Efecte adverse după tratament cu Rispolept
Bună ziua,
Mama mea a început acum o lună tratament cu Rispolept (4ml/zi) în urma internării în spital. Când a venit acasă era foarte agitată și nu putea să stea într-un loc mai mult de câteva minute, fapt ce o împiedica și să doarmă (cu toate că ea făcea tratament și cu Imovane). Din cauza aceasta a decis să se interneze din nou. La spital i-au continuat tratamentul cu Rispolept și a început tratament cu Zolpidem și Anxiar, însă starea ei de agitație a ramas la fel. În ultimele 2 zile de internare i s-au făcut injecții cu Diazepam si Haloperidol. Când am luat-o acasă abia putea să meargă, să se așeze/ridice singura din pat (avea mușchii foarte încordați în tot corpul), era inexpresivă, saliva excesiv și agitația tot nu a dispărut, dar am crezut că este din cauza injecțiilor. Totuși simptomele au continuat și zilele urmatoare, iar medicul ne-a spus să întrerupă tratamentul cu Rispolept, pe care l-a înlocuit cu Abilify 15 mg, și să ia Romparkin (4mg/zi) pană simptomele dispar. Acum este în a 4 zi cu noul tratament, dar momentan nu se vede nicio schimbare și spune că vrea inapoi la spital. Ar trebui să mai așteptăm câteva zile?
A mai pățit cineva așa de la Rispolept?
Mama mea a început acum o lună tratament cu Rispolept (4ml/zi) în urma internării în spital. Când a venit acasă era foarte agitată și nu putea să stea într-un loc mai mult de câteva minute, fapt ce o împiedica și să doarmă (cu toate că ea făcea tratament și cu Imovane). Din cauza aceasta a decis să se interneze din nou. La spital i-au continuat tratamentul cu Rispolept și a început tratament cu Zolpidem și Anxiar, însă starea ei de agitație a ramas la fel. În ultimele 2 zile de internare i s-au făcut injecții cu Diazepam si Haloperidol. Când am luat-o acasă abia putea să meargă, să se așeze/ridice singura din pat (avea mușchii foarte încordați în tot corpul), era inexpresivă, saliva excesiv și agitația tot nu a dispărut, dar am crezut că este din cauza injecțiilor. Totuși simptomele au continuat și zilele urmatoare, iar medicul ne-a spus să întrerupă tratamentul cu Rispolept, pe care l-a înlocuit cu Abilify 15 mg, și să ia Romparkin (4mg/zi) pană simptomele dispar. Acum este în a 4 zi cu noul tratament, dar momentan nu se vede nicio schimbare și spune că vrea inapoi la spital. Ar trebui să mai așteptăm câteva zile?
A mai pățit cineva așa de la Rispolept?
4 comentarii
Da am pățit eu.Se numeste acatisie si este un efect advers al antipsihoticelor.Este o stare de agitație in cate nu poti sta locului si simti nevoia sa te miști incontinuu.Mie mi a trecut în câteva zile.
Mulțumesc. Sper să își revină și ea curând pentru ca e disperată că nu poate să doarmă decat în reprize de 2-3 ore și în rest e numai în picioare, cu mușchii încordați.
De vorbit cu doctorul. Nu e normal sa aiba muschii incordati. Poate o trece pe Seroquel sau Olanzapina.
Am vorbit azi că încă nu își revenise. A trecut-o pe quetiapina căci a mai luat în trecut și a reacționat bine. Dar acum i-a dat o doza ceva mai mare. Să vedem cum merge în continuare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Ce se intampla daca un om normal ia antipsihotice?
- 1Invega
- 2Cel mai nou antipsihotic alocat in România si in lume
- 3Schimbare diagnostic la alt psihiatru
- 12Sete mare pe timpul noptii - mi se usuca gatul des
- 4Xeplion Paliperidonă împreună cu alcool și droguri???
- 3Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației
- 0Uniquet
- 110Depresie de la Abilify?
- 3Ce antipsihotice afecteaza functia sexuala?
- 64Schizofrenie - am nevoie de ajutor și de sfaturi!
- 8Posibil prolactina mărită de la antipsihotice?
- 32Dureri musculare și osoase de la antipsihotice?
- 21V-ati ingrasat de la Rispolept ?
- 10Minte amortita de la antipsihotic
- 9Se mai găsește Zyprexa (olanzapina originală)?!
- 33De cand luati antipsihotice ati experimentat greutate la efortul fizic?
- 6Toc serlift Control
- 15Lista antipshiotice
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: