ce as putea face?

Buna dimineata! In urma unor dureri foarte puternice de cap (mai intense in zona fruntii) si intinse pe o perioada mai mare de timp am ajuns la oftalmolog. In urma consultatiei mi-a spus ca la aparatul care citeste dioptriile ochii mei nu s-au relaxat deloc iar acestea ar fi de -6.
Cu toate acestea, la tablou am vazut toate literele, inclusiv cele din ultimul rand de jos, deci s-ar contrazice total cu valoarea dioptriilor. Apoi mi-a pus diferite lentile dar nu vedeam nimic cu nici una din ele.
In concluzie, mi-a spus ca vederea mea este foarte buna, dar pentru asta ochii mei fac un efort deosebit si de aici ar fi durerile mari de care sufar. Nu a putut sa-mi dea ochelari pentru a mai reduce din efortul ochilor pentru ca nu as fi vazut cu nici unul din ei, iar doctorul mi-a spus ca nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie.
Ce as putea face in acest caz si ce ar putea fi de fapt?
Multumesc mult!
Cu toate acestea, la tablou am vazut toate literele, inclusiv cele din ultimul rand de jos, deci s-ar contrazice total cu valoarea dioptriilor. Apoi mi-a pus diferite lentile dar nu vedeam nimic cu nici una din ele.
In concluzie, mi-a spus ca vederea mea este foarte buna, dar pentru asta ochii mei fac un efort deosebit si de aici ar fi durerile mari de care sufar. Nu a putut sa-mi dea ochelari pentru a mai reduce din efortul ochilor pentru ca nu as fi vazut cu nici unul din ei, iar doctorul mi-a spus ca nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie.
Ce as putea face in acest caz si ce ar putea fi de fapt?
Multumesc mult!
4 comentarii

Buna dimineata! Daca vedeti toate literele pe optotip, iar refractia ne arata dioptrii sferice negative( -), uneori cu valori mari, vorbim despre pseudomiopie si ea poate apare in cazul oboselii oculare, mai ales seara, dupa multe ore de citit sau stat la calculator. Va recomand cicloplegie si apoi determinarea refractiei. Numai bine

Multumesc mult pentru raspuns! Ce reprezinta cicloplegia si determinarea refractiei?

Cicloplegia medicamentoasa reprezinta pareza temporara pentru cateva ore sau zile a acomodatiei, obtinuta prin administrarea unor coliruri cicloplegice ( picaturi); astfel se evidentiaza adevaratul viciu de refractie. Cicloplegia se manifesta prin imposibilitatea de a citi aproape. Acomodatia este prezenta la copii si tineri pentru a citi aproape, de aceea se indica cicloplegia sub 40 de ani. Eu folosesc pentru cicloplegie, cel mai frecvent, tropicamida 1%, 1 picatura de 3 ori, la interval de 5 minute, in amandoi ochii.La aproximativ 20 de minute de la ultima picatura, se determina dioptriile reale ( refractia). Dupa ce am pus picaturile de tropicamida, apare o midriaza ( pupile marite) si cicloplegie care dureaza aproximativ patru ore. Se recomanda sa nu se conduca masina dupa administrarea de midriatice si ciclopegice.Numai bine

Am inteles, multumesc foarte mult, numai bine si dvs!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5colesterol mare... amorteli, ameteli, dureri de cap
- 8dureri groaznice de cap de aprox 15 ani
- 9reactie adversa la nalixid ?
- 3cam de 5 ani nu vad clar cu ochiul stang, ce este de facut ?
- 8Buna ziua.. am dureri de cap
- 4sangerare ureche dreapta
- 3Unul din ochi nu se inchide de tot
- 1ameteli si dureri de cap
- 0are niste dureri ingrozitoare pe partea dreapta a capului...
- 3durere de cap doar cand ma misc
- 5Am dureri foarte mari de cap si din ureche imi curge puroi
- 2Durere de ochi la ochelarii noi (neexistenta la ochelarii vechi)
- 0durere de cap partea stanga insuprtabila
- 1probleme post avc
- 1Am dureri de tâmpla in partea stanga
- 0dureri de cap si un fel de vajait
- 2Ochii - dureri in spatele capului
- 3Vă rog frumos am mare nevoie de un sfat - durere insuportabila de cap
- 1Durere cap partea stanga
- 1Dureri de cap, varsaturi repetate, frisoane, nu mai suportam nici lumina de afara
Mai multe informații despre: Durerea de cap Ochiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Strabismul la copii
- Migrena
- Cefaleea cluster
- Retinopatia diabetica
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Durere de cap aproape zilnică - cauze și tratamente posibile
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: