Dureri de cap in partea dreapta
Buna ziua! Numele meu este Diana si m-am înscris aici cu speranța ca voi găsii o cale de a rezolva anumite probleme pe care le resimt. Am 26 de ani, nu beau alcool și nu fumez. Durerile in zona capului au început in luna lui Decembrie 2017. Simptomele sunt următoarele: senzația de caldura, arsura, imi simt venele cum palpează, durere lateral stânga, durere de cap sus, durere de cap frontal, uneori și cu ochiul stâng. Specific ca aceste simptome nu sunt toate deodată și nu sunt mereu. Am avut luni de zile in care am simtit zi de zi, apoi la câteva zile. Am ajuns in punctul in care numai suport și ma simt stresată și depresiva pentru ca nu știu ce am... Pana acum am fost la consult oftalmologic și văd perfect, am făcut câteva analize generale și au ieșit ok, am fost la medic general, mi s-au prescris multe medicamente la care nu am văzut rostul sa le iau și ulterior am fost la neurolog, mi s-a recomandat un RMN, magneziu și calciu (le-am luat o săptămâna jumătate), am fost sa imi fac analiza aceea pt contrast de solutie, dar intr-un final nu am avut curaj sa fac acel RMN, am auzit ca nu e o experiența foarte plăcută. Ma simt cumva anxioasa, au trecut câteva luni de la recomandare și nu am reușit sa îl fac. Când mi-am înfruntat frica ca sa zic așa, nu mi-am permis sa îl fac (nu am asigurare medicală). Precizez ca ma simt uneori obosita fără sa fac ceva anume, am avut câteva stări de voma, stări de rău in tot corpul, uneori arsuri și dureri in zona stomacului, palpitații și dureri in zona inimii. Nu ma simt bine deloc și am senzația ca ar fi pe plan psihic, ori exista posibilitatea sa am vreo tumoare in corp și sa mi se declanșeze tot felul de simptome? Nici nu știu ce sa mai cred și sa fac in momentul asta pentru ca adevarul este ca stau foarte prost cu banii și nu imi permit sa iau la rând fiecare departament pentru a descoperi ce am. Sunt cumva intr-o situație disperata pentru ca imi doresc tare mult sa am o viața normala și sa nu mai fiu nevoită sa ii mint pe cei din jur ca sunt ok, când de fapt eu nu sunt. Imi doresc sa am copii in viitor, dar in stilul asta de viața, nu imi mai văd viitorul in nici un fel. Apreciez orice comentariu constructiv. Mulțumesc mult!
9 comentarii
Buna seara
RMN ul este necesar pentru a putea exclude o patologie cerebrala.Ar fi trebuit să încercați cu medicația prescrisă de medici.
Ultimele simptome descruse de dv fac parte din tabloul atacuri de panică.Teama de acel RMN va da acesta stare.
Inceecati sa plătiți asigurarea de sănătate pe 6 luni și faceți rmn ul gratuit.
RMN ul este necesar pentru a putea exclude o patologie cerebrala.Ar fi trebuit să încercați cu medicația prescrisă de medici.
Ultimele simptome descruse de dv fac parte din tabloul atacuri de panică.Teama de acel RMN va da acesta stare.
Inceecati sa plătiți asigurarea de sănătate pe 6 luni și faceți rmn ul gratuit.
Mulțumesc pentru informații. Încă o întrebare: cum as putea sa scap de frica de a sta in acel tub pt a face rmn-ul? Imi e groaza și am observat la mine in ultima perioada o posibila anxietate. Zilele trecute m-am suparat pe o prietena și am avut pulsul 145, tremur și amorțeala in mâini. M-am speriat pentru ca niciodată nu mi s-a întâmplat așa. De o perioada de zile sunt parca din ce in ce mai sensibila. Ma gândesc ca dacă am avut reacții de genul, o sa imi înceapă inima sa imi bată foarte tare in acel tub pt Rmn. Precizez ca nu sunt claustrofoba.imi e frica pur și simplu. Nu știu cum sa rezolv, sa fiu calma, conștientizez ca nu este ok reacția, dar corpul face altceva. :(
Mergeți să va vadă un psiholog și un medic psihiatru poate trebuie tratament pentru anxietatea dv
Mergeți la un psihoterapeut cu formare pe terapie cognitiv-comportamentală să vă ajute să depășiți acea teamă.
