depresia endogena
Am inteles ca depresia endogena este congenitala, nu se dobandeste pe parcursul vietii din cauza necazurilor, efortului etc.
Stiu ca cedeaza duar la tratament.
Cerd ca asa ceva am eu, am o structura depresiva uneori fara motiv.
Tratament fac cu vreo trei doctorii, un neuroleptic si doua antidepresive, bine, boala mea este veche de 15 ani, de fapt am avut o predispozitie din nastere, dar s-a declansat mai violent la 16 ani.
Intrebarea mea este: ce este mai exact depresia endogena?
Si cum poti sa o indulcesti?
Stiu ca cedeaza duar la tratament.
Cerd ca asa ceva am eu, am o structura depresiva uneori fara motiv.
Tratament fac cu vreo trei doctorii, un neuroleptic si doua antidepresive, bine, boala mea este veche de 15 ani, de fapt am avut o predispozitie din nastere, dar s-a declansat mai violent la 16 ani.
Intrebarea mea este: ce este mai exact depresia endogena?
Si cum poti sa o indulcesti?
2 comentarii
Depresia endogena
Au fost descrise numeroase forme de depresie in funcţie de aspectul clinic (intensitatea anxietăţii, preponderenţa simptomelor somatice) şi de etiologie (depresie endogenă, depresie de involuţie, depresie mascată, depresie nevrotică, depresie post-partum, depresie psihogenă, depresie somatogenă).
Depresia endogena nu este intotdeauna cauzata de un eveniment stresant din viata, ci mai repede poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.
Cred ca poti sa o indulcesti tot cu medicamente. Daca nu sunt eficiente cele doua pe care le iei, roaga-l pe medicul tau sa ti le schimbe. Mie depresia mi-a disparut aproape in totalitate abia dupa 4-5 luni de efectin.
Au fost descrise numeroase forme de depresie in funcţie de aspectul clinic (intensitatea anxietăţii, preponderenţa simptomelor somatice) şi de etiologie (depresie endogenă, depresie de involuţie, depresie mascată, depresie nevrotică, depresie post-partum, depresie psihogenă, depresie somatogenă).
Depresia endogena nu este intotdeauna cauzata de un eveniment stresant din viata, ci mai repede poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.
Cred ca poti sa o indulcesti tot cu medicamente. Daca nu sunt eficiente cele doua pe care le iei, roaga-l pe medicul tau sa ti le schimbe. Mie depresia mi-a disparut aproape in totalitate abia dupa 4-5 luni de efectin.
Multumesc, Clara, pentru raspuns.
Iau trei medicamente care se pare ca ma ajuta.
Totusi am asa o tristete, mi se pare viata grea.
La noi in familie eu si fratele meu am mostenit problemele tatei.
Ghinionul nostru!
Iau trei medicamente care se pare ca ma ajuta.
Totusi am asa o tristete, mi se pare viata grea.
La noi in familie eu si fratele meu am mostenit problemele tatei.
Ghinionul nostru!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Depresie sau altceva?
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 18teama de a manca sau depresie?
- 5Depresia si calculatorul...
- 5de ceva timp se poarte foarte ciudat si este foarte deprimata
- 9Tulburare bipolara
- 5nu ma pot ridica din pat si am o stare de agitatie si insomnie = efecte adverse seroxat?
- 66tulburare afectiva bipolara V (tratament nemedicamentos)
- 5Depresie... cam tot si toate s-au pus impotriva mea
- 148Coaxil?...ce stiti despre acest medicament
- 6Apa sărăcită în deuteriu alungă cancerul, psoriazisul, depresia şi...
- 6Depresia nevrotica si cea psihotica poate coexista?
- 37Simptome negative?
- 17Anxietate depresie numai vad iesire :(
- 6din starea asta de bine, dupa ce tine putin timp, cobor asa din ea
- 4prietenul a plecat in SUA si revine abia peste 3 luni, mi-e frica sa nu intru in depresie
- 11Depresie. situatie disperata
- 16Depresie insotita de atacuri de panica
- 6Opinii tratament in urma unei depresii usoare
- 4Ajutați ma! Fiul meu de 18 ani a întrat în stare de depresie, letargic, sta intr-una în pat
Mai multe informații despre: Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: