Gingii bolnave din cauza dintilor imbracati
Buna. Mi-am imbracat acum un an si jumatate 4 dinti si fata. De atunci gingiile mi s-au invinetit deasupra dintilor imbracati. Ce as putea face? Este inestetic. Eu mi-am imbracat dintii tocmai pentru ca nu-mi placea aspectul lor. Acum gingiile lasa de dorit...
5 comentarii
Poate coroitele preseaza pe gingie, incercati o igiena mai buna si cu ata dentara, sau ata detara super floss, ajuta la curatatrea spatiilor subgingivale! Dar cel mai bine mergeti la medic, el poate gasi o metoda de rez a acestei probleme.
aspectul gingiilor dvs se poate datora mai multor cauze:
- materialul din care sunt realizate coroanele. daca de exemplu acestea sunt din portelan pe structura metalica, frecvent se intampla ca metalul sa dea o coloratie cenusie marginii gingivale.
- coroanele realizate solidarizate impiedica igienizarea corecta cu ata dentara, ceea ce duce la inflamarea gingiilor
- preparatia marginala facuta de medic atunci cand ti-a slefuit dintii, daca nu este facuta sub forma de prag, ci este tangentiala, atunci si forma marginala a coroanei este posibil iritanta pentru gingie.
cele mai recomandate sunt coroanele integral ceramice sau ceramica pe zirconiu relizate individual, pe fiecare dinte in parte...
- materialul din care sunt realizate coroanele. daca de exemplu acestea sunt din portelan pe structura metalica, frecvent se intampla ca metalul sa dea o coloratie cenusie marginii gingivale.
- coroanele realizate solidarizate impiedica igienizarea corecta cu ata dentara, ceea ce duce la inflamarea gingiilor
- preparatia marginala facuta de medic atunci cand ti-a slefuit dintii, daca nu este facuta sub forma de prag, ci este tangentiala, atunci si forma marginala a coroanei este posibil iritanta pentru gingie.
cele mai recomandate sunt coroanele integral ceramice sau ceramica pe zirconiu relizate individual, pe fiecare dinte in parte...
Va multumesc frumos pt raspunsuri. Am fost la stomatolog si mi-a spus ca nu se mai poate face nimic. Gingiile sunt inflamate si se vor retrage. Mi-a spus sa folosesc parodontax.
Cum adica nu se mai poate face nimic?!
Daca gingiile se retrag inseamna ca ai parodontoza..
Iar parodontax-ul cel putin pe mine nu m-a ajutat.
Cum iti sunt gingiile acum?
Daca gingiile se retrag inseamna ca ai parodontoza..
Iar parodontax-ul cel putin pe mine nu m-a ajutat.
Cum iti sunt gingiile acum?
Parodontaxul ajuta, dar cu limite si nu de unul singur. Poate stopa sangerarea locala gingivala, fara sa actioneze asupra cauzei. Gingiile sunt inflamate ori din cauza marginilor lucrarii ( cum bine v-a explicat colega mea ), ori prin prezenta tartrului subgingival; asa ca trebuie facut ceva sa stopati retractia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata
- 17inflamare gingie la maseaua de minte
- 7Stomatita acuta
- 50Coroana dentara desprinsa!
- 4probleme cu vorbirea
- 4Imbracare dinte fata
- 6Infectie masea, extractie radacina, inflamare gingie
- 3dinti si masele imbracate
- 3cat costa sa imi imbrac un dinte?
- 2dupa rezectia apicala... umflatura catre ochi
- 1inflamatie la masea, punga de puroi