RMN-ul e foarte important, pentru a elucida dacă este o problemă medicală. Dacă rezultatul e bun, problema e psihologică și veți fi ajutată s-o depășiți prin psihoterapie.
RMN-ul e foarte important, pentru a elucida dacă este o problemă medicală. Dacă rezultatul e bun, problema e psihologică și veți fi ajutată s-o depășiți prin psihoterapie.
Daca nu puteți face RMN incercati să faceți un CT ar ajuta și acela
Buna seara,
Eu cred ca toata povestea are la baza o anxietate care a gasit momentul potrivit si a iesit la suprafata iar pe urma a crescut si a tot crescut.
CT la cap dureaza 10 minute si exista nenumarate metode pentru a depasi situatia. Eu insumi am aceleasi probleme cu "tubul" si stiti ce fac in minutele respective? Imi amintesc toate vacantele in care am fost, planuiesc altele, compun muzica electronica folosindu-ma de sunetele aparatelor si...gata, s-a si terminat, nici nu stiu cand se incheie.
In cazuri mai complicate puteti lua ceva relaxant din plante inainte de procedura.
Dar problema nu este asta ci anxietatea care se agata de orice, care nu mai are limitele normale, naturale si sanatoase...
Colegii mei v-au indicat deja cele mai bune solutii:
- evaluare psihologica/psihiatrica urmata de tratament (daca este cazul) si de psihoterapie
Eu cred ca toata povestea are la baza o anxietate care a gasit momentul potrivit si a iesit la suprafata iar pe urma a crescut si a tot crescut.
CT la cap dureaza 10 minute si exista nenumarate metode pentru a depasi situatia. Eu insumi am aceleasi probleme cu "tubul" si stiti ce fac in minutele respective? Imi amintesc toate vacantele in care am fost, planuiesc altele, compun muzica electronica folosindu-ma de sunetele aparatelor si...gata, s-a si terminat, nici nu stiu cand se incheie.
In cazuri mai complicate puteti lua ceva relaxant din plante inainte de procedura.
Dar problema nu este asta ci anxietatea care se agata de orice, care nu mai are limitele normale, naturale si sanatoase...
Colegii mei v-au indicat deja cele mai bune solutii:
- evaluare psihologica/psihiatrica urmata de tratament (daca este cazul) si de psihoterapie
Am observat ca anxietatea aceasta a crescut de doi ani de zile și nu inteleg foarte bine. În urma cu 3 ani de zile, am zburat cu avionul singura de 3 ori și acum nici nu vreau sa aud de așa ceva, este ciudat cum m-am schimbat și este datorită stării mele de sănătate pt ca ma gândesc ca o sa ma apuce raul sau sa imi bata inima foarte tare și evit. Voi face un CT dacă Spuneti ca dureaza doar 10 minute, dar am auzit ca te radiază la modul ca poți dezvolta ceva de-a lungul vieții datorită lui.. fata de Rmn care nu radiază deloc.
Ambele proceduri iradiază alfel nu ar putea să ne de-a informații despre creier organe interne etc decat prin procedeul de emitere a razelor x sau magnetice cu ajutorul cărora funcționează.Sincer nu știu care iradiază mai mult dar gândiți va la oamenii care lucrează în departamentul CT sau RMN dintr o secreție de radiologie ar trebui să aibă probleme grave pentru că se expun zilnic la radiații nu 10 minute ci 8 ore.Concluzia o trageți singura.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2stare generala proasta (dureri de cap-ceafa si frunte, ameteli, stari de caldura in corp)
- 5dureri intercostale care se repeta de cateva zile
- 6Sinuzita nu mai trece!
- 3durere de cap...
- 9Durere puternica de cap in timpul mersului cu avionul
- 3dureri de cap
- 1Tumoare cerebrala sau nu?
- 6Presiune si pocnituri in ceafa
- 2dureri de cap cefalee nara infundata dureri de masele
- 6dureri de cap care nu mi-o pot explica
- 0dureri de cap si ameteli
- 5probleme cu urechea, durere de cap si in gat..
- 9Pierderi zilnice de memorie, afazie, dureri de cap
- 4dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 0Tumoare glanda hipofiza (dureri de cap foarte mari)
- 0dureri de cap, ceafa, urechi, etc
- 22dureri de cap
- 6Oboseala musculara, ameteala si dureri de cap frecvente
- 3neurologie
Mai multe informații despre: Durerea de cap durere de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: