Disjunctorul dentar
Buna ziua. Am o fetita de 11 ani. I-am pus in urma cu 3 zile un disjunctor. Trebuie sa il poarte 6 luni. Are dureri de cate ori actionez surubul. Abia mananca doar mancare pasata si abia bea cate putina apa. Cum o sa traiasca ea 6 luni daca nu poate sa toace nimic? Stie cineva daca in timp o sa poata sa manance normal sau asa o sa ne chinuim. Ii e frica sa nu se inece cu mancarea pentru ca intra in spatele disjunctorului si apoi ii cade direct in gat. La fel e si cu apa. Nu avem alta solutie. Imi vine sa renunt la el sa nu o mai vad cum sufera. Multumesc.
6 comentarii
Buna ziua,
o sa fie mai bine cu timpul, e normal sa fie asa la inceput, durerile vor stadea in intensitate cu siguranta.
Nu il puteti da jos cand mananca? Vorbiti cu medicul ortodont aceste detalii.
O zi buna!
o sa fie mai bine cu timpul, e normal sa fie asa la inceput, durerile vor stadea in intensitate cu siguranta.
Nu il puteti da jos cand mananca? Vorbiti cu medicul ortodont aceste detalii.
O zi buna!
Multumesc. Este cimentuit, se da jos peste cateva luni.
Buna ziua. Orice dispozitiv ortodontic are o perioada de acomodare, care poate sa dureze între 7-10 zile. Veti vedea ca va fi mult mai ok dupa 7 zile. E important si d. voastra ca parinte sa nu va panicati, ci sa o sustineti cu o atitudine incurajatoare. Altfel va trece astfel peste aceasta situatie. Daca jena aceasta e la fel de mare si peste 2 saptamani, discutati cu medicul ortodont. Oricum, disjunctorul nu se va activa 6 luni. Dupa o perioada de activare(1-2 luni), doar il va tine pasiv in gura inca o perioada.
Multumesc frumos doamna doctor. O sa va urmez sfatul.
Buna ziua,
Fetita mea de 11 ani a purtat cam 8 luni disjunctor, acum are aparat fix. Dupa ce i am scos disjunctorul ( de aprox 2 luni) a inceput sa se balbaie, spune ca i se blocheaza maxilarul si nu mai poate pronunta, situatia se agraveaza vizibil. S-a mai intalnit cineva cu asa o problema? Ce e de facut?
Fetita mea de 11 ani a purtat cam 8 luni disjunctor, acum are aparat fix. Dupa ce i am scos disjunctorul ( de aprox 2 luni) a inceput sa se balbaie, spune ca i se blocheaza maxilarul si nu mai poate pronunta, situatia se agraveaza vizibil. S-a mai intalnit cineva cu asa o problema? Ce e de facut?
Buna ziua, sper ca s-a corectat sau lamurit situatia. Pot crede ca a fost doar o coincidenta balbaiala cu indepartarea aparatului.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
- 1Urgent ortodont
- 2Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 5Disjunctor palatinal
- 6Dinți strambi
- 2Muscatura adanca
- 1Nu imi permit sa termin tratamentul!
- 6Disjunctor activare
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Elastice intermaxilare cum se pun corect?
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Aparat dentar copil
- 1Trebuie schimbate obturatiile după îndepărtarea aparatului ortodontic?
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic aparatul dentar fix la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: