Infecție (cred) - am un dinte cariat și de ieri a început să mă doară îngrozitor

24-04-2020
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Bună dimineața.am un dinte cariat și de ieri a început să mă doară îngrozitor.am luat Ketonal și algocalmin.momentan m-am lăsat durerea dar am partea dreaptă a feței umflata.Ce antibiotic as putea lua?Precizez că nu am spital prin zona+de asta nu m-aș duce la un cabinet dintr-un spital deoarece am mai trecut printr-o fază urâtă și nu vreau sa mai ajung pe acolo. Un sfat ceva? Mulțumesc.
11 comentarii
0
24-04-2020, ora 08:20
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Nu se elibereaza antibiotice de la farmacie fara reteta.
Luati legatura cu medicul de familie sa va prescrie o reteta pentru antibiotice.
0
24-04-2020, ora 08:30
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua, probabil ca s-a infectat nervul dintelui. Daca este in zona dumeavoastra un centru de urgente stomatologice, vi se va face drenaj ( ca tratament de urgenta ). Altfel, administrarea de antibiotice (tip beta-bactamelor, eg Amoxicilina, Augumentin daca nu sunteti alergca ) poate fi indicata, dar este bine sa va vada un medic inainte ( poate si medicul de familie ). Tineti comprese reci pe obraz, ajuta umflatura sa se mai retraga.
0
24-04-2020, ora 12:36
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Bună ziua! Am fost la farmacie și mi-a dat clindamycin-mp 600MG, 1 pastilă la 12 ore și mi-a zis sa iau și Ketonal.
0
25-04-2020, ora 11:00
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Revin cu inca o chestie. Mi s-a mai tras umflatura dar am observat că am și sub ochi puțin umflat.este ok?
0
25-04-2020, ora 14:49
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Uneori edemul ajunge si sub ochi.
Folositi comprese reci pentru a ajuta edemul sa se retraga.
0
27-04-2020, ora 22:54
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Bună seara.revin cu problema mea.. umflătura aproape a dispărut..dar pe gingie, deasupra dintelui in cauză am abces dentar probabil.dureri numai am deloc doar daca apăs pe acel abces!o să se spargă singur? Sau ce sa fac? tratament mai am până mâine de luat. mulțumesc.
0
28-04-2020, ora 07:06
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Abcesul se va retrage singur, nu e nevoie sa interveniti dvs, doar ca va dura cateva saptamani. Terminati tratamentul medicamentos si pastrati igiena orala riguroasa.
0
28-04-2020, ora 07:28
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua, dupa cum a spus colega mea, se va retrage si acel abces. Totusi, poate sa ramana un disconfort, o senzatie dureroasa la presiune pana se realizeaza tratamentul local ( tratament de canal/ extractie ) de catre medicul stomatolog. Veti decide impreuna cu acesta, in functie de radiografie, care va fi urmatorul pas.
0
28-04-2020, ora 08:32
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri!
0
28-04-2020, ora 10:26
rb1995
Nu este medic/terapeut
rb1995
Apropo, am uitat sa precizez..azi termin cele 5 zile cu clindamycin-mp 600g.sa mai iau inca 2 zile să fac o săptămână?
0
28-04-2020, ora 11:22
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Daca au cedat durerile si edemul s-a redus nu mai este nevoie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •