Extracție dentara

08-05-2023
Anamaria98
Nu este medic/terapeut
Anamaria98
Buna ziua! Sper sa mă fac cat mai înțeleasă. Având atacuri de panica am ajuns cu greu sa fac 3 extracții dentare. Mă sperie faptul că am prolaps de valva mitrala și după extracție as avea o mica posibilitate de endocardită. Acele 3 extracții le-am făcut in luna Noiembrie. Doamna dentist la care mergeam atunci îmi dăduse sa iau amoxil cu o zi înainte și încă 2 zile după extracție. După cele 3 extracții incercam săptămânal sa îmi fac curaj că până la urmă în ultimul moment sa nu merg dar pastilele tot le luam. Și așa am ajuns sa iau cate 3 pastile de amoxil săptămânal. Acum am schimbat și dentistul și am ajuns la o doamna doctor care chiar simt că mă încurajează. Dar frica mea este acum sa nu își mai facă efect amoxilul pentru că l-am folosit foarte des. Ce as putea sa fac in cazul asta? Doamna doctor la care merg acum mi-a zis că acesta este protocolul.. precizez că doamna doctor la care merg acum mi-a zis sa iau 2 Gr înainte de extracție
2 comentarii
0
24-06-2023, ora 14:14
Anamaria98
Nu este medic/terapeut
Anamaria98
Un sfat am cerut și eu și nimic !
0
18-06-2024, ora 05:50
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

O perioadă minimă de urmat tratament cu antibiotice este de 3 zile. Dacă respectați și urmați corect și complet schema de administrare a antibioticelor recomandată de medic, totul va fi în regulă.

Într-adevăr, un consum periodic de antibiotice timp de 3 zile pe săptămână nu e recomandat. Așadar pentru a evita potențiale reacții adverse de la consumul de antibiotice, încercați să urmați complet recomandările făcute de medic, chiar dacă momentul este dificil și intimidant pentru dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •