Tulburare depresivă recurenta

12-02-2022
Mendoza
Nu este medic/terapeut
Mendoza
Bună ziua, am 40 ani, de 16 ani iau antidepresive, benzodiazepine și un antipsihotic.De obicei luam alventa de 75 mg și cipralex de 10 mg, luna aceasta în speranța de a mă simți mai bine in loc de alventa am luat efectin și în loc de cipralex escitalopram.Mi s a spus că sunt la fel, dar nu este așa, mă simt mult mai rău, amorțeli de mâini, picioare, agitație, transpirații, nu sunt bună de nimic.Posibil de la aceasta schimbare???
8 comentarii
1
12-02-2022, ora 22:10
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Poate sa fie si de la faptul ca ati lasat benzodiazepinele, de obicei apare sevrajul cand sunt intrerupte brusc.

Daca nu ati renuntat la ele, este foarte posibil sa fie si de la schimbarea antidepresivelor.

Cel mai bine mergeti sa vorbiti cu psihiatrul.
1
12-02-2022, ora 22:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Se intampla sa fie asa chiar daca se iau medicamente cu aceiasi substanta de baza, ca alventa este egal efectin si escitalopram este cipralex de fapt.
Ia cum luai inainte adica cipralex si alventa.
Nu stiu de ce ai schimbat de fapt doar denumirea comerciala a medicamentului !

Ca Alventa este Effectin adica Venlafaxina ca subst de baza.
Escitalopram este Cipralex adica escitalopram ca subst de baza.

Practic la acelasi medicament te simti mai rau, deci la Alventa si cipralex ca pana acuma, aia e.
Par la fel dar de multe ori nu-s la fel. Substanta de baza o fi aceiasi, insa excipientii sau ce o mai avea pe acolo pot da efecte secundare mai nasoale.
1
13-02-2022, ora 00:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Reveniti la Alventa si Cipralex daca va simtiti mai bine cu ele. Se mai intampla. E adevarat. Substanta de baza e aceeasi dar difera excipientii.
1
13-02-2022, ora 11:07
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Nu subestimati efectul placebo/nocebo in cazul antidepresivelor! :))
3
13-02-2022, ora 13:03
Mendoza
Nu este medic/terapeut
Mendoza
Mulțumesc frumos! Azi m am reîntors la vechile antidepresive pe care le luam, sper sa fie mai bn.Multa sănătate va doresc tuturor!!!
1
13-02-2022, ora 19:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, o sa te simti mai bine cu cipralex si alventa.
1
08-12-2022, ora 16:47
Elenuc
Nu este medic/terapeut
Elenuc
Draga mendoza...cum ai suportat starile.in toti acesti ani? Cum te descurci? Muncesti? Ai copii? Familie? Si eu sunt in acceasi situatie dar viata mea s a apropiat de iad...am pierdut tot...cu tot cu medicamente ma simt rau...am facut f multe scheme de tratament si cand am fost mai binisor...cand am fost f rau...de vindecare nici nu.poate fi vorba! Eu una.m am saturat si simt ca o sa abandonez lupta cu morile de vant.asta nu e viata e un chin.continuu.o lupta pentru supravetuire
1
21-01-2023, ora 16:53
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Elunec astea sunt mai rau decat heroina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: