Gingivita sau coronițe prea înalte ?
Buna ziua. Acum cativa ani ani mi -am pus 6 coronițe din zirconiu. Problema este ca la incisivul central, la cel lateral și caninul partea dreapta am mereu gingia roșie și inflamata. Ma deranjează acest aspect de mult timp dar aveam zile in care parca nu erau așa vizibile gingiile. Am făcut detartraj și tot așa au rămas gingiile. Am fost la mai mulți stomatologi și spun ca nu își dau seama care ar fi cauza. La aceste coronițe îmi amintesc ca a folosit fire de retractie când le-a cimentat definitiv. Am primit o opinie a unui singur stomatolog care considera ca ar fi prea înaltă coronița și apasă pe gingie. Ar putea fi aceasta cauza ? Dacă ar fi aceasta cauza ar exista vreo posibilitate de intervenție fara sa schimb coronitele ? Multunmesc !
3 comentarii
Bună ziua,
Este posibil ca înălțimea coroanei să fie o cauză a inflamației gingivale. Atunci când o coroană este prea înaltă, poate apăsa pe gingie, ceea ce duce la iritație și inflamație. În acest caz, este important să consultați un medic dentist care să verifice dacă înălțimea coroanei este prea mare și să ia în considerare ajustarea acesteia pentru a reduce presiunea exercitată asupra gingiei.
Există metode prin care medicul dentist poate ajusta înălțimea coroanei, fără a fi necesară înlocuirea completă a acesteia. Uneori, o mică porțiune din marginea coroanei poate fi îndepărtată pentru a reduce înălțimea și pentru a ameliora presiunea asupra gingiei. În cazul în care ajustarea nu poate fi efectuată, medicul dentist poate recomanda înlocuirea coroanei pentru a elimina cauza inflamației gingivale.
Este important să discutați cu medicul dentist despre orice preocupări sau întrebări pe care le aveți și să solicitați o evaluare detaliată a situației dvs. pentru a identifica cauza exactă a inflamației gingivale și pentru a primi un tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
Este posibil ca înălțimea coroanei să fie o cauză a inflamației gingivale. Atunci când o coroană este prea înaltă, poate apăsa pe gingie, ceea ce duce la iritație și inflamație. În acest caz, este important să consultați un medic dentist care să verifice dacă înălțimea coroanei este prea mare și să ia în considerare ajustarea acesteia pentru a reduce presiunea exercitată asupra gingiei.
Există metode prin care medicul dentist poate ajusta înălțimea coroanei, fără a fi necesară înlocuirea completă a acesteia. Uneori, o mică porțiune din marginea coroanei poate fi îndepărtată pentru a reduce înălțimea și pentru a ameliora presiunea asupra gingiei. În cazul în care ajustarea nu poate fi efectuată, medicul dentist poate recomanda înlocuirea coroanei pentru a elimina cauza inflamației gingivale.
Este important să discutați cu medicul dentist despre orice preocupări sau întrebări pe care le aveți și să solicitați o evaluare detaliată a situației dvs. pentru a identifica cauza exactă a inflamației gingivale și pentru a primi un tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
Mulțumesc de răspuns. Vreau sa știu ce se poate face in cazul in care dintele a fost șlefuit prea mult ( mai înalt făcut pragul). Singura opiniei primită e ca nu se poate face nimic și ca mereu o sa am aceasta iritație
Buna ziua,
este nevoie de o consultație în persoană pentru a putea răspunde personalizat acestei situații specifice.
este nevoie de o consultație în persoană pentru a putea răspunde personalizat acestei situații specifice.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2probleme cu dintii
- 147maseaua de minte DOARE
- 17lasat de fumat=dureri de dinti si gingii?
- 3Infectie la nivelul locului de unde a fost extrasa o masea
- 12infectie la radacina dintelui
- 23Canale curatate - am scos medicamentul din greseala
- 3Durere sub masea
- 7Afectiune gingivala
- 3gingii inflamate
- 14Gingii umflate limba ustura si afte pe obraji inferiori
- 1Canin crescut in gingie
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 1Leziuni bucale
- 1Giniile foarte umflate si dureroase
- 2Gingie care incepe sa acopere un dinte, anormal