Care sunt urmarile unei extractii?
Buna ziua!Dupa luni intregi de chin cu o masea (penultima de jos din dreapta)am mers la stomatolog si acesta a decis ca trebuie scoasa caci era sparta, foarte cariata.Nu am simtit absolut nimic in timpul extractiei.M-a curatat apoi in locul respectiv si mi-a spus ca am avut infectie, ba chiar imi arata pungi de puroi.Problema mea este ca dupa extractie desi am urmat indicatiile doctorului stomatolog (nu am baut, nu am mancat, nu am clatit gura, am tinut 2 ore bandajul strans) am sangerat inca 5 ore dupa ce am dat bandajul jos.Desi aceasta este a treia zi de la extractie inca ma doare foarte tare locul, urechea, gingia, ganglionul, iar acolo s-a produs o umflatura neagra cu ceva fire albe pe ea.Am inceput sa iau Tetraciclina (2 la 8 ore) si Ibuprofen cam doua pe zi ca sa-imi calmeze durerile insuportabile.Mentionez si faptul ca mi s-a umflat falca un pic, lucru care ma ingrijoreaza.Sunt normale durerile?Cat trebuie sa le mai suport?Tetraciclina ajuta la ceva?Multumesc anticipat!
4 comentarii
Buna seara! Durerile in primele 3 zile dupa extractie dentara sunt in general moderate si se combat cu antiinflamatorii tip Ibuprofen. Daca durerile persista si devin insuportabile, contacteaza medicul curant. Este posibil sa fi facut alveolita si daca da, va va da tratamentul adecvat. Pana atunci, pentru "falca umflata" tineti comprese reci pe obraz ( nu gheata direct ) si igiena orala cat mai buna, inclusiv pe partea cu extractia.
Pare sa fi fost o alveolita umeda. Administrarea de Tetraciclina este discutabila, Ibuprofen da, dar deseori efectul nu este cel scontat.
Buna ziua.Am avut o extractie a unui molar de minte superior, partea stinga cu 3 zile in urma.Toata procedura a durat 5 min, fara complicatii sau dureri insuportabile post operator.Seara am avut temperatura de 37 grade.Am pus aceasta pe seama stresului.Ieri am avut temperatura de 37, 3, iar azi este de 37, 2.Ma doare un pic doar capul in zona urechii si cind deschid mai larg gura.Poate fi ceva in neregula din cauza extractiei sau problema o fi alt undeva? Multumesc.
In mod normal, corpul uman are o temperatura de 37 de grade Celsius, cu variatii intre 36, 5 si 37, 2 grade Celsius, sunt valori normale daca sunt masurate la nivelul cavitatii bucale. Stresul puternic duce la scaderi ale temperaturii corpului. In cazul in care se inregistreaza valori de peste 38 de grade Celsius atunci trebuie sa ne alarmam. Din ce relatati dvs in legatura cu evolutia temperaturii corpului, 37, 2 - 37, 3 este posibil sa va aflati in perioada ovulatorie. Durerea si disconfortul in urma extractiei molarilor de minte pot dura 4-5 zile. La unii pacienti, in a treia si a patra zi poate fi nevoie de mai multe analgezice decat in prima si a doua zi. Pentru a va mai linisti sunati la cabinet si vorbiti cu medicul dvs pentru a primi recomandari.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4extractia maselei de minte
- 4Extractie dentara
- 5Tinnitus dupa extractie molari
- 3dureri dupa extractie nerv
- 0extractie masea dupa punctie sinusala
- 1Extractie masea
- 0Durere dupa scoaterea maselei!
- 4extractii dentare la copii
- 1Post operatie masea de minte
- 1Exista posibiliatea dupa o extractie, sa ramana cicatrice pe gingie?
- 5cand se poate face implantul?
- 1Dupa extractie molar de minte inclus..
- 2Extractie masea
- 2Stomatologie extracție măsea de minte
- 3Extracția molarilor din maxilar absolut necesară?
- 4Extracție măsea de minte
- 3Rest mic masea dupa extractie
- 1Dinte molar de minte lasat jumate la extracție
- 2Odontectomie (extragerea molarului de minte)
- 1Extracție masea de minte / dureri insuportabile
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: