Este normal sa iau atatea medicamente??

27-01-2022
Anonim00001
Nu este medic/terapeut
Anonim00001
Buna ziua, intrebarea din titlu nu face referire la mine, ci la o foarte buna prietena de-a mea, pe care o voi numi Sanda. Ca sa incep, Sanda a fost mereu o persoana anxioasa, avand capacitati sociale reduse. In urma cu aproximativ 6 luni, mama ei a fost diagnosticata cu cancer in ultimul stadiu si a murit la inceputul lunii. Aceste sase luni au fost o perioada foarte grea pentru prietena mea, dupa cum va puteti inchipui. Astfel, ea a ajuns la consiliere/psihoterapie. Persoana cu care Sanda a facut psihoterapie s-a doveit a fi un psihoterapeut execrabil si a trimis-o direct psihiatru unde s-a pus problema internarii pe motiv de depresie severa (+ pentru a preveni un posibil suicid). Totul, intr-un timp foarte scurt, adica cateva saptamani, ceea ce mie nu-mi suna deloc bine, consider ca undeva sa face o greseala. Prietena mea a refuzat internarea, din cauza faptului ca este studenta la doua facultati si este in plina sesiune. I s-au prescris urmatoarele medicamente: Mirtazapina 30mg, Anxiar 1mg si Zolpidem 10mg. Din ce am inteles, primele doua au efecte antidepresive iar ultimul este un somnifer.

Ea este inca pe linia de plutire, cat de cat cu picioarele pe pamant si desi are ganduri suicidale, nu ar recurge la acest gest. Imi permit sa fac aceste afirmatii deoarece Sanda este ca si sora mea si o cunosc la fel de bine cum ma cunosc pe mine. Astfel, doresc sa va intreb daca este normal asa ceva? Sa primeasca aceste medicamente intr-un timp atat de scurt... Nu ma indoiesc de medici, dar aceasta situatie imi trezeste reale suspiciuni.
5 comentarii
2
27-01-2022, ora 18:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu se face nici o greseala, de unde stii tu ca psihologul era execrabil ? Nu a trimis-o de pomana, poate are depresie severa, si ptr a preveni o nenorocire, e normal sa-i dea tratament, tocmai in timp scurt, nu sa se piarda timpul.
Daca niste medici i-au dat un trat, eu zic ca-s specialisti si stiu ei ce fac.
Ba ar putea recurge la suicid, de unde stii tu ca nu ? E posibil sa recurga daca are deja asta in cap de la depresie, medicii au gandit f bine. Nu te lua ca zice ea ca n-ar recurge la suicid, de zis zice una, poate sa simta alta la un moment dat.

Mirtazapina este antidepresiv si anxiolitic, Anxiar e anxiolitic si Zolpidem este somnifer cumva.
Tu ce faci, contrazici niste specialisti in domeniu ? Pe ce baza contrazici ?
1
28-01-2022, ora 06:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, e normal sa primeasca tratament daca a avut ganduri de sinucidere. Aceste ganduri sunt considerate o urgenta psihiatrica. Sa ia medicatia si sa mearga la psiholog pentru a depasi mai usor momentul greu prin care a trecut.
1
28-01-2022, ora 23:08
360
Nu este medic/terapeut
360
costy, nu fii atat de sigur ca toti doctorii sunt buni. am experienta si eu cu doctori ne-buni
1
29-01-2022, ora 18:48
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă psihoterapeutul a considerat că depresia este severă e bine să ia și tratament cel puțin în prima fază, până începe să funcționeze psihoterapia. Ca aceasta să funcționeze e bine să ai încredere în psihoterapeut, pentru că dacă pornești din start cu neîncredere terapia nu funcționează. Și atunci e mai bine să schimbi psihoterapeutul, dar să nu renunți la psihoterapie pentru că rezultatele sunt mai rapide și produce schimbare pe termen lung.
0
30-01-2022, ora 21:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu am zis ca toti medicii-s buni, dar in cazul asta psihologul a avut dreptate ca a trimis omu la psihiatru, si medicu care i-a dat tratamentul i-a dat foarte bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: