Riscurile extractiilor de premolari in scop ortodontic
Buna ziua! In urma discutiei cu medicul ortodont, s-a decis ca am nevoie de 4 extractii (2 premolari de sus si 2 premolari de jos) pentru a se aplica aparatul dentar. Am 22 de ani si am ingramadiri de dinti jos si sus, inclusiv incisivii laterali superiori sunt iesiti in afara care ofera o proeminenta buzei superioare. In repaus, cei doi incisivi centrali superiori ii acopera pe cei 4 incisivi inferiori care sunt putin mai inauntrul gurii. Caninii inferiori nu stau chiar pe arcada, ei trebuie trasi pe arcada. M-ar interesa sa stiu ce riscuri pot aparea in urma acestor extractii in scop ortodontic asupra aspectului facial si de sanatate. As dori un raspuns sincer, va rog. Multumesc!!
8 comentarii
Buna ziua,
Nu exista nici un risc daca va extrageti premolarii. Este o tehnica care se practica in ortodontie.
De obicei tratamentul ortodontic se incepe cu extractia molarilor de minte maxilari si mandibulari.
Daca nu sunteti multumit de planul de tratament puteti cere mai multe opinii de la mai multi medici ortodonti si sa alegeti solutia care va satisface.
O zi buna.
Nu exista nici un risc daca va extrageti premolarii. Este o tehnica care se practica in ortodontie.
De obicei tratamentul ortodontic se incepe cu extractia molarilor de minte maxilari si mandibulari.
Daca nu sunteti multumit de planul de tratament puteti cere mai multe opinii de la mai multi medici ortodonti si sa alegeti solutia care va satisface.
O zi buna.
Ok, multumesc pentru raspuns, dar de ce unii medici ortodonti sunt contra extractiilor?
Fiecare medic ortodont are schema lui de tratament. Aceasta schema se alcatuieste pe baza consultatiei clinice si a dosarului ortodontic( radiografii, modele de studiu).
La 22 de ani cresterea osoasa s-a oprit, deci arcada dentara nu mai creste, toate modificarile vor fi obtinute cu ajutorul aparatului orodontic.
Daca inghesuirea dintilor este mare se poate recurge la extractii.
La 22 de ani cresterea osoasa s-a oprit, deci arcada dentara nu mai creste, toate modificarile vor fi obtinute cu ajutorul aparatului orodontic.
Daca inghesuirea dintilor este mare se poate recurge la extractii.
"Extractiilor dentare sunt devastatoare pentru aspectul facial. De exemplu, la 30 de ani, fizionomia este ca la 40 de ani”, spune un medic ortodont si ortopedie maxilo faciala.
In urma extractiilor, spatiile libere sunt ocupate prin migrare de catre ceilalti dinti prin "tragere". Alti dinti nu pot suplini, din nici un punct de vedere, dintele extras si se modifica aspectul masticatiei, vorbirii, articularii cuvintelor (apar dificultati in vorbire sau de exprimare) si implicit schimbari la nivelul fetei, care pot varia de la caz la caz, dar ele sunt considerabile si de multe ori dramatic negative, spune un anonim.
Ce parere aveti despre aceste afirmatii?
In urma extractiilor, spatiile libere sunt ocupate prin migrare de catre ceilalti dinti prin "tragere". Alti dinti nu pot suplini, din nici un punct de vedere, dintele extras si se modifica aspectul masticatiei, vorbirii, articularii cuvintelor (apar dificultati in vorbire sau de exprimare) si implicit schimbari la nivelul fetei, care pot varia de la caz la caz, dar ele sunt considerabile si de multe ori dramatic negative, spune un anonim.
Ce parere aveti despre aceste afirmatii?
Dupa cum va spuneam si intr-o postare anterioara, puteti sa consultati mai multi medici ortodonti. Cu siguranta veti gasi unul care nu face extractii de premolari, foloseste o alta schema de tratament.
Pot sa consult, dar banii mei nu sunt nelimitati si nici nu locuiesc intr-un oras ca sa pot vedea mai multi medici. Incercam sa caut niste raspunsuri prin intermediul acestui forum care este facut pentru asa ceva. Eu nu am cerut niciun plan de tratament, doar informatii pe care nu le pot gasi 100% sigure de pe internet si sunt sigur ca sunt mai multi in situatia mea. Eu inteleg, prin absurd, dupa raspunsul dat de dumneavoastra ca afirmatiile specificate mai sus de mine sunt adevarate intr-o oarecare masura ceea ce ma nelinisteste. Multumesc si asa. O zi buna!
Poate este si altcineva care are rabdare sa-mi raspunda?
Poate este si altcineva care are rabdare sa-mi raspunda?
Buna ziua,
"Raspunsul sincer" il obtineti de la medicul care v-a facut planul de tratament si cunoaste cazul, nu de pe internet.
Multa bafta!
"Raspunsul sincer" il obtineti de la medicul care v-a facut planul de tratament si cunoaste cazul, nu de pe internet.
Multa bafta!
Buna ziua, DR. Sandita Dan, multumesc pentru raspuns. Multumesc si doamnei dr. Geanina Miu. Eu am vrut doar sa stiu daca acele afirmatii sunt false sau adevarate si o eventuala explicatie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata
- 37Dupa extractia dentara, sangerarea nu s-a oprit
- 16Osteoporoza si BONVIVA
- 7extractie molar, durere insuportabila+eruptie molar de minte
- 4Inflamatie obraz la o saptamana dupa extractia dentara!
- 1Extractii dentare dupa tratament cu citostatice.
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 4Extractie masea si dintele vecin dislocat
- 3Problema molar - trebuie extractie?
- 2extractie dentara
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 0Cheagul de după extracţie
- 1intrebare
- 9Obraz umflat dupa extractie de molar de minte
- 5Resturi neidentificate dupa extractie masea
- 3Abces dupa extractie:/
- 3Extracție Masea
- 2Extracție canin infectat
- 2Posibile urmări ale unei extracții