Vindecare dupa extractie masea de minte

Buna seara,
Acum doua zile mi-am scos o masea de minte (stanga, jos). Nu ma durea deloc insa s-a cariat putin si am hotarat s-o scot inainte de a incepe durerile.
Dupa extractie nu am luat niciun medicament, dentistul recomandandu-mi sa iau doar ibuprofen in caz de durere - n-a fost cazul -; a spus si ca nu este nevoie sa iau antibiotic. Umflatura s-a diminuat dupa cateva ore;sangerarea s-a oprit dupa cateva ore isna am mai sangerat putin dupa ~18 ore cand m-am spalat pe dinti pt prima data dupa interventie; in primele 24 ore am simtit nevoia de a scuipa des, un pic mai inchegat, cu ceva flegma.
Acum m-am uitat in oglinda la locul extractiei si vad o gaura neagra si doua puncte albe pe gingie.
Sunt normale acele puncte, rana se vindeca normal? Sigur nu sunt resturi de mancare.
Va multumesc
Acum doua zile mi-am scos o masea de minte (stanga, jos). Nu ma durea deloc insa s-a cariat putin si am hotarat s-o scot inainte de a incepe durerile.
Dupa extractie nu am luat niciun medicament, dentistul recomandandu-mi sa iau doar ibuprofen in caz de durere - n-a fost cazul -; a spus si ca nu este nevoie sa iau antibiotic. Umflatura s-a diminuat dupa cateva ore;sangerarea s-a oprit dupa cateva ore isna am mai sangerat putin dupa ~18 ore cand m-am spalat pe dinti pt prima data dupa interventie; in primele 24 ore am simtit nevoia de a scuipa des, un pic mai inchegat, cu ceva flegma.
Acum m-am uitat in oglinda la locul extractiei si vad o gaura neagra si doua puncte albe pe gingie.
Sunt normale acele puncte, rana se vindeca normal? Sigur nu sunt resturi de mancare.
Va multumesc
1 comentarii

Buna ziua, punctele acelea nu ar trebui sa va ingrijoreze ata timp cat nu sunt asociate cu durere si supurarea acelei zone.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extractie dentara
- 16Osteoporoza si BONVIVA
- 8Care este cea mai sigura si simpla metoda de a avea o alta masea?
- 44Canini strambi - aparat dentar sau extractie?
- 8granulom si abces...pot scapa de extractie?
- 1probleme cu dinti
- 4maseaua de minte
- 0De ce o doare capul si ochiul de cind i s-a scos maseaua?
- 1infectie masea
- 5colt din radacina molar de minte ramasa dupa extractie
- 1intrebare
- 0Problema masea de minte
- 5Intrebare extractie
- 2Gingie sparta in dreptul maselei de minte
- 3Durere partea stanga
- 2Extracție canin
- 3Extractie masea inferioara. Nu se acopera gaura
Mai multe informații despre: Extractia dentara Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: