Grup de suport pentru TOC-CAP 15

Multumesc, ma bucur ca ti-am lasat impresia asta Ag20, nu-ti pot raspunde pe priv, trebuie sa modifici tu acolo optiunile:)
David, Coldplay imi place si Passanger
Alternosfera ascultati?Imi place de mor :D
David, Coldplay imi place si Passanger
Alternosfera ascultati?Imi place de mor :D

Ag20, care este povestea ta?
De ce te invarti printre anxiosi si compulsivi?
De ce te invarti printre anxiosi si compulsivi?

Neata, Cata
Cum te smti azi?sper ca esti mai bine si sper ca ai o coafura de invidiat haha
Pup
Cum te smti azi?sper ca esti mai bine si sper ca ai o coafura de invidiat haha
Pup

Salutare Andreea!
M-am facut rosieeee, cu nuantator desigur, dar ma simt bine cu culoare pe cap.
Da, sunt mai bine, m-am resemnat din nou situatiei mele cu fata. Si imi caut de lucru pt acasa, sa mai scot un banutz.
Tu cum esti?
M-am facut rosieeee, cu nuantator desigur, dar ma simt bine cu culoare pe cap.
Da, sunt mai bine, m-am resemnat din nou situatiei mele cu fata. Si imi caut de lucru pt acasa, sa mai scot un banutz.
Tu cum esti?

Cred ca iti sta super, am fost si eu rosie :D
Eu sunt asa si asa...De cateva zile nu ma mai stresez asa rau cu parul si credeam ca am scapat de ganduri urate, dar nici vorba...Acm am inceput sa ma simt anxioasa in legatura cu scoala, cadaca nu fac fata la medicna, daca nu iau bacu...daca...nici nu stiu, pur si simplu mi-e frica de viitor, nici nu am un anumit motiv sa-mi fie teama, dar imi e...Plus ca nu dorm, azinoapte la 4 eram n bucatarie, verificam gazele...m-am trezi din somn cu gandul ca sar in aer...si s-a dus somnul meu :( Eheee, pai ce somn aveam cu calmepam, sa tot dormi asa :)))
Mna...same old, same old...asa snt de cand ma stiu :D
Eu sunt asa si asa...De cateva zile nu ma mai stresez asa rau cu parul si credeam ca am scapat de ganduri urate, dar nici vorba...Acm am inceput sa ma simt anxioasa in legatura cu scoala, cadaca nu fac fata la medicna, daca nu iau bacu...daca...nici nu stiu, pur si simplu mi-e frica de viitor, nici nu am un anumit motiv sa-mi fie teama, dar imi e...Plus ca nu dorm, azinoapte la 4 eram n bucatarie, verificam gazele...m-am trezi din somn cu gandul ca sar in aer...si s-a dus somnul meu :( Eheee, pai ce somn aveam cu calmepam, sa tot dormi asa :)))
Mna...same old, same old...asa snt de cand ma stiu :D

Andreea, eu tocmai ma uitam dupa un anxiolitic din plante, ca nici eu nu vreau sa iau calmepam la infinit, si am gasit cateva, ma gandesc sa iau: calmogen plant, calmoplant, emocalm. Sunt 100% plante.
Ma roade o anxietate de nu ma vad, ma gandesc ca nu o sa fac fata cand o sa stea Bia la mine, ca nu o sa ii gatesc bine si din astea, iar ea abia dupa cativa ani va veni sa stea cu noi...:(.
Ma roade o anxietate de nu ma vad, ma gandesc ca nu o sa fac fata cand o sa stea Bia la mine, ca nu o sa ii gatesc bine si din astea, iar ea abia dupa cativa ani va veni sa stea cu noi...:(.

Offf, Cata...De ce nu sta la tine fata ta ?

Andreea, ia sa faci seara cand esti in pat si vrei sa adormi, exercitiul Beach Visualisation din programul Linden sa vezi cum adormi numai cu puterea mintii.Il pui pe telefon la un volum mai mic incat sa auzi ce zice dar sa nu fie prea strident si te gandesti exact la ce iti spune acolo.Tine cam 17min.Nici n-o sa iti dai seama cand te ia somnul si te trezesti tocmai dimineata.Incearca doar.Daca nu-l gasesti pe net ti-l trimit eu.Daca iei vreun medicament care te stimuleaza seara, poti sa faci exercitiul si de 100 de ori ca tot nu adormi.Deci fara pastile seara.
Si daca nu faci fata la medicina, ce se intampla?cade cerul?Nu uita ca tu ai un atu pe care alte fete nu il au.Deci atunci cum sa-ti fie frica de viitor?de bac nici nu se pune problema...cum ai mai trecut prin liceu daca nu iei bac-ul?
Si daca nu faci fata la medicina, ce se intampla?cade cerul?Nu uita ca tu ai un atu pe care alte fete nu il au.Deci atunci cum sa-ti fie frica de viitor?de bac nici nu se pune problema...cum ai mai trecut prin liceu daca nu iei bac-ul?

Pentru ca nu are cine sa stea cu ea, eu si sotzul suntem la munca toata ziua, singura varianta era after school insa nu ne ajung banii dat fiind ca platim si rate lunare la garsoniera.
Iar parintii mei nu vor sa vanda apartamentul din Alexandria si sa vina in Bucuresti (intr-un fel ii inteleg ca mi s-a acrit de rautatea asta de aici din minunata capitala).
Asteptam sa terminam ratele apoi o sa ne inhamam la altele pt un apartament de 2 camere, intre timp ea mai creste putin si o sa fie altfel, acum este inca micutza...
Iar parintii mei nu vor sa vanda apartamentul din Alexandria si sa vina in Bucuresti (intr-un fel ii inteleg ca mi s-a acrit de rautatea asta de aici din minunata capitala).
Asteptam sa terminam ratele apoi o sa ne inhamam la altele pt un apartament de 2 camere, intre timp ea mai creste putin si o sa fie altfel, acum este inca micutza...

Totusi, nici in acest caz nu se poate afirma ca tulburarea obsesiv-compulsiva se vindeca. Se poate afirma doar atat: vor exista ameliorari semnificative, iar pacientul se va simti mult mai bine, mai putin anxios si preocupat de obsesiile sale, care i se vor parea mai suportabile si mai usor de gestionat, in sensul ca nu va da curs atat de usor compulsiilor (va rezista mai bine si va amana mai mult sau chiar va renunta la ele).
Nasol...:(
Am bagat iar calmepam..
Nasol...:(
Am bagat iar calmepam..

Buna seara tuturor,
Urmaresc de putina vreme acest forum, acest subiect pentru ca si fiica mea a fost diagnosticata acum patru cinci ani cu toc.Atunci a facut psihoterapie, se stabilizase si tocmai de aceea pentru doi ani a intrerupt vizitele l psiholog. De ceva vreme toate simptomele au reaparut cu mai multa virulenta, ba chiar au aparut stari de furie in care timp de zile intregi sta in casa, plange, urla, arunca cu obiecte, risca sa isi piarda serviciul si familia( sotul intelege boala dar cat timp inca?). Pentru moment nu o pot convinge ca problema revenit, ea e bine si noi cei din familie suntem de vina; in plus sunt blocat temporar in casa datorita unjei afectiuni drept pentru care nu ma pot duce la un doctor sa gasesc metoda prin care sa o conving sa mearga ea. Marea problema nu este toc in sine, paradoxal, ci faptul ca nu accepta ca a revenit. Nu gasesc modalitatea de a o face sa constientizeze tulburarea iar in crizele de isterie in care se agata de una dintre obsesii este pur si simplu imposibil de dialogat. De cateva ori a si plecat de acasa in cursul unei astfel de crize, n am stiut nimic de ea dar din motive financiare s-a intors. As dori din tot sufletul sa reusesc cumva sa o indrum catre medic dar pana nu se satura singura de intreg disconfortul bolii nu mai am idei.Cu cativa ani inainte cand a urmat tratamentul constientizase problema, faptul ca obsesiile ei nu sunt normale si ajunsese la un punct in care chiar ea se saturase si mai asculta inca de parinti si bunici. Acum bunicii nu mai sunt si nu mai asculta de nimeni. Va multumesc pentru orice sfat pe care mi l-ati putea da.
Urmaresc de putina vreme acest forum, acest subiect pentru ca si fiica mea a fost diagnosticata acum patru cinci ani cu toc.Atunci a facut psihoterapie, se stabilizase si tocmai de aceea pentru doi ani a intrerupt vizitele l psiholog. De ceva vreme toate simptomele au reaparut cu mai multa virulenta, ba chiar au aparut stari de furie in care timp de zile intregi sta in casa, plange, urla, arunca cu obiecte, risca sa isi piarda serviciul si familia( sotul intelege boala dar cat timp inca?). Pentru moment nu o pot convinge ca problema revenit, ea e bine si noi cei din familie suntem de vina; in plus sunt blocat temporar in casa datorita unjei afectiuni drept pentru care nu ma pot duce la un doctor sa gasesc metoda prin care sa o conving sa mearga ea. Marea problema nu este toc in sine, paradoxal, ci faptul ca nu accepta ca a revenit. Nu gasesc modalitatea de a o face sa constientizeze tulburarea iar in crizele de isterie in care se agata de una dintre obsesii este pur si simplu imposibil de dialogat. De cateva ori a si plecat de acasa in cursul unei astfel de crize, n am stiut nimic de ea dar din motive financiare s-a intors. As dori din tot sufletul sa reusesc cumva sa o indrum catre medic dar pana nu se satura singura de intreg disconfortul bolii nu mai am idei.Cu cativa ani inainte cand a urmat tratamentul constientizase problema, faptul ca obsesiile ei nu sunt normale si ajunsese la un punct in care chiar ea se saturase si mai asculta inca de parinti si bunici. Acum bunicii nu mai sunt si nu mai asculta de nimeni. Va multumesc pentru orice sfat pe care mi l-ati putea da.

r22, de ce refuza fiica dvs sa mearga la medic? De obicei in TOC sunt simptome suparatoare care il determina pe pacient singur sa mearga la medic.
Sunteti sigura ca este vorba de TOC?
Sotul fiicei nu o poate convinge sa mearga la medic?
Sunteti sigura ca este vorba de TOC?
Sotul fiicei nu o poate convinge sa mearga la medic?

R22, cu crize dinacestea de isterie ma lupt si eu zilnic...Tip, jignesc pe toata lumea, spn cuvinte urate, sparg lucruri, pt ca simt nevoia sa ma exteriorizez, sa scot cumva gandurile astea din cap si cand vezi ca nu poti, iti vine sa-ti dai cu capul de pereti ca sa-ti revi...Este foarte suparator, sunt convinsa ca fiica dumneavoastra simte un fel de disperare si este foarte greu sa treci prin ce trece ea, nu-mi dau cu parerea aiurea, dar din ce ati descris, pare sa se simta cat de cat cum ma simt si eu si este foarte greu sa se abtina, asa ca sa n-o judecati pt crizele acestea, sau orice cuvinte urate v-ar spune...este boala care o face sa fie asa, atata tot.
Eu am toc si crizelea astea groanice, deci probabil este toc :-)
Eu am toc si crizelea astea groanice, deci probabil este toc :-)

Prozac, multumesc mult pentru raspuns. Da este sigur toc, nu numai pentru faptul caare simptomele specifice dar, cum am spus deja, acum cativa ani a si urmat psihoterapie pentru acest diagnostic. Ajunsese sa fie o persoana cu o viata aproape normala. Tocmai de aceea a si sistat tratamentul. Acum toate aceste simptome i se par firesti, crede ca are dreptate si noi nu o intelegem. E dispusa chiar sa renunte la famile, serviciu, pentru ca nu are nevoie de nimeni si nimic ; toti au ceva cu ea. A face o miscare gresita, a forta lucrurile sa mearga din nou, ar insemna sa o pierdem definitiv.

Andreea16, multumesc si dumneavoastra pentru raspuns. Am ajuns sa inteleg simptomele, cu siguranta ca sufera si noi suferim alaturi de ea, poate chiar mai mult pentru ca nu avem cum sa ajutam.E posibil sa constientizeze din nou boala, sa ceara terapie, dar ne e teama sa nu fie prea tarziu, sa fi pierdut deja tot.

Andreea16, in limita timpului dumneavoastra, fara sa vreau sa abuzez, mi-ar fi de folos sa scrieti cum ati dori, cum reactioneaza cei din jur in timpul crizelor, cine si cum v-a convins sa mergeti la medic. Perspectiva dumneavoastra este extrem de utila.Cu multumiri

R22, la medic mi-am dat seama singura ca trebuie sa merg, sunt convinsa ca si ea isi va da seama si va merge la medic atunci cand nu va mai putea sa reziste.De obicei oamenii merg la doctor cand simt ca nu se mai pot ajuta singuri si va merge si ea intr-un final.Nu cred ca va fi prea tarziu, desi nu ar fi rau sa-i spuneti ca ar trebui sa vada un psihiatru.Eu una nu iau pastile, dar nici bine nu imi e, insa crizele dispar si apar, depinde...Eu sunt obsedata de aspectul fizic si daca imi alimentez obsesia mai dispar crizele, dar daca intr-o zi ma trezesc, de exemplu, cu un cos pe fata nu ma mai duc la scoala sau ma duc si nu vorbesc cu nimeni, plang, ma cert cu ai mei, ii jignesc, parca nu sunt eu si ma simt foarte rau pt ceea ce fac si cum ma comport dupa ce imi trec crizele...
Intr-o zi atat de rau m-am simtit si atat de rau urlam de a venit vecina mea de la 1 sa ma intrebe ce am, imaginati-va cum faceam avand in vedere ca eu stau la etajul 3..Deci groaznic, nu e de gluma cu iesirile asta.Psihologul meu mi-a zis ca sunt nevrotica, insa psihiatrul a zis ca am doar toc.Momentele acelea de furie, disperare sunt foarte greu de controlat, cel putin in cazul meu si intr-o criza de genul nu prea ma stii ce faci, nu prea mai gandesti limpede, asa ca ar fi bine sa mearga la psihiatru daca se agraveaza:-)
In legatura cu ce are aceste crize?Ce obsesii are?
Intr-o zi atat de rau m-am simtit si atat de rau urlam de a venit vecina mea de la 1 sa ma intrebe ce am, imaginati-va cum faceam avand in vedere ca eu stau la etajul 3..Deci groaznic, nu e de gluma cu iesirile asta.Psihologul meu mi-a zis ca sunt nevrotica, insa psihiatrul a zis ca am doar toc.Momentele acelea de furie, disperare sunt foarte greu de controlat, cel putin in cazul meu si intr-o criza de genul nu prea ma stii ce faci, nu prea mai gandesti limpede, asa ca ar fi bine sa mearga la psihiatru daca se agraveaza:-)
In legatura cu ce are aceste crize?Ce obsesii are?

R22, fiica dumneavoastra are doar toc?Pt. ca eu nu cred ca exista toc fara anxietate si depresie.In perioada in care facea psihoterapie a luat si tratament medicamentos, sau i-au trecut acele crize doar cu psihoterapie?In caz ca a luat si tratament medicamentos, asta practic i-a mascat simptomele bolii, iar in momentul in care l-a intrerupt au inceput sa reapara.
Din experienta personala, va spun ca aceste afectiuni, toc, anxietate si depresie, apar pe fondul unor nemultumiri interioare, fie ele complexe fizice cum are Andreea si cum am avut si eu, fie pe fondul unor esecuri pe plan sentimental sau profesional, fie pe fondul unor boli fizice care ii produc suferinta.Ati incercat sa discutati cu fiica dvs aceste lucruri, sa vedeti ce anume o nemultumeste?Pentru ca trebuie descoperita cauza pt. ca aceste afectiuni sa poata fi tratate.Parintii ar trebui sa fie cei mai buni psihologi cand vine vorba de copiii lor.Stiu ca e greu pt ca nu stiti cum sa abordati problema.Incercati sa o faceti sa vi se destainuie, sa vedeti ce anume o framanta pe ea sufleteste.Psihologii sau psihiatrii nu cred ca o vor ajuta cu ceva pe termen lung pt ca in general nu prea inteleg aceste probleme, ei le trateaza cum au invatat ei din carti, dar nu au trecut prin asta ca sa stie exact cu ce se confrunta.Chiar vorbeam zilele trecute cu o fata de pe forum care are tot aceste probleme, si care spune ca a incercat tot, inclusiv psihoterapie, dar nimic nu a ajutat-o, si in continuare are ganduri de suicid.Spunea ca medicii o trateaza cam superficial, nu prea inteleg problema.Aceste specializari ar trebui sa le urmeze oameni care au trecut prin asta si care vor intr-adevar sa ajute alti oameni, nu cei care vad din asta doar o sursa de venit.
Din experienta personala, va spun ca aceste afectiuni, toc, anxietate si depresie, apar pe fondul unor nemultumiri interioare, fie ele complexe fizice cum are Andreea si cum am avut si eu, fie pe fondul unor esecuri pe plan sentimental sau profesional, fie pe fondul unor boli fizice care ii produc suferinta.Ati incercat sa discutati cu fiica dvs aceste lucruri, sa vedeti ce anume o nemultumeste?Pentru ca trebuie descoperita cauza pt. ca aceste afectiuni sa poata fi tratate.Parintii ar trebui sa fie cei mai buni psihologi cand vine vorba de copiii lor.Stiu ca e greu pt ca nu stiti cum sa abordati problema.Incercati sa o faceti sa vi se destainuie, sa vedeti ce anume o framanta pe ea sufleteste.Psihologii sau psihiatrii nu cred ca o vor ajuta cu ceva pe termen lung pt ca in general nu prea inteleg aceste probleme, ei le trateaza cum au invatat ei din carti, dar nu au trecut prin asta ca sa stie exact cu ce se confrunta.Chiar vorbeam zilele trecute cu o fata de pe forum care are tot aceste probleme, si care spune ca a incercat tot, inclusiv psihoterapie, dar nimic nu a ajutat-o, si in continuare are ganduri de suicid.Spunea ca medicii o trateaza cam superficial, nu prea inteleg problema.Aceste specializari ar trebui sa le urmeze oameni care au trecut prin asta si care vor intr-adevar sa ajute alti oameni, nu cei care vad din asta doar o sursa de venit.

Mi-a povestit mama despre o cunostinta care dupa ce a nascut o fetita, a cazut intr-o depresie puternica pt ca nu putea sa isi accepte copilul, i se parea ei ca e urat.Familia nu se mai putea intelege cu ea.Problema s-a rezolvat in final prin credinta, a devenit o persoana foarte religioasa.Deci aceste probleme au o cauza.Nu ne nastem cu ele.Ca unii dintre noi avem o predispozitie la aceste afectiuni e altceva, poate avem un caracter mai slab, suntem mai slabi de inger si nu stim cum sa tratam problemele vietii.

r22,
Dupa ce mi-am tratat medicamentos atacurile de panica cu antidepresiv, doctorul psihiatru m-a avertizat ca aceste nevroze vin si trec dar la momentul respectiv nu l-am crezut.
Insa dupa un an de liniste si fara tratament, m-am trezit cu toc si anxietate puternica.
Cred ca fiica dvs ar fi trebuit sa continuie psihoterapia de intretinere, adica sa se mai fi dus din cand in cand la psihoterapeut, din cate am citit si eu asa se procedeaza.
Acum ar trebui convinsa sa mearga la un dr psihiatru sa ia tratament pana se stabilizeaza starea ei, apoi sa continuie psihoterapia, de obicei anxiosii isi dau seama de tulburarea prin care trec, sa nu fie vorba de alta afectiune ma gandesc..
Dupa ce mi-am tratat medicamentos atacurile de panica cu antidepresiv, doctorul psihiatru m-a avertizat ca aceste nevroze vin si trec dar la momentul respectiv nu l-am crezut.
Insa dupa un an de liniste si fara tratament, m-am trezit cu toc si anxietate puternica.
Cred ca fiica dvs ar fi trebuit sa continuie psihoterapia de intretinere, adica sa se mai fi dus din cand in cand la psihoterapeut, din cate am citit si eu asa se procedeaza.
Acum ar trebui convinsa sa mearga la un dr psihiatru sa ia tratament pana se stabilizeaza starea ei, apoi sa continuie psihoterapia, de obicei anxiosii isi dau seama de tulburarea prin care trec, sa nu fie vorba de alta afectiune ma gandesc..

E dragutza Clara, cred ca ea este. :)
Tu ce mai faci Andreea?
Tu ce mai faci Andreea?

Daca e ea, chiar e total diferita de cum mi-o imaginam eu :D.Foarte draguta.
Katy, sunt bine, doar ce am terminat de facut curat, cam obosita :D In rest, tot asa
Tu ce faci ?
Katy, sunt bine, doar ce am terminat de facut curat, cam obosita :D In rest, tot asa
Tu ce faci ?

Dorm pe mine, cred ca de la vremea asta mi se trage starea de somnolenta.
Ma simt mai bine, fara anxietate azi. Si am primit si cateva oferte de job acasa suplimentar, dar tot o sa mai caut :).
Iar curatenie?!
Ma simt mai bine, fara anxietate azi. Si am primit si cateva oferte de job acasa suplimentar, dar tot o sa mai caut :).
Iar curatenie?!

Mda, mi se parea ca e praf prin casa...
Ma bucur ca esti bine azi Katy, cat despre somn, mie tot imi vine greu sa dorm si cand dorm, dorm iepureste, parca nici nu ma odihnesc:(
Ma bucur ca esti bine azi Katy, cat despre somn, mie tot imi vine greu sa dorm si cand dorm, dorm iepureste, parca nici nu ma odihnesc:(

Te-as aduce si la mine cred ca si eu am praf :)) dar mi-e o mare lene sa il sterg, esti buna la casa omului :D.

Haha, da asa credeau si ai mei, erau entuziasmati la inceput, acum cand ma aud "haideti sa facem curatenie" deja le vine rau :))))

Buna seara tuturor si mii de multumiri pentru cei care s- au grabit sa ma ajute.
Andreea16, crizele sunt cauzate de ele mai multe ori de faptul ca ii mutam obiecte din casa(daca spre exemplu s scapat dermatograful in chiuveta din baie, mai bine de o saptamana a ramas acolo si nimeni n- a avut voie sa- l ia sau sa foloseasca chiuveta; la fel cu telefonul fix din casa pe care pusese mana o ruda venita invizita si pe care il spalase cu detergent oricum) Ca antidot al obesiei era spalatul diferitelor obiecte din casa de nenumarate ori, spalarea pe maini de zeci de ori. Orice intrerupere ii poate cauza o criza cu durata de cateva zile.
David27, in perioada in care a facut psihoterapie nu a luat medicamente dar este drept ca aceasta adurat vreo doi ani jumatate-trei.
Katy_p, inaintede de declansarea bolii, dupa tratament am comunicat foarte bine sine spunea tot. Cand este in criza evident doar ea are dreptate si dupa ce se calmeaza isi mentine aceasta parere. Primul pas ar fi sa o facem sa reconstientizeze ca trebuie sa mearga la medic dar dupa cum este de incrancenata nu mai avem curajul sa i sugeram acest lucru. Avem nevoie de un sfat fiindcainercarea pare a fi doar una, dupa care riscam sa o pierdem, chiar la propriu
Andreea16, crizele sunt cauzate de ele mai multe ori de faptul ca ii mutam obiecte din casa(daca spre exemplu s scapat dermatograful in chiuveta din baie, mai bine de o saptamana a ramas acolo si nimeni n- a avut voie sa- l ia sau sa foloseasca chiuveta; la fel cu telefonul fix din casa pe care pusese mana o ruda venita invizita si pe care il spalase cu detergent oricum) Ca antidot al obesiei era spalatul diferitelor obiecte din casa de nenumarate ori, spalarea pe maini de zeci de ori. Orice intrerupere ii poate cauza o criza cu durata de cateva zile.
David27, in perioada in care a facut psihoterapie nu a luat medicamente dar este drept ca aceasta adurat vreo doi ani jumatate-trei.
Katy_p, inaintede de declansarea bolii, dupa tratament am comunicat foarte bine sine spunea tot. Cand este in criza evident doar ea are dreptate si dupa ce se calmeaza isi mentine aceasta parere. Primul pas ar fi sa o facem sa reconstientizeze ca trebuie sa mearga la medic dar dupa cum este de incrancenata nu mai avem curajul sa i sugeram acest lucru. Avem nevoie de un sfat fiindcainercarea pare a fi doar una, dupa care riscam sa o pierdem, chiar la propriu
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19De 4 saptamani am intrat intr-un cerc vicios si nu pot sa-mi revin
- 24Bazofile, Monocite si volum trombocitar mediu-crescute
- 60frica, panica ajutor!
- 24atacuri de panica sau o frica puternica?
- 30Caracteristiile unei persoane nevrotice
- 15Depresie unipolară majoră. Tulburare obsesivo-compulsivă
- 3de ceva timp am avut stari de lesin, emotii, atacuri de panica, frica intensa
- 5a facut acum un an o viroza pe atac de panica
- 53Sa incercam impreuna sa ne VINDECAM de anxietate si atacuri de panica
- 0Panica
- 0Atac de panica sau hipocalcemie
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 10Anxietate sau mai grav?
- 6Se poate scapa de asa ceva.
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 3Este TOC sau altceva? Am nevoie de ajutor!
- 3Acțiuni repetative, ce sa fac?
- 10Toc-ul se poate vindeca?Cine va reuși vreodată să vindece toc-ul??
- 1Anxietate
- 3Atacuri de panica, oboseală cronică, mișcări involuntare ale capului și corpului, tremur
Mai multe informații despre: Tulburarea de panica Tulburarea obsesiv-compulsiva Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: