exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?
exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?
Maselele sunt destul de "varza" mai exact cei 2 premolari din partea stanga sus.
Doamna doctor a spus ca ar trebui sa mi le scot pe amandoua odata ca sa imi vina mai usor... e corect asa ?sau ar fi mai bine sa mi le scot pe rand.Nu am mai avut pana acum nici o extractie
Maselele sunt destul de "varza" mai exact cei 2 premolari din partea stanga sus.
Doamna doctor a spus ca ar trebui sa mi le scot pe amandoua odata ca sa imi vina mai usor... e corect asa ?sau ar fi mai bine sa mi le scot pe rand.Nu am mai avut pana acum nici o extractie
3 comentarii
Nu e nici un risc, dimpotriva este mai bine daca dintii sunt situati unul langa celalat, sa fie scosi deodata, din mai multe motive: osul se vindeca uniform si in plus nu trebuie sa treceti in doua sedinte prin anestezie
aş mai avea încă o întrebare.după ce îmi scot acei premolari, se poate face vreo lucrare ceva ca să nu rămân cu golul acela?
cand se pierde un dinte ( in cazul dvs 2) variantele sunt urmatoarele:
- in locul dintilor lipsa se pun doua implanturi, adica doua suruburi de titan in grosimea osului maxilar. dupa integrarea lor in os ( cateva luni), in implanturi se insurubeaza doua coroane.
avantaj: nu se intervine in nici un fel pe dintii vecini cu zona edentata, mai ales daca acesti dinti sunt sanatosi indicandu-se aceasta solutie.
dezavantaj: costuri mai ridicate, timpul necesar finalizarii tratamentului este mai lung
- a doua varianta, o lucrare tip punte. dupa cum ii spune si numele, o punte presupune doi stalpi, adica slefuirea/ pilirea, eventual si scoaterea nervului unui dinte in fata si unui dinte in spate; corpul puntii este reprezentat de dintii lipsa care vor fi " lipiti" de cei doi stalpi.
avantaj: cost mai redus decat in cazul implanturilor, solutie mai rapida
dezavantaj: va " stricati" prin pilire cei doi dinti vecini, sacrificiu biologic care nu merita daca acesti dinti sunt sanatosi. este bine de evitat slefuirea caninului care este un dinte f important si este bine de pastrat cat mai mult timp pe arcada.
cereti si parerea medicului dvs. ea cunoaste exact starea osului si a sinusului maxilar dupa extractii si starea dintilor vecini. va poate spune daca se recomanda implanturi sau nu. de asemenea va poate estima costul exact al fiecarei variante. sanatate!
- in locul dintilor lipsa se pun doua implanturi, adica doua suruburi de titan in grosimea osului maxilar. dupa integrarea lor in os ( cateva luni), in implanturi se insurubeaza doua coroane.
avantaj: nu se intervine in nici un fel pe dintii vecini cu zona edentata, mai ales daca acesti dinti sunt sanatosi indicandu-se aceasta solutie.
dezavantaj: costuri mai ridicate, timpul necesar finalizarii tratamentului este mai lung
- a doua varianta, o lucrare tip punte. dupa cum ii spune si numele, o punte presupune doi stalpi, adica slefuirea/ pilirea, eventual si scoaterea nervului unui dinte in fata si unui dinte in spate; corpul puntii este reprezentat de dintii lipsa care vor fi " lipiti" de cei doi stalpi.
avantaj: cost mai redus decat in cazul implanturilor, solutie mai rapida
dezavantaj: va " stricati" prin pilire cei doi dinti vecini, sacrificiu biologic care nu merita daca acesti dinti sunt sanatosi. este bine de evitat slefuirea caninului care este un dinte f important si este bine de pastrat cat mai mult timp pe arcada.
cereti si parerea medicului dvs. ea cunoaste exact starea osului si a sinusului maxilar dupa extractii si starea dintilor vecini. va poate spune daca se recomanda implanturi sau nu. de asemenea va poate estima costul exact al fiecarei variante. sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Extractia maselelor
- 13umflatura dupa scoaterea maselei
- 4de ce comprese cu apa rece si nu gheata dupa extractie?
- 11Formatiune alba in locul extractiei
- 7O posibila infectie dupa extractie!
- 0extractie masea dupa punctie sinusala
- 3dupa extractia unei masele ce avea infectie la radacina
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1Extractie la toti dintii din fata
- 4dureri dupa extractie
- 4Extractie masea si dintele vecin dislocat
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 1Scoaterea firelor dupa operatie masele de minte
- 9Cheagul de sange nu mai este in alveola
- 1Extracție masea pacient diabetic
- 1Extracție masea de minte / dureri insuportabile
- 3Extractie masea inferioara. Nu se acopera gaura
- 1Eliminare fire postoperator
- 3Urmeaza extractia celor 4 molari de minte si as avea nevoie de un sfat.
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: