Atacuri de panica, oboseală cronică, mișcări involuntare ale capului și corpului, tremur

13-07-2023
Stanci
Nu este medic/terapeut
Stanci
Buna ziua,

Am 44 de ani. La 18 ani am făcut atacuri de panica și disperare care au durat 8 luni legate de admiterea la facultate și examene. Spaima de la care au plecat atacurile de panică a fost frica de boala psihică.

Ulterior nu mai suportam spații închise, sali de examene, mașini, deplasări. Făceam atacuri de panică dacă eram plecat de acasă în alta localitate.

Mi-am revenit după vreo 2 ani de zile in care am fost ca o legumă. Abia ulterior mi-am continuat studiile.

După terminarea studiilor m-am angajat într-o multinațională, unde din cauza volumului de lucru și a ritmului alert am calcat definitiv. De peste 20 de ani sufăr de oboseală/ epuizare cronică.

Tot atunci am început să am niște mișcări involuntare ale capului cel mai frecvent și ale corpului, mai puțin frecvent. Iar câteodată tremur în corp. Plus aritmii, tensiune oscilanta.

Am făcut investiții neurologice. EEG, RMN. Din punct de vedere neurologic nu am nimic.
Pe lângă aceste simptome aveam vertij și pierderi de cunoștință.
Aceste pierderi au fost considerate de psihiatru echivalențe epileptice.

De peste 20 de ani am înghițit toată psihiatria: anxiolitice( aici includ și medicamente anti-convulsii cum ar fi Rivotril), antidepresive, neuroleptice. Pe lângă vitamine și întăritoare.
Am încercat și psihoterapie ani de zile.

Dar simptomele persistă și se înrăutățesc din an in an. Mă gândesc mereu la epilepsie și Parkinson.

Am și antecedente in familie oarecum: tata are demență și a făcut crize de epilepsie plus AVC.

Însă nimeni nu știe ce este cu aceste mișcări involuntare ale capului și corpului.

Ați întâlnit situații similare? Ce ar putea fi? Există vreun tratament/remediu?

Mulțumesc!
3 comentarii
1
18-07-2023, ora 17:47
Sabin-
Nu este medic/terapeut
Sabin-
Am simptome similare, încearcă homeopatie, incepe cu problema de anxietate, Aconitum napellus 200ch de la boiron, 3 pastile sub limba din 2 in 2 ore. La mine funcționează, mai am și altele pt restul de simptome dar deocamdată incearca-l pe asta și te pot ghida mai departe dacă îți merge și ție.
0
24-07-2023, ora 14:37
anxiosul
Nu este medic/terapeut
anxiosul
Despre miscarea corpului nu stiu ce sa-ti spun dar pot sa-ti dau un exemplu despre miscarea capului involuntar. O cunostinta apropiata are acest simptom de vreo 10-15 ani, avea aprox 35 de ani cand a devenit mai vizibil, controale, rmn, neurologie, diagnostic, nimic clar...intr-un final a ramas ca este genetic, intradevar bunica persoanei respective a avut aceleasi simptome, tratament-fara rezultate notabile...s-a impacat cu gandul si a trecut peste dpdv psihic.
0
24-07-2023, ora 22:27
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Essential tremor is a neurological (nervous system) disorder characterised by the involuntary shaking or trembling of particular parts of the body, usually the head and hands.

Sau pe scurt e ceva pe baza nervoasa care se pare e declarata de stres. Nu se cunoaște vindecare.
Poate e mai bine decât epilepsia. Nu știu.
Dar oboseala cronica pare să fie tot pe fond nervos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Oboseala cronică, semnul unei probleme de sănătate
  • Tremurături apărute din senin - cauze posibile
  • Mișcări involuntare ale corpului - ce ar putea fi
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Legătura dintre hipotensiune și oboseala cronică
  •