Infecție (cred) - am un dinte cariat și de ieri a început să mă doară îngrozitor
Bună dimineața.am un dinte cariat și de ieri a început să mă doară îngrozitor.am luat Ketonal și algocalmin.momentan m-am lăsat durerea dar am partea dreaptă a feței umflata.Ce antibiotic as putea lua?Precizez că nu am spital prin zona+de asta nu m-aș duce la un cabinet dintr-un spital deoarece am mai trecut printr-o fază urâtă și nu vreau sa mai ajung pe acolo. Un sfat ceva? Mulțumesc.
11 comentarii
Buna dimineata,
Nu se elibereaza antibiotice de la farmacie fara reteta.
Luati legatura cu medicul de familie sa va prescrie o reteta pentru antibiotice.
Nu se elibereaza antibiotice de la farmacie fara reteta.
Luati legatura cu medicul de familie sa va prescrie o reteta pentru antibiotice.
Buna ziua, probabil ca s-a infectat nervul dintelui. Daca este in zona dumeavoastra un centru de urgente stomatologice, vi se va face drenaj ( ca tratament de urgenta ). Altfel, administrarea de antibiotice (tip beta-bactamelor, eg Amoxicilina, Augumentin daca nu sunteti alergca ) poate fi indicata, dar este bine sa va vada un medic inainte ( poate si medicul de familie ). Tineti comprese reci pe obraz, ajuta umflatura sa se mai retraga.
Bună ziua! Am fost la farmacie și mi-a dat clindamycin-mp 600MG, 1 pastilă la 12 ore și mi-a zis sa iau și Ketonal.
Revin cu inca o chestie. Mi s-a mai tras umflatura dar am observat că am și sub ochi puțin umflat.este ok?
Uneori edemul ajunge si sub ochi.
Folositi comprese reci pentru a ajuta edemul sa se retraga.
Folositi comprese reci pentru a ajuta edemul sa se retraga.
Bună seara.revin cu problema mea.. umflătura aproape a dispărut..dar pe gingie, deasupra dintelui in cauză am abces dentar probabil.dureri numai am deloc doar daca apăs pe acel abces!o să se spargă singur? Sau ce sa fac? tratament mai am până mâine de luat. mulțumesc.
Abcesul se va retrage singur, nu e nevoie sa interveniti dvs, doar ca va dura cateva saptamani. Terminati tratamentul medicamentos si pastrati igiena orala riguroasa.
Buna ziua, dupa cum a spus colega mea, se va retrage si acel abces. Totusi, poate sa ramana un disconfort, o senzatie dureroasa la presiune pana se realizeaza tratamentul local ( tratament de canal/ extractie ) de catre medicul stomatolog. Veti decide impreuna cu acesta, in functie de radiografie, care va fi urmatorul pas.
Apropo, am uitat sa precizez..azi termin cele 5 zile cu clindamycin-mp 600g.sa mai iau inca 2 zile să fac o săptămână?
Daca au cedat durerile si edemul s-a redus nu mai este nevoie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ma doare mai rau (maseaua + urechea + durere spre gat - amigdale tot pe aceasi parte)
- 7durere acuta ureche si dinti
- 2dureri de cap cefalee nara infundata dureri de masele
- 3Durere de masea, posibil infectie.
- 2Durere de dinti si urmeaza sa plec joi in excursie, rog urgent o parere.
- 0Sunt 6 zile de cand mi-am scos nervul la o masea si tot ma doare
- 9Durere la premolar cu nerv scos
- 4Extirparea nervului. Inca doare dupa 2 luni de la procedura
- 6Durere de dinte insuportabila ajutor!!
- 2Durere de masea
- 1Durere dinti insuportabila
- 0Durere tâmpla stânga, dinți și vărsături
- 1Durere ochi din cauza măselei
- 3Durere de masea
- 2Durere de masea plombata
- 1Durere masea imbracata
- 3Dureri dentare fără cauza
- 1Posibila infectie la o masea ?
- 1Inflamație măsea
Mai multe informații despre: Durerea de dinti durerea de dinti
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: