care efectul schimbarii medicamentelor in tratarea depresiei?
As dori sa stiu care efectul schimbarii medicamentelor in tratarea depresiei.Mentionez ca a fost urmat un tratament cu xanax oferit de medicul de familie, apoi in urma unei consultatii a unui medic psihiatru, s-a urmat o perioada scurta de timp cu coaxil (persoana respectiva se simtea rau, si a preferat intreruperea tratamentului), apoi in urma unui alt consult psihiatric, s-a urmat un tratament de vreo 6 luni cu doxepin, insa si in urma urmarii acestui tratament persoana in cauza se simtea rau, la modul ca avea stari de rau, nu putea sa faca treaba, statea mai mult in pat. de vreo saptamana persoana in cauza ia din nou xanax, starile de rau nu mai sunt prezente, dar exista foarte des stari de nervozitate, furii, probleme cu nervii.Aceasta situatie se datoreaza medicamentatiei? Va multumesc mult anticipat,
3 comentarii
Buna.
Sa urmeze un tratament corect...sa nu mai schimbe medicatia
Sa urmeze un tratament corect...sa nu mai schimbe medicatia
du-te la un medic psihiatru bun. Asta inseamna ca respectivul sa_ti ceara sa revi la maxim 3 saptamani pentru reevaluare. Apropo tratamentul dureaza f mult nu 2-3 saptamani
Un psihiatru bun iti va putea explica ce si cum.
Insa o regula simpla ne spune ca atunci cand ceva nu merge... incearca altceva !
Exista persoane pe care pastilele le pot ajuta - fizic.
Exista persoane la care problemele nu pleaca de la o lipsa de substante, deci pastilele nu au efectul dorit.
Insa depresia se sprijina pe DOUA PICIOARE: fizic (deficit de neurotransmitatori) si psihic (deficienta/dizarmonia unui mod de gandire adecvat persoanei respective).
Medicamentul nu va modifica felul de a gandi al pacientului !
Si nici nu il va invata strategii de succes !
Pana la urma ca sa scapi de depresie poti incepe fie de la capatul medical (pastile) fie de la captul psihic (psihoterapeut).
Sau, cum ar spune unii, poti reteza ambele capete simultan...
Andrei
Insa o regula simpla ne spune ca atunci cand ceva nu merge... incearca altceva !
Exista persoane pe care pastilele le pot ajuta - fizic.
Exista persoane la care problemele nu pleaca de la o lipsa de substante, deci pastilele nu au efectul dorit.
Insa depresia se sprijina pe DOUA PICIOARE: fizic (deficit de neurotransmitatori) si psihic (deficienta/dizarmonia unui mod de gandire adecvat persoanei respective).
Medicamentul nu va modifica felul de a gandi al pacientului !
Si nici nu il va invata strategii de succes !
Pana la urma ca sa scapi de depresie poti incepe fie de la capatul medical (pastile) fie de la captul psihic (psihoterapeut).
Sau, cum ar spune unii, poti reteza ambele capete simultan...
Andrei
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3depresie, din nou?
- 5Am nevoie de un sfat, va rog. Prietena mea e insarcinata si are probleme psihice serioase.
- 72Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai
- 4cum iti ajuti mama depresiva?
- 50depresia si anti-depresivele
- 3depresie?!
- 6sotia mea sufera de anxietate, atacuri de panica.. recomandare psiholog bun in Galati
- 2ce este mai bun
- 5tic la cap, imi misca fruntea mereu
- 2depresie severa cu elemente psihotice
- 9Suport pentru depresie anxietate sociala
- 6Tulburarea depresiv anxioasa
- 29Nu mai pot face fata!!!
- 1depresie
- 5Sufar de anxietate si depresie de cativa ani, un sfat va rog
- 8Care este cel mai bun antidepresiv?
- 2Tratament Mirzaten
- 3Anxietate - imi este greu sa ma trezesc, nu am aer suficient si nu pot sa respir bine
Mai multe informații despre: Depresia Antidepresivele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: