Extractie masea - absces dentar
Buna, de marti a inceput usor sa mi se umfle putin langa masea in partea dinspre cerul gurii, nu am bagat in seama pana a doua zii cand am vazut ca mi sa umflat mai tare, ma si durea putin am inceput sa iau ampicilina 2/zii joi tot asa si am luat ampicilina din 6 in 6 ore de 500, pe vineri dimineata mi sa retras si nu ma mai durea, dar am mers la medic, aceasta mia extras maseaua pt ca a spus ca este extractie "la cald " si ca nu are nimic ca am puroi, maseaua oricum trebuia scoasa doar ca am ezitat eu extractia eu de frica :( -vina mea.Acuma dupa extractie mia spus sa iau in continuare 5 zile ampicilina si daca ma doare ibuprofen de 400 de maxim 2 ori pe ziie, e ok? stiam ca trebuie oxacilina sau augumentin, inainte mergeam la o alta doctorita care a plecat din tara si ea cand mia extras o masea mia dat augumentin. E ok ampicilina? mie frica ca nu e ok si vine weekendul cand la noi poti sa patesti ce vrei ca nu ai unde merge:( la dentist, acuma incepe sa-mi treaca efectul anesteziei si incepe sa ma doara putin, sa raman pe ampicilina sau sa iau augumentin sau oxacilina, am uitat sa spun ca maseaua a iesit cu tot cu o punga de puroi
4 comentarii
E in regula si Ampicilina si Augmentinul (augmentinul are in compozitie Amoxicilina si Ac. Clavulanic si de regula evolutia favorabila este mai rapida sub actiunea lui in plus trebuie luate doua compr. de 1g/zi-1 la 12 ore, pe cand Ampicilina se ia din 6 in 6 ore-deci trebuie sa va treziti si noaptea)
Din pacate da trebuie sa ma trezesc :(, asta nu-mi place, dar ampicilina poate sa produca niste efecte adverse?deoerece de cand iau ampicilina dupa urinare raman niste pete rozali
Nu cred ca are legatura. Pot sa apara reactii alergice la antibiotice, dar se manifesta altfel si daca ati mai luat si in trecut, nu trebuie sa va faceti probleme
Masea extrasa avand puroi
Ce a mai ramas din maseaua de la care a cazut plomba si o parte din ea am inteles ca e potrivita extractia.Desi am spus ca e puroi la ea si se vedea putin unflat a extraso, chiar vazand puroiul care curgea din ea mia spus ca asa este e puroi. dar intrebarea mea a procedat corespunzator extragand-o ?
Ce a mai ramas din maseaua de la care a cazut plomba si o parte din ea am inteles ca e potrivita extractia.Desi am spus ca e puroi la ea si se vedea putin unflat a extraso, chiar vazand puroiul care curgea din ea mia spus ca asa este e puroi. dar intrebarea mea a procedat corespunzator extragand-o ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2puroi la dinti
- 3Abces la o masea fara nerv.
- 3Mi se inampla ceva grav, ati mai auzit...
- 6imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?
- 0extractie masea dupa punctie sinusala
- 3dupa extractia unei masele ce avea infectie la radacina
- 3Abces molar
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1extractie masea minte
- 2extractie molari minte inclusi - probleme
- 1Vindecare dupa extractie masea de minte
- 1Extracţie molar, apoi zona cusută
- 3umflatura
- 2Operație sau extracție
- 2Extracție dinte
- 2Extracție de maseaua