Daca soacra mea are o boala psihica si cum pot ajuta
Socra mea are niste probleme, nu stiu daca sunt psihice, si de aceea va rog sa ma ajutati.La anumite intervale, 1-2 luni, tipa in casa, crede ca propriii ei copii vor sa o otraveasca, crede ca vecinii ii intra n casa si ii iau lucruri, ca toate lumea are ceva cu ea.Si daca se uita la televizor i se pare ca cei de acolo i se adreseaza tot ei.
Nu stim ce sa facem.Va rugam sa ne ajutati cu un sfat.
Nu stim ce sa facem.Va rugam sa ne ajutati cu un sfat.
4 comentarii
Da, este in evolutie un episod psihotic, cu delir...Trebuie internata intr-un spital de psihiatrie!
Buna.Ma confrunt si eu cu o problema similara, doar ca soacra mea crede ca toata lumea o vrajeste si din cauza acestor vraji nu poate sa-si rezolve problemele, singura solutie e sa vorbiti in familie si sa acceptati ca exista o problema si sa solicitati un consult psihologic acolo sunt o groaza de teste si psihologul iti poate spune daca e vreo problema sau nu ulterior daca va recomanda mergeti si la un pshihiatru.Eu nu am rezilvat problema pt ca familia ei refuza sa creada ca ar avea vreo problema Mult succes si poate ne dai de veste.
Soacra-mea e nevrotica prin definitie. Daca nu raspundem la telefon isi imagineaza ca am avut un grav accident, daca afla ca suntem in vizita la spital isi imagineaza ca unul din noi e interenat si omitem sa-i spunem, daca viseaza urat e in stare sa ne sune la orice ora sa se asigure ca nu s-a intamplat nimic rau, daca il vede singur pe sotul meu prin oras, il intreaba daca ne/am despartit. Pur si simplu, nu ii mai suport aiurelile. Mi se pare cea mai perfida si nociva persoana din viata mea. Cu o singura vorba pe care o arunca la intamplare, ne strica linistea din casa zile bune. Mi se spune sa n-o bag in seama, s-o tratez cu calmitate ori sa-i spun vreo doua vorbe grele, sa nu ma cert cu sotul pt. rautatile ei, dar orice om pus in situatia asta...cedeaza psihic. De multe ori, ajung sa-i fac jocul si asta ma deranjeaza foarte tare. Cea mai mare bucurie a ei ar fi legata de un posibil divort si de o reintoarcere a fiului risipitor la matca. Mi-as dori sa vad la barbate o altfel de atitudine fata de mamele lor. Vreau sa-i vad siguri pe ei, rationali si sa fie de partea adevarului.
@ Anemona15
O persoana psihica netratata poate distruge viata si linistea unei familii. Va spun asta pentru ca si eu am un exemplar.
Blocati telefonul si nu mai raspundeti la apeluri. Si pe al sotului, daca accepta. Iar daca nu accepta, sa nu va povesteasca dv. nimic de ea.
Ii spuneti ca s-a stricat telefonul. Atat.
Nu sunteti obligata sa va imbolnaviti dv. pentru ca unii nu iau tratament. Nu e ortodox nici asa.
O informatie pe care pot sa v-o furnizez este ca biserica ingaduie divortul de persoanele bolnave psihic si care nu se trateaza. Puteti corela aceasta informatie prin extensie cu cazul dv.
Va faceti singura rau acceptand.
Sa o suporte fiul singur daca insista si sa faca el abstractie.
Daca are probleme in a le suporta, sa se adreseze unui psiholog. Nu veti fi platita de nimeni daca faceti vreo anxietate si va LASATI sa fiti dezechilibrata psihic.
In viata trebuie sa invatati sa spuneti si nu.
O persoana psihica netratata poate distruge viata si linistea unei familii. Va spun asta pentru ca si eu am un exemplar.
Blocati telefonul si nu mai raspundeti la apeluri. Si pe al sotului, daca accepta. Iar daca nu accepta, sa nu va povesteasca dv. nimic de ea.
Ii spuneti ca s-a stricat telefonul. Atat.
Nu sunteti obligata sa va imbolnaviti dv. pentru ca unii nu iau tratament. Nu e ortodox nici asa.
O informatie pe care pot sa v-o furnizez este ca biserica ingaduie divortul de persoanele bolnave psihic si care nu se trateaza. Puteti corela aceasta informatie prin extensie cu cazul dv.
Va faceti singura rau acceptand.
Sa o suporte fiul singur daca insista si sa faca el abstractie.
Daca are probleme in a le suporta, sa se adreseze unui psiholog. Nu veti fi platita de nimeni daca faceti vreo anxietate si va LASATI sa fiti dezechilibrata psihic.
In viata trebuie sa invatati sa spuneti si nu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Se pot trata tulburarile psihice?
- 3probleme cu mama
- 5obezitate declansata pe fond psihic?
- 5face hemodializa de un an de zile, in ultimul timp starea lui psihica s-a agravat..
- 9Probleme psihice? Care e solutia?
- 8Crize de nervi
- 0despre delir, idee fixa
- 71Vindecarea sta in puterea din voi!
- 12650Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- 3bascalia de la supermarket
- 7Psihiatru bun Timisoara
- 5Are probleme psihice sau nu?
- 6din starea asta de bine, dupa ce tine putin timp, cobor asa din ea
- 12Sustinerea bolnavilor psihici de catre politicieni
- 7Mama mea sufera de tulburare deliranta
- 33disperare, tulburare psihica grava + dependenta
- 1intrebare delir
- 4Ce iti aduce alinare?
- 2Durata tratament “alte tulburări psihotice acute, predominant delirante”
- 4Credeți că se vor vindeca vreodată bolile psihice?
Mai multe informații despre: Delirul tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: