Rest radicular
Buna seara. Am facut o extractie a unui molar de minte acum 10 zile. De 2 zile insa aveam dureri mici si difuze in locul extractiei, asa ca am decis sa fac un RX. Pe RX se vede prezenta unui rest radicular de 1-2mm. Aveam dintele in buzunar si asa este am comparat si eu cu Rx pe scara 1:1. Restul radicular e extrem de mic. Precizez molarul a fost vital sa decis extractia sa pt ca avea o carie destul de avansata. Ce considerati ca ar fi bine? Extractia lui sau dupa cum a relatat Doamna doctor ce a efectuat extractia ca nu are rost sa il scoatem e infim si imi va prescrie niste antibiotice...si e mult prea mic 2 mm cel mult se va rezorbi singur. Astept un raspuns! Multumesc anticipat ! https://ibb.co/CQZRfyn acesta e linkul unde am atasat radiografia.
4 comentarii
Va sfatuiesc sa nu insistati cum umblatul/ scoaterea acelui rest doar daca apare intr adevar simptomatologie accentuata. Deci urmati sfatul medicului dumeavoastra.
Simt jena zi de zi acolo, ca o mini presiune si uneori putina durere, care se accentueaza mai ales cand fac miscari bruște sau cand sar intr-un picior ( nu stiu daca acestea provin din faptul ca se vindeca locul acolo sau datorita acestui rest de 2 mm). Precizez ca sunt 12 zile de la extractie de la ce poate fi aceste simptome ? Sau ce poate insemna simptomatologie accentuată? Sincer eu am mai trecut prin extractia unui rest radicular dar de diminseiuni cca 1 cm si avea si infectie la vârf.a fost traumatizant. Sunt ingrijorată sa nu ajung din nou la chirurgie prin aceeasi situatie similara. Este adevarat ca e atat de mic incat organismul il va incorpora in os fara nicio problema? Sau il va respinge in saptamani?Astept un raspuns si la asta si va multumesc mult de tot!
Buna ziua, de cele mai multe ori se intampla sa se integreze in os sau sa fie scos la suprafata. Restul cu infectie a fost musai sa fie scos, ca nu avea infectia cum sa se vindece. Restul acesta nu pare sa aiba infectie mai ales ca a fost vital. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2extractia molarului de minte
- 5Umflatura dupa extractia maselei de minte
- 15abces dupa extractie?
- 3Mi se inampla ceva grav, ati mai auzit...
- 4Aparat dentar mobil sau extractie premolari permanenti
- 1Exista posibiliatea dupa o extractie, sa ramana cicatrice pe gingie?
- 3extractie masea granulom
- 10extractia dentara are legatura cu intarzierea menstruatiei?
- 1Se poate face ceva cu dintele acesta?
- 10dupa extractia molarului de minte.. sangerare si durere puternica
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 1operatie extractie?
- 5colt din radacina molar de minte ramasa dupa extractie
- 1intrebare
- 1As vrea sa.mi scot singur o masea
- 5Abceees pe gingia maselei extrase!
- 5Infecţie postextracţională
- 1Molar de minte
- 3Nerv dentar
Mai multe informații despre: Extractia dentara rest radicular
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: