Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
Buna!Am 19 ani, am purtat un aparat dentar fix la 14 ani, apoi problemele au revenit si port un aparat lingual de 7 luni.Dintele la care am avut cea mai mare problema de pozitie a inceput sa devina putin sfaramicios si mai moale.Cred ca este si putin mai galbui si incepe sa se toceasca putin.(Este vorba de incisivul lateral).Este posibil sa fie devitalizat in urma tratamentului prea agresiv?
1 comentarii
buna ziua!
Ca sa aflati daca pulpa dentara este afectata sau nu, se poate face un simplu test de vitalitate la rece. Medicul dvs stie despre ce e vorba. Puteti sa ii spuneti ca va ingrijoreaza schimbarea de culoare a dintelui si sa il rugati sa faca acest test.
Daca rezultatul este normal, atunci cel mai probabil nu aveti de ce sa va faceti probleme. Coloratia se poate indeparta printr-o igienizare profesionala, daca este de cauza externa.
Ca sa aflati daca pulpa dentara este afectata sau nu, se poate face un simplu test de vitalitate la rece. Medicul dvs stie despre ce e vorba. Puteti sa ii spuneti ca va ingrijoreaza schimbarea de culoare a dintelui si sa il rugati sa faca acest test.
Daca rezultatul este normal, atunci cel mai probabil nu aveti de ce sa va faceti probleme. Coloratia se poate indeparta printr-o igienizare profesionala, daca este de cauza externa.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Lamurire
- 2Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta
- 8Dintii migrează în timpul tratamentului?
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 5Disjunctor palatinal
- 2Dinte mai inalt
- 1Nu imi permit sa termin tratamentul!
- 3Aparat dentar fix
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 3Dinti mobili - contentie
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
- 1Albire sau fateta incisiv central superior
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic devitalizarea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: