Ce se intampla daca un om normal ia antipsihotice?
In urma cu mai multi ani, un „medic” psihiatru mi-a prescris un tratament medicamentos cu antidepresive si antipsihotice. Aveam depresie, insa nu aveam nevoie si de antipsihotice...
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
3 comentarii
De ce va intereseaza acum, dupa atatia ani acest lucru?
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
Depinde de cantitatea de antipsihotic prescrisa. Unele antipsihotice in cantitate mica cresc puterea antidepresivului. La aceasta cantitate nu sunt utilizate ca antipsihotic, ci sa va ajute sa iesiti mai usor din depresie, anxietate.
"Daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc."
Asta e interesant fiindcă dacă dai forțat cuiva un antipsihotic ii poți deregla tot sistemul hormonal, iar odată dereglat e dificil sa îl reglezi, dacă nu chiar imposibil.
Asta e interesant fiindcă dacă dai forțat cuiva un antipsihotic ii poți deregla tot sistemul hormonal, iar odată dereglat e dificil sa îl reglezi, dacă nu chiar imposibil.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3135Medicamente antidepresive?
- 77Zyprexa - efecte adverse pe termen lung
- 2Trittico sau Cipralex
- 3antipsihoticele functioneaza?
- 1Scaderea nivelului de prolactina anuleaza efectul antipsihoticelor?
- 9Efecte adverse
- 13Zyprexa + Alcool
- 3Probleme dupa marirea dozei
- 25Tratament Coaxil
- 15Tratament trittico si stresclin neuro
- 48Simptome ciudate, Velafaxina de 75
- 2Injectia cu rispolept
- 3Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației
- 4Elontril dimineața /olanzapina 5 mg + carbamazepina seara la somn.Merg împreuna ?
- 2Spitomin in anxietate.
- 2Ciclu neregulat sau nu vine deloc
- 5E mai buna paroxetina decât Prozac-ul pt TOC și anxietate?
- 2Olanzapina 5 mg care e mai buna și nu sedează așa tare?Orodispersabila sau normala?
- 15Lista antipshiotice
Mai multe informații despre: antipsihoticele medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: