Efecte adverse după tratament cu Rispolept

06-08-2021
shay_03
Nu este medic/terapeut
shay_03
Bună ziua,
Mama mea a început acum o lună tratament cu Rispolept (4ml/zi) în urma internării în spital. Când a venit acasă era foarte agitată și nu putea să stea într-un loc mai mult de câteva minute, fapt ce o împiedica și să doarmă (cu toate că ea făcea tratament și cu Imovane). Din cauza aceasta a decis să se interneze din nou. La spital i-au continuat tratamentul cu Rispolept și a început tratament cu Zolpidem și Anxiar, însă starea ei de agitație a ramas la fel. În ultimele 2 zile de internare i s-au făcut injecții cu Diazepam si Haloperidol. Când am luat-o acasă abia putea să meargă, să se așeze/ridice singura din pat (avea mușchii foarte încordați în tot corpul), era inexpresivă, saliva excesiv și agitația tot nu a dispărut, dar am crezut că este din cauza injecțiilor. Totuși simptomele au continuat și zilele urmatoare, iar medicul ne-a spus să întrerupă tratamentul cu Rispolept, pe care l-a înlocuit cu Abilify 15 mg, și să ia Romparkin (4mg/zi) pană simptomele dispar. Acum este în a 4 zi cu noul tratament, dar momentan nu se vede nicio schimbare și spune că vrea inapoi la spital. Ar trebui să mai așteptăm câteva zile?
A mai pățit cineva așa de la Rispolept?
4 comentarii
2
06-08-2021, ora 20:14
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da am pățit eu.Se numeste acatisie si este un efect advers al antipsihoticelor.Este o stare de agitație in cate nu poti sta locului si simti nevoia sa te miști incontinuu.Mie mi a trecut în câteva zile.
1
07-08-2021, ora 09:03
shay_03
Nu este medic/terapeut
shay_03
Mulțumesc. Sper să își revină și ea curând pentru ca e disperată că nu poate să doarmă decat în reprize de 2-3 ore și în rest e numai în picioare, cu mușchii încordați.
2
07-08-2021, ora 23:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De vorbit cu doctorul. Nu e normal sa aiba muschii incordati. Poate o trece pe Seroquel sau Olanzapina.
2
09-08-2021, ora 21:24
shay_03
Nu este medic/terapeut
shay_03
Am vorbit azi că încă nu își revenise. A trecut-o pe quetiapina căci a mai luat în trecut și a reacționat bine. Dar acum i-a dat o doza ceva mai mare. Să vedem cum merge în continuare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul