folosirea anticonceptionalelor

19-04-2013
valecristi
Nu este medic/terapeut
valecristi
Buna, de o luna folosesc anticonceptionale Yasmin, la prescriptia medicului, acum sunt in pauza, mi-a venit menstruatia, dar ca si luna anterioara, sangerarile sunt in cantitati destul de mici, asta se intampla de cand iau anticonceptionale. Este normal? si Anticonceptionalele sunt o metoda buna de contraceptie? Dauneaza sanatatii? Creeaza sterilitate?
10 comentarii
0
19-04-2013, ora 19:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In primul rand anticonceptionalele produc avort premature.
Nici nu stii ca a avut loc un avort.

Pilule contraceptive orale

Contraceptia orala hormonala, la care apeleaza peste 60 de milioane de femei, reprezinta metoda cea mai folosita din grupa contraceptivelor hormonale. Pilulele contin fie estrogen combinat cu progesteron, fie doar progesteron. Clasificarea lor se face, tinandu-se cont de natura substantei active, de dozaj (pilule fazice) si de modul de administrare (21 de zile, non-stop etc.)

Atat pilulele cu progesteron, cat si pilulele cu progesteron si estrogen impiedica ovulatia, subtiaza endometrul, facandu-l impropriu pentru nidatie, sau blocheaza drumul spermatozoizilor.18 Toate aceste efecte, in cele mai multe cazuri, provoaca avorturi premature. Pilulele bazate doar pe progesteron au o eficienta ridicata, de 90-95%, iar cele cu progesteron si estrogen, 90-96%. Se estimeaza ca 40% din femeile care folosesc pilule cu progesteron au cel putin o ovulatie pe an, insa numai 5-10% dintre acestea devin insarcinate. Presupunand ca au relatii sexuale frecvente, exista o mare probabilitate ca avorturile precoce sau menstruale sa apara si ele la fel de frecvent. Prin urmare, numarul avorturilor premature este mult mai ridicat decat cel cunoscut.

Pilulele pe baza de progesteron si estrogen, care contin doi hormoni, impiedica mai bine ovulatia decat cele care contin doar progesteron. In conditiile unor raporturi sexuale normale, si acestea produc frecvent un numar semnificativ de avorturi precoce, 20 caci, anual, la 0, 5% din femeile, care utilizeaza aceste pilule, se depisteaza sarcini.
0
19-04-2013, ora 19:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
2. Ingrasare, dezechilibre hormonale

Oamenii de rand dar si multi din cei specilizati in domeniul medical (farmacisti, medici, asistenti etc) sustin ca anticonceptionalele sunt sigure. Uimitor a fost faptul ca ceea ce le-a deranjat pe femei in privinta folosirii anticonceptionalelor a fost doar luarea in greutate, poate si cateva efecte adverse care le produceau un usor discomfort.

Pentru ca putini sunt medicii care cu adevarat incearca sa gaseasca o metoda contraceptiva de cuplu foarte putin nociva, evitand anticonceptionalele, femeile recurg la aceasta metoda fara a sti, de multe ori, de efectele adverse pe care aceste pastile le au pe termen lung, efecte ce le pot pune in pericol chiar viata.

Adevarul este ca anticonceptionalele sunt MEDICAMENTE, insa unele diferite, in sensul ca nu sunt folosite decat rareori ca metoda curativa, ele reprezentand in primul rand un mijloc de protectie impotriva unei sarcini nedorite. Insa ca orice medicament, si anticonceptionalele prezinta efecte negative, peste 100 ca numar.

Anticonceptionalele folosesc hormoni, iar echilibrul endocrin este foarte sensibil, odata perturbandu-l efectele secundare incep, incet-incet, sa apara pe parcursul a multor ani.
0
19-04-2013, ora 19:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
3. S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare sunt cu 40% mai frecvente la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit, pe cand la fumatoarele care au folosit anticonceptionale riscul este de 22 de ori mai mare. Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.
0
19-04-2013, ora 19:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Care sunt efectele negative ale anticonceptionalelor?

Aceste efecte negative sunt multiple si fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca inainte de a folosi anticonceptionale. Dintre cele mai periculoase (si deloc rare) efecte secundare enumeram:

La nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale, scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului, scaderea lubrefierii vaginale, infertilitate.
0
19-04-2013, ora 20:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Creste riscul de cancer ovarian, uterin, de col uterin, sani si ficat
- Afecteaza sistemul cardio-vascular, avand risc pentru hipertensiune si tromboza
- Lanivelul pielii produce urticarie, eritem, cloasma.
- La nivel ocular : discomforul corneei in cazul folosirii lentilelor de contact precum si tulburari de vedere
- Sistemul nervos central: migrene, tulburari psihice, tulburari ale somnului
- Afectarea ficatului si a vezicii biliare: creste riscul de cancer hepatic, risc de hemangiom hepatic (o tumara foarte vascularizata), cresterea transaminazelor, risc de litiaza biliara (pietre la fiere), cresterea concentratiei de colesterol in sucul biliar, incetinirea evacuarii sucului biliar in intestin (vezica lenesa)
- La nivelul sanilor: sensibilitate, marire, durere, secretie, cancer
- Risc de edeme
- Toleranta scazuta la glucoza si diabet
- Modificari ale greutatii corporale
- Tulburari gastro-intestinale: constipatie, meteorism (agitatie intestinala), greata, voma
- Malformatii ale viitorului copil
- Hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp)
- Scaderea imunitatii

Sursa: http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~enciclopedie-medicala/9867/afla-adevarul-despre-efectele-negative-ale-anticonceptionalelor/pagina-2.html

* Un articol de Iulia Dibu
0
19-04-2013, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sau:


Top 20 efecte secundare ale anticonceptionalelor pe care trebuie sa le cunosti



Efectele secundare ale anticonceptionalelor hormonale combinate estroprogestative:

Multiple efecte metabolice ale contraceptivelor

- prezinta multiple efecte metabolice. Cresc cantitatea unor hormoni in plasma: hormoni tiroidieni de exemplu;

Cresc coagubilitatea sangelui si riscul de cheaguri de sange

- cresc factorii de coagulare in sange, ceea ce duce la cresterea riscului de cheaguri de sange (trombusuri) si tromboflebita. Mare atentie, femeile fumatoare nu au voie astfel de anticonceptionale;

Cresc riscul de pietre la fiere (litiaza biliara) si alte patologii ale vezicii biliare

- contraceptivele combinate micsoreaza fluxul biliar si modifica compozitia bilei. Astfel bila devine "lenesa" si apar pietrele la fiere sau "malul", "namolul" (litiaza biliara) si predispune si la alte patologii direct biliare sau secundare afectarii biliare, cum ar fi pancreatita acuta prin obstructie de coledoc datorata litiazei biliare (migrarii unui calcul biliar);

Contraceptivele orale cresc colesterolul in sange si trigliceridele

Contraceptivele combinate cresc colesterolul si trigliceridele in sange, ceea ce duce la dezechilibre in metabolismul lipidic (dislipidemie), la boli cardiovasculare si cerebrale

Contraceptivele hormonale cresc riscul de depresie

Hormonii sexuali continuti in anticonceptionale hormonale cresc riscul de depresie prin influentarea echilibrului general al corpului.

Anticonceptionalele duc la tensiune arteriala mare

Contraceptivele hormonale produc cresterea tensiunii arteriale pana la stadiul de hipertensiune atat prin efecte directe, cat si prin efecte indirect referitoare la cresterea colesterolului si trigliceridelor - aceste lipide reprezentand factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Efecte adverse la nivelul sanilor

Anticonceptionalele, avand hormoni sexuali de sinteza, ataca si sanul, ceea ce duce la anomalii in sanatatea sanilor, dureri de san (mastalgie), senzatie de tensiune in sani, umflarea sanilor.

Acneea poate fi provocata de anticonceptionale

Anticonceptionalele estroprogestative pot conduce si la acnee, o situatie destul de neplacuta.

Anticonceptionalele ingrasa?

Contraceptivele estroprogestative pot conduce la crestere ponderala atat prin predispozitia spre edeme (tesuturile retin apa), cat si prin mecanisme hormonale.

Contraceptivele pot duce la candidoza

Un alt efect secundar negativ relatat este reprezentat de candidoza, in special candidoza orala la femeile care folosesc ca metoda de contraceptie contraceptivele hormonale.

Alte efecte adverse ale anticonceptionalelor estroprogestative

Aceste anticonceptionale mai prezinta ca efecte secundare negative:

greata;
ameteli;
edeme;
pigmentarea pielii;
hirsutism - cresterea parului la femeie in zone tipice barbatesti;;
sangerari utrine;
senzatie de oboseala;
hiperglicemie;
tulburari psihice.

Sursa: Healthy
0
20-04-2013, ora 21:40
valecristi
Nu este medic/terapeut
valecristi
Mie mi-a recomandat medicul, pentru reglarea hormonilor. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa le iau pe viitor? Deocamdata nu am avut problemele mentionate mai sus, dar nu stiu de ce sangerarea de la menstruatie este atat de mica. Va multumesc pentru raspunsuri.
0
20-04-2013, ora 23:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este chiar asa de grava dereglarea hormonala ?

Nu ai putea sa mergi la un medic fitoterapeut care sa iti recomande niste leacuri care sa produca o vindecare blanda ?

Fara subtierea mucoasei uterine si alte scurgeri dubioase, ca normale si sanatoase, fii precisa ca nu sunt !
0
04-09-2013, ora 18:01
moisiiandraelena
Nu este medic/terapeut
moisiiandraelena
Buna ziua! Am 21 de ani si vreau sa iau anticonceptionale dar nu am menstruatia regulata. Cum fac cu pilulele pt perioada menstruatiei?Imi puteti explica va rog cum sa le iau in situatia aceasta?
0
04-09-2013, ora 22:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ moisiiandraelena

Eu nu pot sa iti explic pentru ca anticonceptionalele produc avorturi timpurii si iti pecetluiesti intreaga viata in momentul in care se intampla asa ceva. Apar boli. Apar pierderi financiare mari pe care nu ti le explici. Copiii pot sa ti se imbolnaveasca.

Nu sunt de acord cu ele. Te rog sa ma ierti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •