depresia endogena
Am inteles ca depresia endogena este congenitala, nu se dobandeste pe parcursul vietii din cauza necazurilor, efortului etc.
Stiu ca cedeaza duar la tratament.
Cerd ca asa ceva am eu, am o structura depresiva uneori fara motiv.
Tratament fac cu vreo trei doctorii, un neuroleptic si doua antidepresive, bine, boala mea este veche de 15 ani, de fapt am avut o predispozitie din nastere, dar s-a declansat mai violent la 16 ani.
Intrebarea mea este: ce este mai exact depresia endogena?
Si cum poti sa o indulcesti?
Stiu ca cedeaza duar la tratament.
Cerd ca asa ceva am eu, am o structura depresiva uneori fara motiv.
Tratament fac cu vreo trei doctorii, un neuroleptic si doua antidepresive, bine, boala mea este veche de 15 ani, de fapt am avut o predispozitie din nastere, dar s-a declansat mai violent la 16 ani.
Intrebarea mea este: ce este mai exact depresia endogena?
Si cum poti sa o indulcesti?
2 comentarii
Depresia endogena
Au fost descrise numeroase forme de depresie in funcţie de aspectul clinic (intensitatea anxietăţii, preponderenţa simptomelor somatice) şi de etiologie (depresie endogenă, depresie de involuţie, depresie mascată, depresie nevrotică, depresie post-partum, depresie psihogenă, depresie somatogenă).
Depresia endogena nu este intotdeauna cauzata de un eveniment stresant din viata, ci mai repede poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.
Cred ca poti sa o indulcesti tot cu medicamente. Daca nu sunt eficiente cele doua pe care le iei, roaga-l pe medicul tau sa ti le schimbe. Mie depresia mi-a disparut aproape in totalitate abia dupa 4-5 luni de efectin.
Au fost descrise numeroase forme de depresie in funcţie de aspectul clinic (intensitatea anxietăţii, preponderenţa simptomelor somatice) şi de etiologie (depresie endogenă, depresie de involuţie, depresie mascată, depresie nevrotică, depresie post-partum, depresie psihogenă, depresie somatogenă).
Depresia endogena nu este intotdeauna cauzata de un eveniment stresant din viata, ci mai repede poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.
Cred ca poti sa o indulcesti tot cu medicamente. Daca nu sunt eficiente cele doua pe care le iei, roaga-l pe medicul tau sa ti le schimbe. Mie depresia mi-a disparut aproape in totalitate abia dupa 4-5 luni de efectin.
Multumesc, Clara, pentru raspuns.
Iau trei medicamente care se pare ca ma ajuta.
Totusi am asa o tristete, mi se pare viata grea.
La noi in familie eu si fratele meu am mostenit problemele tatei.
Ghinionul nostru!
Iau trei medicamente care se pare ca ma ajuta.
Totusi am asa o tristete, mi se pare viata grea.
La noi in familie eu si fratele meu am mostenit problemele tatei.
Ghinionul nostru!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12se poate trata sau -ignora- starea de anxietate in periada de sarcina?
- 7viata mi se pare chinuitoare!
- 6Ar trebui sa imi fac probleme?
- 12Am nevoie de ajutor! depresie
- 6Contraceptive si ingrasare
- 14Depresie provenita din pesimism + stress ?
- 113despre depakine - informatii
- 8oare ce am ?
- 4Ameteala zilnica, oboseala. posibil depresie?
- 6Probleme de la stres, depresii
- 4va rog sa-mi dati un raspuns
- 21Tanar de 32 de ani, sa aibe depresie sau ce boala ar putea fi?
- 6Sa va spun un adjuvant impotriva depresiei si a lipsei de energie (produs natural)
- 4depresie... stari de nervozitate combinate cu starile de plans fara motiv
- 1Colonul iritabil este in stransa legatura cu depresia, anxietatea?
- 23Nu mai am sentimente! E de la depresie?
- 2posibil diagnostic sfaturi
- 4anxietate depresie sau schizofrenie panaroida
- 4Depresie grava
- 2Despre depresie
Mai multe informații despre: Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: