dupa un examen coproparazitologic, mi s-a spus ca am ascarizi

Buna ziua! Am facut un examen coproparazitologic si mi s-a spus ca am ascarizi, iar medicul mi-a recomandat Zentel. As dori sa stiu daca acest medicament are vreun efect asupra anticonceptionalelor (desorelle). Trebuie sa ma protejez? Va multumesc!
3 comentarii

Nu s-au observat in practica interactiuni intre anticonceptionale si Zentel, dar, teoretic, exista aceasta posibilitate. In plus, hepatotoxicitatea ambelor medicamente este crescuta. De aceea, cel mai intelept lucru este sa luati o pauza de anticonceptionale hormonale la sfarsitul actualei folii, dupa care sa faceti tratamentul cu Zentel. O alta solutie este sa le luati pe amandaua, dar sa considerati ca sunteti fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea.

Ce nu am inteles foarte bine este ca sunt fara protectie suficienta in timpul tratamentului cu Zentel si inca o luna dupa aceea in ce sens? Trebuie sa ma protejez in timpul actului sexual? Sau pot avea altfel de probleme din cauza toxicitatii acestor medicamente? Va multumesc!

Da, ar fi bine sa va protejati suplimentar din cauza posibilitatii teoretice ca Zentel sa scada efectul anticonceptionalelor.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ciclu peste anticonceptionale, test de sarcina negativ
- 4mi-a interzis sa mai iau Microginon pt ca pot face atacuri cerebrale de la ele
- 4cat de bune sunt anticonceptionalele?
- 10Sunt insarcinata?
- 3e necesara terminarea celui de-al doilea blister?
- 3dupa cat timp putem renunta la prezervativ... daca iau Mercilon?
- 4am nevoie de un rasp va rog
- 4iau anticonceptionale si ma dor sanii
- 5am uitat sa iau pastila si la 3 ore dupa contact am luat postinor 2
- 6Ma pot impiedica anticonceptionalele sa slabesc?
- 16Boli favorizate de pilule
- 4a cata pastila?
- 7Diane 35 si spotting
- 10anticonceptionalele laurina
- 10Postinor! Pastila iadului.
- 1Anticonceptionale luate cu intarziere
- 3Intarziere pastila Yasmin
- 10folosirea anticonceptionalelor
- 0Escapelle peste sarcina deja instalata
- 0Prima pastila anticonceptionala
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: