Vindecare dupa extractie masea de minte

23-05-2014
Selky
Nu este medic/terapeut
Selky
Buna seara,
Acum doua zile mi-am scos o masea de minte (stanga, jos). Nu ma durea deloc insa s-a cariat putin si am hotarat s-o scot inainte de a incepe durerile.
Dupa extractie nu am luat niciun medicament, dentistul recomandandu-mi sa iau doar ibuprofen in caz de durere - n-a fost cazul -; a spus si ca nu este nevoie sa iau antibiotic. Umflatura s-a diminuat dupa cateva ore;sangerarea s-a oprit dupa cateva ore isna am mai sangerat putin dupa ~18 ore cand m-am spalat pe dinti pt prima data dupa interventie; in primele 24 ore am simtit nevoia de a scuipa des, un pic mai inchegat, cu ceva flegma.
Acum m-am uitat in oglinda la locul extractiei si vad o gaura neagra si doua puncte albe pe gingie.
Sunt normale acele puncte, rana se vindeca normal? Sigur nu sunt resturi de mancare.
Va multumesc
1 comentarii
0
04-08-2014, ora 20:40
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua, punctele acelea nu ar trebui sa va ingrijoreze ata timp cat nu sunt asociate cu durere si supurarea acelei zone.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •