am probleme psihice?
"Problemele" au aparut cu mult timp in urma!Pot spune ca nu am avut o copilarie prea "fericita", si nu am fost inconjurata de dragoste asa cum cred eu ca trebuia. Tata este o persoana foarte dificila, agresiva si se crede superior peste toti (in familie).Pe la 16 ani, am inceput sa iau pastile si sa incerc sa ma sinucid, crezand ca asa voi scapa de tot chinul la care sunt supusa (aceste lucruri se intamplau cand ma certam cu prietenul si cand ma "scotea tata din sarite" )!Acum, dupa 6 ani, sunt mult mai nervoasa, de cate ori am o problema (de regula in viata sentimentala), imi fac rau singura, am iesiri isterice, care ma sperie. Logodnicul meu (cu care sunt de 5 ani), imi spune mereu ca ceva nu e in regula, ca am o problema. Cand ma enervez (si imediat imi sare tandarea), urlu, ma trag de par, simt ca o iau razna. De aproape un an, am si niste dureri cumplite de cap, iar can ma enervez simt ca imi plesneste capul !!!Am incercat sa vorbesc cu un psiholog, dar nu pot (sunt o fire extrem de timida, pesimista, si nu pot vorbi cu cineva fata in fata de problemele mele). Sper ca ma puteti sfatui ce sa fac. Va multumesc!!!!
3 comentarii
Draga sweetcristina, problema ta nu e minora, dar nici nu esti singura care sufera dupa traume din copilarie.In mod sigur trebuie sa consulti un psihiatru intii, iar in continuare un psiholog pentru niste sedinte de durata.Ai noroc de logodnicul tau ca te intelege, dar nu asta e totul.Ai nevoie de tratament si de psihoterapie pentru a te face bine.Probabil ca ai o personalitate labil-instabila, putin dizarmonica.Gindeste-te ca o sa te casatoresti si vei avea un copil pe care la un moment dat iti vei varsa nervii!Actioneaza imediat, lasa inhibitiile si jena de doctori si du-te de urgenta la un control.Iti doresc succes!Totul depinde de tine!
Si eu am avut timp de un an dureri cumplite de cap. Ar fi bine pentru asta sa consulti si un oftalmolog. Mie mi-au trecut cu ochelari (chiar daca au o dioptrie foarte mica).
eu vreau sa spun k si eu am trecut prin momente f grele in viata si ink am 18 ani...dar as putea sa iti dau un sfat...uita tot nu conteaza trecutul...conteaza doar k tu sa te gandesti la viitor...si cu problema nervilor...de fiecare data cand te enervezi...te asezi undeva jos...numeri in gand pana la 10...respirand adanc...si te gandesti k motivul respectiv este prea lipsit de valoare k sa te consumi si sa te enervezi...si incerci sa te calmezi.trebuie sa rezolvi problema asta k...dak ai sa continui asa...ai sa te imbolnavesti f repede...dak nu ai sa inebunesti o sa te imbolnavesti grav de inima si de ficat...consulta un psiholog...o sa te ajute fmult...invatza arta auto-sugestiei...in cartea secretele varstelor de aur scrisa de pavel corut explica f bine cum sa scapi de sentimentele negative...pt k astea dauneaza mai mult decat fumatul sau bautura.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Se pot trata tulburarile psihice?
- 5Mama a inceput sa exploareze blocul, sa sune la politie, doarme afara, lasa totul deschis
- 4cum rezolv problema unei batrane cu grave tulbulari psihice?
- 4Cati ani iau din viata?
- 11Adevarat sau fals?
- 6sa o fac...sau nu?
- 10Igiena si curatenia in tulburarile psihice
- 20potentiala tulburare psihica...rog sfatul unui psihiatru! :)
- 10ganduri urate...
- 6Tulburari psihice din adolescenta; dupa ce a nascut starea s-a inrautatit
- 5Are probleme psihice sau nu?
- 8Cum treci peste moarte?
- 5tatal meu de 75 de ani are probleme psihice...
- 9tatal meu are un comportament ciudat, fiind suferind de diabet s-au accentuat niste dureri in zona p
- 156ganduri intrusive ucigatoare
- 4Probleme psihice? am nevoie de ajutor.
- 20Mutabilitate si agitatie
- 1Simptome bruste, amorteli, slabiciune, diaree, varsaturi, puls crescut
- 2Singuratate/ sentiment de gol interior
Mai multe informații despre: tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: