Dureri cand respir, raguseala mereu (sunt fumatoare)
Buna ziua,
Incep prin a spune ca am 18 ani, sunt fumatoare( mai putin de un pachet pe zi, dar ambii parinti fumatori si aproape toti prietenii mei fumeaza). Am inceput prin octombrie anul trecut sa simt o usoara schimbare in voce. Toata iarna am fost racita si cand am crezut ca mi-a trecut dupa cam luna sau doua iar am racit si am fost asa o lunga perioada. Pot sa zic ca din iarna vocea mea s-a schimbat, parca sunt ragusita mereu si nu mai pot sa trag mult aer in piet si chiar simt un discomfort cand incerc. Nu mai pot sa imi ridic vocea ca raman fara glas. Acum iar dau semne ca races, nu imi curge nasul dar ma doare foarte rau gatul si plamanii cand respir. Am ameteli si ma dor foarte rau muschii. Nu pot sa dorm mai deloc si nu am pofta de mancare(ceea ce e foarte neobisnuit pentru mine).
Va rog sa imi raspundeti !
Incep prin a spune ca am 18 ani, sunt fumatoare( mai putin de un pachet pe zi, dar ambii parinti fumatori si aproape toti prietenii mei fumeaza). Am inceput prin octombrie anul trecut sa simt o usoara schimbare in voce. Toata iarna am fost racita si cand am crezut ca mi-a trecut dupa cam luna sau doua iar am racit si am fost asa o lunga perioada. Pot sa zic ca din iarna vocea mea s-a schimbat, parca sunt ragusita mereu si nu mai pot sa trag mult aer in piet si chiar simt un discomfort cand incerc. Nu mai pot sa imi ridic vocea ca raman fara glas. Acum iar dau semne ca races, nu imi curge nasul dar ma doare foarte rau gatul si plamanii cand respir. Am ameteli si ma dor foarte rau muschii. Nu pot sa dorm mai deloc si nu am pofta de mancare(ceea ce e foarte neobisnuit pentru mine).
Va rog sa imi raspundeti !
2 comentarii
Dupa simptome, ma indoiesc ca ar fi o simpla raceala. E posibil sa aveti ceva grav la plamini. Renuntati pe loc la fumat si, in prima zi lucratoare mergeti urgent la medic. Iata ca exemplul parintilor si al prietenilor nu a fost cel mai bun de data asta.
Deasemenea, iti sugerez si eu sa mergi chiar azi la doctor. Urgent. Poti sa mergi chiar la Urgenta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 3fumatul, scaun cu sange...
- 4yasmine si fumatul
- 3erectie slaba, fumatul (1 pachet pe zi)
- 4fumatul si memoria
- 4senzatie de nod-baza gatului, durere trahee in inspir
- 2vreau sa stiu cat de grav am ajuns daca fumez de 2 luni
- 3sinuzita, polipoza sau, si ceva mai grav
- 6fumatul... cam de 10 ani, acum fumez mai mult
- 4Raceala, tuse seaca, fumat...
- 1probleme de respiratie
- 7amorteala partea stanga a corpului + respiratie greoaie
- 6nu pot sa respir adanc... Nu mai pot sa-mi umplu plamanii de aer la capacitatea lor
- 14Clubul 'Azi Renunt'
- 8de vreo 4-5 zile ma simt ametit, ma simt pe alta lume
- 3alergie la fumat
- 6sangerare bucala doar dimineata
- 4Atacuri de panica, fumat + ameteli, transpiratie
- 2problema respiratorie
- 1Probleme la nivelul gatului
Mai multe informații despre: Fumatul caile respiratorii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Tusea convulsiva
- Astmul la copii
- Bronsiolita acuta
- Bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC)
- Astmul bronsic
- Bronșita cronică
- Manifestari cutanate ale fumatului
- Sevrajul nicotinic
- Bronșiolita respiratorie asociată pneumopatiei interstițiale difuze
- Dieta pentru fumatori - alimentele care reduc din efectele negative ale fumatului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: