Atac de panica sau hipocalcemie
Buna seara,
In urma cu un an si jumatate am suferit o tiroidectomie totala, in urma careia mi s-au lezat paratiroidele si astfel am ajuns sa fac tetanii (parestezii ale fetei, mainilor si picioarelor, dificultate in respiratie) si am ajuns la o teama imensa resimtita in fiecare zi si teama de a parasi orasul fiindca nu ma simteam in siguranta. Am facut primul atac de panica cu pierderea cunostintei si a vorbirii si asa am ajuns la urgenta unde mi s-a recomandat sa incep un tratament pentru aceasta afectiune. Am ajuns si la psihiatru si am inceput un tratament cu escitalopram o pastila seara, iar ca sa dea randament am inceput si sedinte de psihoterapie cognitiv comportamentala si vreau sa va spun ca m-am mai linistit cu aceasta psihoterapie intelegand despre ce se intampla in corpul meu in timpul unui atac de panica, insa reapar cand si cand senzatia de lipsa de aer (casc intruna sau simt nevoia a trag aer profund) si astfel sa apara la nivelul fetei furnicaturi in jurul buzelor si ochilor, parestezii la nicelul mainilor si picioarelor si ameteala. De curand mi-am facut analizele si calciul total este 7, 75 (minim 8, 6) si calciu ionic 3.4 (minim 3.6). Va rog mult sa ma lamuriti care este totusi diferenta intre un atac de panica si o hipocalcemie fiindca nu stiu exact cand si cmum sa reactionez.
In urma cu un an si jumatate am suferit o tiroidectomie totala, in urma careia mi s-au lezat paratiroidele si astfel am ajuns sa fac tetanii (parestezii ale fetei, mainilor si picioarelor, dificultate in respiratie) si am ajuns la o teama imensa resimtita in fiecare zi si teama de a parasi orasul fiindca nu ma simteam in siguranta. Am facut primul atac de panica cu pierderea cunostintei si a vorbirii si asa am ajuns la urgenta unde mi s-a recomandat sa incep un tratament pentru aceasta afectiune. Am ajuns si la psihiatru si am inceput un tratament cu escitalopram o pastila seara, iar ca sa dea randament am inceput si sedinte de psihoterapie cognitiv comportamentala si vreau sa va spun ca m-am mai linistit cu aceasta psihoterapie intelegand despre ce se intampla in corpul meu in timpul unui atac de panica, insa reapar cand si cand senzatia de lipsa de aer (casc intruna sau simt nevoia a trag aer profund) si astfel sa apara la nivelul fetei furnicaturi in jurul buzelor si ochilor, parestezii la nicelul mainilor si picioarelor si ameteala. De curand mi-am facut analizele si calciul total este 7, 75 (minim 8, 6) si calciu ionic 3.4 (minim 3.6). Va rog mult sa ma lamuriti care este totusi diferenta intre un atac de panica si o hipocalcemie fiindca nu stiu exact cand si cmum sa reactionez.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6atacuri de panica:(( - tratament naturist
- 4Stari de panica insotite de cresterea tensiunii arteriale
- 6sotia mea sufera de anxietate, atacuri de panica.. recomandare psiholog bun in Galati
- 5vreau un bebe, in prezent iau tratament pt atacul de panica
- 37Vreau sa nu mai am starile de anxietate
- 15atacul de panica si glanda tiroida
- 2durere de stomac cu atac de panica
- 10Atac de panica la scoala
- 4Atacuri de panica, fumat + ameteli, transpiratie
- 3Sistem nervos afectat
- 8Atac de panica si foarte anxietate.. ajut
- 38Cum pot ajuta o persoana aflata in depresie
- 87Grup suport pentru atacuri de panica si anxietate 2015.
- 5Lipsa de aer si stare de neliniste
- 1Operatie de tiroida sau nu
- 12Dupa tiroidectomie totala
- 5Atacuri de panica cauzate de frica de moarte
- 7Panică și anxietate, ajutor de la stat
- 0Valoare TSH
- 6Cum scapi de atacurile de panică și somatizările de anxietate?
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Tiroidectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: