despre delir, idee fixa

24-05-2010
adora
Nu este medic/terapeut
adora
Buna ziua,

Va rog ajutati-ma sa-mi ajut o prietena!
Foarte pe scurt, ma ingrijoreaza prietena mea, 55 ani, care sufera de cancer mamar, nu stiu amanunte despre boala, atat cunosc ca a fost operata si a facut tratament cu citostatice in urma cu 4 ani dupa care s-a simtit bine.
Cam din perioada pastelui este obsedata ca cineva a zvonit despre ea niste vorbe urate care s-au petrecut in tineretea ei si acum au iesit la iveala. (de fapt nimic din ce zice ea ca s-ar fi zvonit nu este adevarat) Aceasta idee fixa i s-a intiparit in minte si in corp( a slabit 10 kg si spune ca i-e rusine sa iasa pe strada ca zice ea "toata lumea stie si arde carnea pe mine de rusine" ) I se pare ca toti apropiatii mei ( vecini, rude, colege de serviciu) stiu de ea CE? nici eu nu am inteles bine, ca vecinii ei nu vorbesc cu ea, fug in curte cand o vad, nu vorbesc cu ea si NIMENI NU VREA SA_ I SPUNA SI EI.Am incercat sa- i scot asta din cap, are vocea sfarsita, nu ma lasa sa vorbesc cu fetele ei, de sotul ei ii este frica ca afla si cand o intreb ce face, zice ca ASTEAPTA SA SE SPARGA BUBA. Va rog, nu stiu daca am fost explicita, sunt trista ca nu pot sa fac nimic pentru ea, dar nici sa vad cum se topeste pe picioare nu suport si nu vreau sa i se intample ceva rau si s-o am pe constiinta ca nu am reactionat cum trebuie la timp, indrumati-ma ce sa fac!
Cu respect
O prietenena in dilema
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul