu ma duc cand arde tare ca ma prajesc, in schimb imi place sa dorm pe plaja, drept pentru care ma infasor intr-un cersaf, bag capul sub umbrela si ascult marea, oameni, pinguini pana cand adorm. Dupa care ma trezesc, ma uit cu ochii prinsi pe plaja si viata mi se pare minunata!
0
15-07-2009, ora 21:04
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Asa am facut si eu dar am uitat sa ma invelesc cu cearsaful(adica defapt nici nu mi-a dat prin cap). Am dormit vre-o 3 ore. Eu de obicei nu ma ard la soare dar cu ocazia asta am recuperat pentru toti anii in care nu am avut probleme. Dar tot m-as mai duce odata in vara asta.Sper sa si pot.
0
16-07-2009, ora 07:49
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Va pup pe toti. Sunt ok cu capul cat de cat doar ca sunt incredibil de obosita. Pur si simplu simt ca imi vine sa vomit de oboseala. Am pb acasa, destul de mari cu sotul (este cam bolnav) si eu cam trag caruta. Sper sa ma tina.

Sophie, aseara eram cam colapsata cand ai sunat. Vorbim azi
0
16-07-2009, ora 12:05
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cata, stai cuminte... erau in masina si stii ca in masina dau telefoanele de placere, de socializare. Nu aveam nici o problema in mod special!

Aseara am aflat ca sunt invitata la o cina impreuna cu PP. (OCD, PP e iubitul meu. Gagicile l-au abreviat PP de la Peter Pan, ca tot imi zice ca sufera de sindromul baiatului care nu vrea sa creasca). Din pricina unor chestiuni de afaceri si a oamenilor invitati de asemenea, PP a decis sa nu vina. Cum sa va explic... el are o firma impreuna cu alti oameni. Cu totii au fost odata prieteni si umblau in acelasi cerc. Cand doi dintre asociati au incercat sa preia agresiv compania, s-au rupt relatiile, iar prietenii: care au ramas prieteni, care nu stiu ce parte sa ia, care pur si simplu sunt curiosi de problemele altora. Asa ca viata noastra sociala a devenit foarte bizara. Aseara m-am dus sa fac fata precum un ambasador intr-o confruntare de razbel rece. M-am descurcat excelent si sunt mandra de mine mai ales ca nu sunt in my best shape. Am stat pana pe la 1 noaptea, m-am relaxat si m-am simtit foarte bine! Desigur, cu mici pusee de incordare de la daca si parca, dar le-am surmontat!

Cu somnul parca parca se mai asaza lucrurile... am dormit de la 2 pana pe la 8.30 cred. Dar ma stiu, in perioadele astea su comnul mai greu. Sper doar sa nu mai dureze asa mult.

Creierii si ei p-acolo. Mai dau ingnore la cate o chestie, ma mai apuca cate alta, mai dau ignore so tot asa...

Cata, multa bafta cu sotul. Hai ca tu esti cea mai tare in toata povestea! Tot muierile, ce sa-i faci. No ooffense odc ;-)

Pupi si ne auzim!
0
16-07-2009, ora 12:31
gege
Nu este medic/terapeut
gege
salutare tuturor.
sa nu va suparati p mine ca nu am mai scris da n am avut timp m ai deloc.
am avut zile cand nici nu am deschis calculatorul.dar cel mai important este ca sunt bine.sa zicem 93 %.pt mine e f bine.si in timpul asta am rezolvat o gramada de treburi.inca nu am terminat de curatat casa da mai am destul.ca am schimbat mobila cu una faina de tot.am cump un dormitor ca sa fie camera la baiat.da si de fericita ce eram eu ca am cumparat cv nou a aparut si stressul meu cotidia(mama)sa comenteze si sa imi strice ziua.ca de ce ii dau vechiturile afara.etc.apoi veni si tata cu alte comentarii.deci in loc sa ma bucur ca am facut cv bun si frumos am plans o ora de ciuda.ca stau cu ei in casa si vor sa le dau raportul si cand mut un scaun.si am 37 ani si baiatul are 15.dar ei vor sa fie ca niste stapani.si culmea ca la fratele i-a dat casa da la el nu merge nimeni sa comenteze.si asa incep conflictele pt 3 ziduri pe care vreau sa le folosesc si sale intretin.da daca nu am nici un drept pe hartie nu pot comenta prea mult.daca nu era baiatul plecam in lumea larga si nu mai veneam aici.ca am stat 2 ani in italia si mi-a fost bn.acum sunt trista dupa toate astea dar sunt si bucuroasa ca plec 2 luni la munca in italia.si nu o sa mai aud comentarii tampite.si parintii mei stiu cat am fost de bolnava de abia ma ridicam din pat.acum sunt pe picioare si pot sa fac si eu ceva si ei nu sunt multumiti.chiar nu pot sa ii inteleg
.si in afara de asta comenteaza si cand vine o prietena la mine.
sa stiti ca ma doare sufletul.da asta este.merg inainte.

sper ca voi nu aveti asa probleme ca numa astea mai lipsesc la afectiunile care le avem noi.
eu va doresc liniste si zile cat mai frumoase ca viata e scurta si trebuie traita frumos, fara regrete.
va imbratisez.
0
17-07-2009, ora 09:00
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
None taken Sophie :). E bine ca socializezi, iti mai distrage un pic atentia. Si daca ai inceput sa dormi mai bine inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Salutare Gege. Ai dreptate ca viata e scurta asa ca nu pune la suflet.
0
17-07-2009, ora 09:15
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Ehe dar ati postat ceva si Gege a revenit. Bine ai revenit Gege printre noi. Din ce in ce mai multi care se simt bine asta e chiar OK. De ne-am somti toate asa... mereu, ce usoara ni s-ar parea viata cu toate greuttile ei.
Ce ar fi dupa toate acestea sa facem un club al celor care simt bine dupa problema cu TOC.
0
17-07-2009, ora 11:22
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Gege, esti o mare luptatatoare si tu stii treaba asta. Daca nu o stii, iti spunem noi! Unii dintre noi aleg sa lupte si asta e, la razboi mai sunt si rani. Cred ca faci cate in luna si in stele pentru copilul tau! Stiu ca nu e usor sa-ti iei picioarele la spinare si sa muncesti in alta tara. Fratele meu a fost in Italia si a trecut prin cumplit de multe chestii. Din pacate, tata n-a stiut decat sa vada ce n-a facut ala in loc de cate a facut! Si se baga in viata lui mereu creand probleme nemaipomenite.
N-am o solutie pentru parintii care nu inteleg ca copii lor nu sunt ei insisi!!!! Ca daca nu faci fix cum vor ei au dreptul sa se bage in viata ta. Fratele meu a gasit de cuviinta, de exemplu, sa nu-l mai bage in seama. Sper sa-i mearga!
Multa multa bafta in Italia. Sigur o sa-ti prinda bine sa te simti pe picioarele tale!

OCD, m-am gandit eu ca ne intelegem :-) In perioadele grele faci ce poti, cum poti, mai o gura de apa, mai la suprafata... Creierii se invart cum vor ei, dar ti-am zis, plec in vacanta si o sa se mai si opreasca :-)

Lumi, pai daca facem grupul de sustinere, poate bagam si o maca sectiune: "cat de bine e fara toc". Eu propun si deva de genul "Fuck the toc!!!" Hai va pup!

Cata, stiu ca ai o perioada mai grea cu probleme de familie. Gagici si OCD, va rog o vorba buna pentru Cata a noastra!! Pupici!
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 34 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: