Ce se intampla daca un om normal ia antipsihotice?
![weirdo182](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
In urma cu mai multi ani, un „medic” psihiatru mi-a prescris un tratament medicamentos cu antidepresive si antipsihotice. Aveam depresie, insa nu aveam nevoie si de antipsihotice...
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
3 comentarii
![Psiholog Pescaru Valentin](/arata_img.php?img=cont_171088.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
De ce va intereseaza acum, dupa atatia ani acest lucru?
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Depinde de cantitatea de antipsihotic prescrisa. Unele antipsihotice in cantitate mica cresc puterea antidepresivului. La aceasta cantitate nu sunt utilizate ca antipsihotic, ci sa va ajute sa iesiti mai usor din depresie, anxietate.
![Davincii](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
"Daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc."
Asta e interesant fiindcă dacă dai forțat cuiva un antipsihotic ii poți deregla tot sistemul hormonal, iar odată dereglat e dificil sa îl reglezi, dacă nu chiar imposibil.
Asta e interesant fiindcă dacă dai forțat cuiva un antipsihotic ii poți deregla tot sistemul hormonal, iar odată dereglat e dificil sa îl reglezi, dacă nu chiar imposibil.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Trazodona + atarax atacuri de panica progress
- 2Sertralina - tensiunea arteriala și pulsul scăzute
- 0Schimbare loc de munca
- 3magneziu si medicatia psihotropa?
- 5Va rog sa va spuneti părerea!
- 4Insomnie - nu pot dormi decat 3 ore pe noapte de luni bun
- 5Cola
- 2Sertralina-pentru anxietate
- 3Cipralex-poate fii folosit simplu fără a avea in completare alte medicamente ??
- 2Cum ar trebui sa iau Escitalopram Actavis?
- 6Aveți chef de viața cu antipsihotice luate?
- 3A luat sau ia cineva Leponex, cum va simtiti? Cand se administreaza seara sau dimineata?
- 6Intrebare legata de medicamente
- 2De 2 ani de zile ma confrunt cu o depresie
- 34Se vor scoate neurolepticele din uz în psihiatrie în viitor?Care e viitorul psihiatriei?
- 21V-ati ingrasat de la Rispolept ?
- 8Aripiprazol in sarcina
- 1Latuda
- 0Schema de tratament
Mai multe informații despre: antipsihoticele medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: