Sufar de depresie de vreo 5 ani...nu pot manca normal

16-10-2008
googlefirst
Nu este medic/terapeut
googlefirst
Am 19 ani si de vreo 5 ani sufar de o depresei...Totul a inceput acum 5 ani si de atunci n-am chef de nimic si ma streseaza orice lucru si cel mai grav este ca nu pot sa mananc..Ma fortez sa inghit deoarece imi vine sa vomit...
Toate mancarurile care imi placeau inainte acum imi provoaca greata...Pur si simplu nu pot sa inghit...simt cum stomacul nu vrea sa primeasca mancarea...
Cu cat sunt mai stresat sau suparat..depresiv cu atat mananc si mai greu...
Va rog Ajutati-ma
Viata mea de cand au inceput problemele este de cacat...
5 comentarii
0
16-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Depresia este tratabila, ori, daca zici ca de 5 ani o ai, inseamna ca, ori ai neglijat un tratament medical psihiatric., ori, poate, te-ai autodiagnosticat cu depresie. Oricare dintre noi poate fi suparat, stresat la un moment dat, dar daca, cu tot efortul, resursele noastre interioare de autoaparare si autoconservare nu fac fata, atunci suntem nevoiti sa cerem ajutor specializat.Pentru inceput, trebuie sa mergi la medicul de familie ptr. investigarea starii generale de sanatate si apoi pe masura ce se identifica o problema, care impune o investigare mai detailata, va trebui sa apelezi la un medic specialist. Succes !! s-apoi, dupa aceea...sa vezi tu viata !!!!
0
16-10-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna googlefirst,

Cum arata depresia ta (de 5 ani) ?
De obicei, aspectele psihice din intervalul 13-20 de ani sunt cu dus si intors, uneori se impletesc cu fazele de dezvoltare si revolta ale oricarui adolescent, alteori provin tocmai din diferentierea masiva care apare intre cei care intra in adolescenta, pot apare comparatii, probleme cu parintii (de multe ori sunt la ordinea zilei) si alte asemenea.
Asadar, cum arata la tine starea de-a lungul timpului ? (pana la a nu putea sa inghiti)
Si mai ales, cum stii ca ai depresie ? Ai primit un diagnostic ferm, de la un medic ?

Asa cum iti spune si vbaltaretu, solutia cea mai rapida este apelarea la un specialist. Poti merge la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras, sa stai putin de vorba cu el ( te si vede, cu ocazia asta).
Daca ai si probleme fizice, e bine sa mergi sa vorbesti si cu medicul de familie.
E bine sa misti lucrurile ca sa le dai o sansa sa se schimbe.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
16-10-2008, ora 00:00
googlefirst
Nu este medic/terapeut
googlefirst
Hai sa intru in detalii.Acum vre 5 ani practicam un sport si visul tatalui meu era sa fac performananta asa ca mereu tipa la mine si ma jignea cand nu jucam cum trebuie, chiar de fata cu alte persoane.Tin minte ca eram destul de afectat(eram foarte stresat cand jucam, si ma simteam vinovat ca nu joc bine..)...si cam in aceeasi perioada am descoperit masturbarea.
Dupa aceea Ma simteam vinovat si ca ma masturbez si ca nu jucam bine acel sport...si de atunci au inceput problemele serioase.
Nu mai puteam sa ma concentrez deloc.si ma stresa rau acest lucru...ma gandeam ca n-o sa mai fiu in stare sa fac nimic in viata.
De atunci am devenit foarte stresat ca nu puteam sa ma concentrez..si am inceput sa nu mai am chef de nimic, sa ma enervez repede, sa nu mai ma bucur de viata, sa nu mai socializez asa mult.si cel mai grav nu mai pot sa mananc normal...Cand sunt foarte suparat trist, imi ia 10 min sa mananc un sandvis...Mie greu sa inghit si imi vine sa vomit
0
03-06-2009, ora 15:27
mariuka23
Nu este medic/terapeut
mariuka23
eu am aceeasi problema de 2 luni aproape. nu pot sa mananc absolut nimic. doar un fruct sau lichide, am aceleasi simptome ma doare stomacul si daca imi fac ceva sa manac nu iau decat 3 inghitituri si restul las in farfurie pt ca imi vine sa vomit... orice as manca. de ce trebuie sa fim atat de stresati. eu la doctor nu mai merg pt ca am fost si degeaba. te indoapa cu medicamente si apoi devii dependent de ele.
0
05-12-2009, ora 03:50
stie_tot
Nu este medic/terapeut
stie_tot
buna googlefirst.trebuie sa treaca depresia sau anxietatea de care vorbesti.Eu iti recomand un doctor din Ungaria ieftin si bun.adica nu ca la noi vorbarie de mare valoeare si atat.Uite eu m-am convins pe pielea mea cum sunt doctorii de aici..Eu iau din Ungaria tratament anxiolitic Depakin +Rivotril si antidepresiv velaxin de 75.


Eu stau in oradea si aici doctorii au facut experimente pe mine.la urma urmaei eram tintuit la pat si imi spune cu batjocura ca mai am 1, juma de stat in spital aveam psihoza.
Tu trebuie sa-ti gasesti medicamentul sau combinatia potrivita si asta nu o face oricine garantat!!!!!!
-*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Lipsa poftei de mâncare la copil
  •