Gingie inflamata
Buna,
Mi s-a rupt din pacate o masea in jumatate, iar acum mi-a aparut o umflatura in gingie fix pe partea unde jumatatea s-a rupt. Nu am dureri insuportabile, doar la palpare se simte, iar la dentist sunt programata abia peste o sapt. (dentistul nu e in oras).
Ce pot face?
Mi s-a rupt din pacate o masea in jumatate, iar acum mi-a aparut o umflatura in gingie fix pe partea unde jumatatea s-a rupt. Nu am dureri insuportabile, doar la palpare se simte, iar la dentist sunt programata abia peste o sapt. (dentistul nu e in oras).
Ce pot face?
1 comentarii
Bună ziua,
este important să primiți îngrijire dentară cât mai curând posibil pentru a examina umflătura și a decide ce trebuie făcut în legătură cu măseaua ruptă și posibila infecție asociată.
În cazul în care nu puteți ajunge la dentist imediat, puteți încerca să reduceți inflamația și durerea prin aplicarea unui pachet de gheață la nivelul zonei afectate pentru a reduce inflamația și pentru a ameliora durerea. De asemenea, puteți utiliza un analgezic cu eliberare fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul, pentru a ameliora durerea.
Este important să evitați să mestecați alimente pe partea afectată și să evitați alimentele dure sau crocante care pot agrava situația. De asemenea, este important să evitați să vă curățați zona afectată prea agresiv, pentru a nu agrava durerea și inflamația.
Dacă umflătura se agravează sau apare o durere severă, trebuie să căutați îngrijire de urgență la un medic dentist.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
este important să primiți îngrijire dentară cât mai curând posibil pentru a examina umflătura și a decide ce trebuie făcut în legătură cu măseaua ruptă și posibila infecție asociată.
În cazul în care nu puteți ajunge la dentist imediat, puteți încerca să reduceți inflamația și durerea prin aplicarea unui pachet de gheață la nivelul zonei afectate pentru a reduce inflamația și pentru a ameliora durerea. De asemenea, puteți utiliza un analgezic cu eliberare fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul, pentru a ameliora durerea.
Este important să evitați să mestecați alimente pe partea afectată și să evitați alimentele dure sau crocante care pot agrava situația. De asemenea, este important să evitați să vă curățați zona afectată prea agresiv, pentru a nu agrava durerea și inflamația.
Dacă umflătura se agravează sau apare o durere severă, trebuie să căutați îngrijire de urgență la un medic dentist.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4infectie...?
- 15Gingii rosii, umflate si mai si singereaza
- 3Infectie la nivelul locului de unde a fost extrasa o masea
- 6O problema fara leac? Imi sangereaza gingiile si sunt umflate
- 18Gingie ridicata!!!!!
- 23Canale curatate - am scos medicamentul din greseala
- 3Durere sub masea
- 50Coroana dentara desprinsa!
- 2gingie inflamata la copil
- 5maseaua de minte, gingie crescuta peste si inflamata, ma jeneaza cand mananc
- 6Infectie masea, extractie radacina, inflamare gingie
- 0masea cariata, gingie umflata si ganglion la gat!!!
- 2lucrare cu dinti de portelan gingii umflate si sangerande
- 1un sfat daca se poate
- 4Gingie inflamata și desprinsa de pe ultimul molar
- 3Durere gingii la 2 saptamani dupa detartraj
- 7Gingie umflata de la o lucrare
- 2Pata alba dureroasa la atingere pe exteriorul gingiei
Mai multe informații despre: gingia inflamata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: