Posibila infectie la o masea ?

07-10-2021
mariusss95
Nu este medic/terapeut
mariusss95
Buna seara,

Revin aici cu o intrebare si imi cer scuze daca am gresit categoria. De aproximativ o luna cred ca am o infectie la o masea, a inceput cu o durere groaznica intr-o seara si am luat un algocalmin si mi-a trecut. Dupa 2-3 zile ma doare zi de zi si nu pot sta ziua / seara fara sa imi administrez ceva. Am fost la farmacie si mi-am luat ketonal duo si acasa mai am niste fiole de algocalmin 2ml solutie injectabila.

De vreo 2 saptamani dimineata ma doare groaznic iau un ketonal duo si imi trece pe zi... si pe seara dupa 12-13 ore ma ia iar si imi adminstrez o fiola de algocalmin, o tin la masea 2-3 minute dupa o inghit.

Intrebarea mea este: se pot combina aceste 2 medicamente ? Bineinteles ca nu o sa fie pe termen lung: am programare la stomatolog abia peste 2 saptamani (datorita covidului) dar pana atunci nu pot suporta durerea. Dimineata iau o pastila ketonal duo cu eliberare prelungita si seara iau o fiola de algocalmin (rar a fost cate o seara cand am luat 2 fiole deoarece nu mai suportam / nu mai trecea durerea).

Pana ajung la stomatolog este ok ceea ce fac ? Ce imi recomandati ? Nu vreau sa am reactii adverse la combinatia acestor 2 medicamente sau sa provoc alte chestii...

Va multumesc, o seara buna !
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:23
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

combinația de Ketonal Duo și Algocalmin poate fi administrată împreună, dar doar sub supravegherea unui medic și numai pentru perioade scurte de timp. Este important să urmați doza prescrisă de medicul dumneavoastră sau indicațiile de pe ambalaj. În general, nu este recomandat să luați medicamente fără prescripție medicală pe termen lung, deoarece pot apărea efecte secundare și pot fi contraindicate în anumite afecțiuni sau situații medicale.

Pentru a controla durerea până la vizita la dentist, puteți încerca să utilizați comprese calde sau reci pe zona afectată, să evitați alimentele tari sau dulci și să aveți grijă la igiena orală, prin periaj și folosirea aței dentare.

În orice caz, este important să mergeți la medicul dentist cât mai curând posibil pentru a trata problema de fond care a cauzat durerea și posibila infecție. Durerea severă poate fi un semn de carie profundă, abces dentar sau altă afecțiune care necesită tratament prompt.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •