Atacuri de panica, oboseală cronică, mișcări involuntare ale capului și corpului, tremur
Buna ziua,
Am 44 de ani. La 18 ani am făcut atacuri de panica și disperare care au durat 8 luni legate de admiterea la facultate și examene. Spaima de la care au plecat atacurile de panică a fost frica de boala psihică.
Ulterior nu mai suportam spații închise, sali de examene, mașini, deplasări. Făceam atacuri de panică dacă eram plecat de acasă în alta localitate.
Mi-am revenit după vreo 2 ani de zile in care am fost ca o legumă. Abia ulterior mi-am continuat studiile.
După terminarea studiilor m-am angajat într-o multinațională, unde din cauza volumului de lucru și a ritmului alert am calcat definitiv. De peste 20 de ani sufăr de oboseală/ epuizare cronică.
Tot atunci am început să am niște mișcări involuntare ale capului cel mai frecvent și ale corpului, mai puțin frecvent. Iar câteodată tremur în corp. Plus aritmii, tensiune oscilanta.
Am făcut investiții neurologice. EEG, RMN. Din punct de vedere neurologic nu am nimic.
Pe lângă aceste simptome aveam vertij și pierderi de cunoștință.
Aceste pierderi au fost considerate de psihiatru echivalențe epileptice.
De peste 20 de ani am înghițit toată psihiatria: anxiolitice( aici includ și medicamente anti-convulsii cum ar fi Rivotril), antidepresive, neuroleptice. Pe lângă vitamine și întăritoare.
Am încercat și psihoterapie ani de zile.
Dar simptomele persistă și se înrăutățesc din an in an. Mă gândesc mereu la epilepsie și Parkinson.
Am și antecedente in familie oarecum: tata are demență și a făcut crize de epilepsie plus AVC.
Însă nimeni nu știe ce este cu aceste mișcări involuntare ale capului și corpului.
Ați întâlnit situații similare? Ce ar putea fi? Există vreun tratament/remediu?
Mulțumesc!
Am 44 de ani. La 18 ani am făcut atacuri de panica și disperare care au durat 8 luni legate de admiterea la facultate și examene. Spaima de la care au plecat atacurile de panică a fost frica de boala psihică.
Ulterior nu mai suportam spații închise, sali de examene, mașini, deplasări. Făceam atacuri de panică dacă eram plecat de acasă în alta localitate.
Mi-am revenit după vreo 2 ani de zile in care am fost ca o legumă. Abia ulterior mi-am continuat studiile.
După terminarea studiilor m-am angajat într-o multinațională, unde din cauza volumului de lucru și a ritmului alert am calcat definitiv. De peste 20 de ani sufăr de oboseală/ epuizare cronică.
Tot atunci am început să am niște mișcări involuntare ale capului cel mai frecvent și ale corpului, mai puțin frecvent. Iar câteodată tremur în corp. Plus aritmii, tensiune oscilanta.
Am făcut investiții neurologice. EEG, RMN. Din punct de vedere neurologic nu am nimic.
Pe lângă aceste simptome aveam vertij și pierderi de cunoștință.
Aceste pierderi au fost considerate de psihiatru echivalențe epileptice.
De peste 20 de ani am înghițit toată psihiatria: anxiolitice( aici includ și medicamente anti-convulsii cum ar fi Rivotril), antidepresive, neuroleptice. Pe lângă vitamine și întăritoare.
Am încercat și psihoterapie ani de zile.
Dar simptomele persistă și se înrăutățesc din an in an. Mă gândesc mereu la epilepsie și Parkinson.
Am și antecedente in familie oarecum: tata are demență și a făcut crize de epilepsie plus AVC.
Însă nimeni nu știe ce este cu aceste mișcări involuntare ale capului și corpului.
Ați întâlnit situații similare? Ce ar putea fi? Există vreun tratament/remediu?
Mulțumesc!
3 comentarii
Am simptome similare, încearcă homeopatie, incepe cu problema de anxietate, Aconitum napellus 200ch de la boiron, 3 pastile sub limba din 2 in 2 ore. La mine funcționează, mai am și altele pt restul de simptome dar deocamdată incearca-l pe asta și te pot ghida mai departe dacă îți merge și ție.
Despre miscarea corpului nu stiu ce sa-ti spun dar pot sa-ti dau un exemplu despre miscarea capului involuntar. O cunostinta apropiata are acest simptom de vreo 10-15 ani, avea aprox 35 de ani cand a devenit mai vizibil, controale, rmn, neurologie, diagnostic, nimic clar...intr-un final a ramas ca este genetic, intradevar bunica persoanei respective a avut aceleasi simptome, tratament-fara rezultate notabile...s-a impacat cu gandul si a trecut peste dpdv psihic.
Essential tremor is a neurological (nervous system) disorder characterised by the involuntary shaking or trembling of particular parts of the body, usually the head and hands.
Sau pe scurt e ceva pe baza nervoasa care se pare e declarata de stres. Nu se cunoaște vindecare.
Poate e mai bine decât epilepsia. Nu știu.
Dar oboseala cronica pare să fie tot pe fond nervos.
Sau pe scurt e ceva pe baza nervoasa care se pare e declarata de stres. Nu se cunoaște vindecare.
Poate e mai bine decât epilepsia. Nu știu.
Dar oboseala cronica pare să fie tot pe fond nervos.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Alergie anestezic la stomatolog
- 3dureri de cap, infucienta respiratorie, atac de panica
- 9Recomandare terapeut pentru atacuri de panica si fobii
- 6pot scapa de dependenta de medicamente de la psihiatru?
- 32Am primit diagnosticul de tulburare anxioasa generalizata
- 3Stari de panica si anxietate
- 11voi scapa vreodata de atacurile de panica?
- 4Ce tratament trebuie sa iau sa scap de atacul de panica ?
- 10problema neurologica sau problema psihica?
- 12cu ce sa inlocuiesc xanaxul?
- 5comenzi (mentale) in timpul jocului la calcular... sa fie constiinta mea?
- 4Mai poate fi anxietate?
- 11Acum 3 luni am suferit un ataca de panica, inima imi batea foarte tare...
- 4Atacuri de panica, fumat + ameteli, transpiratie
- 3Primul atac de panica
- 0Am reușit sa scap de atacurile de panica
- 5Oboseala cronica și instabilitate
- 2Dureri de cap, ameteala, tremurat, atac de panica
- 35Atacuri de panica
- 5Insomnie dupa vaccin
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Tremuraturile oboseala cronica miscari involuntare ale corpului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: