Disjunctorul dentar

20-06-2018
Mony S
Nu este medic/terapeut
Mony S
Buna ziua. Am o fetita de 11 ani. I-am pus in urma cu 3 zile un disjunctor. Trebuie sa il poarte 6 luni. Are dureri de cate ori actionez surubul. Abia mananca doar mancare pasata si abia bea cate putina apa. Cum o sa traiasca ea 6 luni daca nu poate sa toace nimic? Stie cineva daca in timp o sa poata sa manance normal sau asa o sa ne chinuim. Ii e frica sa nu se inece cu mancarea pentru ca intra in spatele disjunctorului si apoi ii cade direct in gat. La fel e si cu apa. Nu avem alta solutie. Imi vine sa renunt la el sa nu o mai vad cum sufera. Multumesc.
6 comentarii
0
20-06-2018, ora 16:05
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
o sa fie mai bine cu timpul, e normal sa fie asa la inceput, durerile vor stadea in intensitate cu siguranta.
Nu il puteti da jos cand mananca? Vorbiti cu medicul ortodont aceste detalii.
O zi buna!
0
20-06-2018, ora 17:03
Mony S
Nu este medic/terapeut
Mony S
Multumesc. Este cimentuit, se da jos peste cateva luni.
0
21-06-2018, ora 04:38
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna ziua. Orice dispozitiv ortodontic are o perioada de acomodare, care poate sa dureze între 7-10 zile. Veti vedea ca va fi mult mai ok dupa 7 zile. E important si d. voastra ca parinte sa nu va panicati, ci sa o sustineti cu o atitudine incurajatoare. Altfel va trece astfel peste aceasta situatie. Daca jena aceasta e la fel de mare si peste 2 saptamani, discutati cu medicul ortodont. Oricum, disjunctorul nu se va activa 6 luni. Dupa o perioada de activare(1-2 luni), doar il va tine pasiv in gura inca o perioada.
0
21-06-2018, ora 06:15
Mony S
Nu este medic/terapeut
Mony S
Multumesc frumos doamna doctor. O sa va urmez sfatul.
0
23-07-2020, ora 11:09
Crisabna
Nu este medic/terapeut
Crisabna
Buna ziua,

Fetita mea de 11 ani a purtat cam 8 luni disjunctor, acum are aparat fix. Dupa ce i am scos disjunctorul ( de aprox 2 luni) a inceput sa se balbaie, spune ca i se blocheaza maxilarul si nu mai poate pronunta, situatia se agraveaza vizibil. S-a mai intalnit cineva cu asa o problema? Ce e de facut?
0
24-09-2020, ora 16:56
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, sper ca s-a corectat sau lamurit situatia. Pot crede ca a fost doar o coincidenta balbaiala cu indepartarea aparatului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copilul meu are nevoie de aparat dentar?
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •