colt ramas in urma extractiei
acum doua zile mi-am scos maseaua de minte care s-a rupt si in un colt a ramas acolo. deocamdata ma simt bine, iau antibiotic si antiinflamator (extractia a cauzat deschiderea sinusului). Problema mea e ca a ramas acolo un coltiosr si mi-e teama sa nu am probleme...dentistul a zis ca e posibil, dar in acelasi timp e posibil sa nu ai nici o problema. E adevarat? a mai patit cineva asa si nu au urmat complicatii??
4 comentarii
O simpla radiografie dentara va poate lamuri. Daca una din radacini sau doar o parte a ramas e indicata extractia, e tot atat de probabil ca ceea ce simtiti sa fie osul.
Raspunsul fara echivoc il da radiografia.
Raspunsul fara echivoc il da radiografia.
Daca acolo a ramas ceva, este necesar sa scoateti.Intrebarea mea este de unde stiti ca a ramas? Daca a fost efectuata o radiodrafie postextractional si se observa existenta unui coltisor acesta trebuie indepartat, desi trebuia indepartat i8n momentul in care s-a efectuat extractia. Daca banuiti d-voastra ca a ramas ceva acolo, v-ati putea insela. Corect este sa efectuati o radiografie, ca sa nu existe nelamuriri, sau complicatii ulterioare care mai mult ca sigur nu vor ezita sa apara.
s-a vazut la radiografie...dupa ce m-a cusut...este mic, cam 4-5 mm
Indicatie este sa scoateti ce a ramas.Nu ar fi trebuit sa ramana un rest radicular.4-5 mm la dimensiunea unei molar sau a unui dinte este destul de mare.Medicul ar fi trebuit sa observe in momentul in care s-a extras radacina ca nu este completa, sau in momentul in care s-a chiuretat alveola.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4extractia maselei de minte
- 15Extractia dentara si sarcina
- 3Loc umflat dupa extractie. Este infectie?
- 5AVC in 2oo8 pe fond de fibrilatie artiala... extractie dentara?
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 3aparat dentar, extractie dinti
- 4Care sunt urmarile unei extractii?
- 3Problema molar - trebuie extractie?
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 1buza amortita dupa extractie molar de minte
- 2Locul umflat dupa extractie
- 4Urgent, extractie premolar se vindeca foarte greu !
- 0complicatii dupa extractie
- 2masea
- 4exctacie masea
- 5Intrebare extractie
- 2Extractie
- 9Cheagul de sange nu mai este in alveola
- 0Extractie masea de minte
- 1Despre dantura - extractia si sinusul
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: