Măsea inflamată după o extracție dar fara durere

21-11-2021
Nico27
Nu este medic/terapeut
Nico27
Bună ziua,

Am 2 zile mi am extras un molar cu o reacție după retratament se canal și cu mucoasa sinusala inflamată. In prima zi am fost un pic umflata, cu comprese reci pe obraz am reușit să mă desumflu, am luat un singur nurofen și am fost ok. A doua zi seara mi s a umflat locul extracției și zvâcnește însă nu doare nimic. Are ceva alb printre cusături, asta a apărut a doua zi am bănuit că e fibrina sau că mi a pus în locul extracției niste bureți de colagen. Posibil acea albeața sa fie de la burete, să iasă printre fire? Extracția a fost una dificilă cu separație.
Întrebarea mea este : posibil sa fie infecție chiar daca nu doare sau e doar o inflamație mai puternică. Ce este recomandat sa iau?
Sunt destul de slăbită deoarece acum 2 săptămâni am mai scos una tot așa, dar vindecarea a fost mai repede, eram sub tratament cu antibiotice deoarece aceea a avut puroi, acum nu mi a dat antibiotic. Astăzi mi a pus o asistenta no perfuzie și o injecție cu hidrocortizon să îmi revin din amețeli, îmi simt sinusurile înfundate și nu am putere să stau mult în picioare.
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:11
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dvs., cel mai probabil fibrina este prezentă în zona de extracție, iar acest lucru nu ar trebui să fie o preocupare mare. Cu toate acestea, umflarea, zvâcnirea și o albeață persistentă în zona extracției ar putea fi semne ale unei infecții, chiar dacă nu aveți dureri. Este important să continuați să urmăriți simptomele și să luați măsuri pentru a preveni apariția unei infecții.

Pentru a reduce inflamația, puteți folosi comprese reci sau gheață învelite într-un prosop subțire și aplicate pe zona afectată de câte 20 de minute, de câteva ori pe zi. În plus, ar trebui să evitați mâncarea tare, prăjită și condimentată și să consumați alimente moi, cum ar fi supe, piureuri, iaurt și alte alimente ușoare care nu necesită mestecat puternic.

Este important să consultați medicul dentist dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc. Medicul poate decide să vă prescrie antibiotice dacă există semne de infecție.

De asemenea, este important să vă odihniți suficient și să evitați activitățile fizice extenuante pentru a permite organismului să se recupereze.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul