Ce ar putea fi - mi-a venit in cap sa ma sinucid, ma gandesc ca nu o sa ma pot controla
Buna ziua! De cateva zile sunt foarte speriat si trec prin niste stari ciudate. Intr o seara stateam in pat si mia venit in cap si nustiu de ce ca ma duc un bucatarie si ma sinucid adica ca ma tai in acel moment m am panicat foarte tare ca chiar o sa se intample asta. De atunci numai la asta ma gandesc ca nu o sa ma pot controla si o sa o fac.cand fac o activitate oare care imi vine gandul ca oricum o sa pierzi controlul si o sa o fac si asta ma sperie foarte tare.eu nu vreau asta dar de ce tot apar aceste ganduri nustiu si de asta ma sperii.
Va rog frumos astept un raspuns sunt foarte disperat
Va rog frumos astept un raspuns sunt foarte disperat
Nu mai fi asa disperat, ti-am zis si pe celalalt subiect, si nu mai deschide 100 de subiecte la fel, ca s-ar putea sa fi sanctionat, nu stiu cum e regula aici, dar peste tot se sanctioneaza deschiderea aceluiasi subiect de n ori.
Deschide doar odata si noi citim si raspundem.
Deschide doar odata si noi citim si raspundem.
@ Paul 1
Noi nu avem cum sa te ajutam practic pe forum. Trebuie sa mergi la psihiatru pentru tratament si la psiholog pentru psihoterapie.
Noi nu avem cum sa te ajutam practic pe forum. Trebuie sa mergi la psihiatru pentru tratament si la psiholog pentru psihoterapie.
Ok dar costy spune ca aceste obsesii se adeveresc este adevarat acest lucru ma nelinisteste
Iar in alte pagini am vazut ca nu au legatura cu depresia
Pe mine ma sperie gandul nu e ceva ce vreau sa fac
Clara credema nustiu ce sa mai cred altii spun ca de adeveresc alti zic ca nu de asta sunt asa de nedumerit
Nici nu pot sa ma iau dupa orice persoana care poate nu are nici o specializare in acest domeniu
Tu spui ca nu se moare de la toc iar el spune ca da si mai si scrie niste mesaje ca si cum te ar face si mai speriat fata de cum esti
Adica mi se pare ilogic sa te omori de la un gand obsesiv pe care nu il vrei daca aveam acest la modul ca vreau sa fac asta era altcv
Tu nu vrei sa mori. Iti e frica sa nu iti faci ceva rau. E toc. Nu e depresie, sa vrei sa iti faci ceva rau. Nu se moare de toc, crede-ma, dar daca nu mergi la medic, te chinuiesc gandurile.
Eu doar atat am mie frica sa nu imi pierd controlul si sa fac doamne fereste cv nu depresie sau sa vreau sa fac asta
Sunt niste ganduri intruzive pe care nu le pot scoate din cap
Paul, cum sa nu aiba legatura cu depresie, pai de unde gandul ca, cum ar fi sa te suicidezi ?
Chiar daca nu vrei sa o faci, acest gand in general e dat de depresie, dar medicul va spune mai exact.
Ganduri intruzive, dar cum tocma pe suicid ?! Nu e asa cum zici. In general suicidul e dat in mod special de depresie
In general majoritatea au alte ganduri intruzive referitor la alte teme, nu suicidul.
Si acest gand daca nu se opreste, cine stie, poate te face sa vrei sa o faci ! Nu te juca cu boala.
Eu nu spun complezente asa sa te linistesti pe minciuna, eu iti zic un adevar.
Uite sora prietenului meu are schizo dar nu depresie, NU are ganduri de suicid.Multi doar cu TOC, anxietate, nu au ganduri de asa ceva.
Clara zice ca nu ai ganduri de suicid, dar n-a citit atenta mesajul tau, ai zis chiar tu ca ai acest gand si nu mai scapi de el (nu conteaza ca deocamdata nu vrei sa o faci, deja te opui unei boli care usor usor poate pune mana si pe dorinta aia a ta de a nu o face, ca asa te trezesti ca nu-ti mai place viata, si ai pus-o, si chiar o sa o faci, ptr ca boala netratata se poate agrava).
De aia am zis mai repede la medic.
Eu nu vreau sa te mint si sa te linistesc acuma pe moment, si sa ma trezesc mai in colo ca ai murit, mai bine iti zic adevarul chiar daca te sperie, ca sa iei masuri !
Multi mint si perie omul ca sa nu-l sperie, ala nu ia masuri, zice vaaai ce bine a zis si ce m-a linistit.
Nu, din contra, frica pazeste pepenii, sa te sperii ca sa te duci la medic mai repede.
Ca frica mobilizeaza, face minuni.
Si in general functioneaza chestia asta la multi.
Chiar daca nu vrei sa o faci, acest gand in general e dat de depresie, dar medicul va spune mai exact.
Ganduri intruzive, dar cum tocma pe suicid ?! Nu e asa cum zici. In general suicidul e dat in mod special de depresie
In general majoritatea au alte ganduri intruzive referitor la alte teme, nu suicidul.
Si acest gand daca nu se opreste, cine stie, poate te face sa vrei sa o faci ! Nu te juca cu boala.
Eu nu spun complezente asa sa te linistesti pe minciuna, eu iti zic un adevar.
Uite sora prietenului meu are schizo dar nu depresie, NU are ganduri de suicid.Multi doar cu TOC, anxietate, nu au ganduri de asa ceva.
Clara zice ca nu ai ganduri de suicid, dar n-a citit atenta mesajul tau, ai zis chiar tu ca ai acest gand si nu mai scapi de el (nu conteaza ca deocamdata nu vrei sa o faci, deja te opui unei boli care usor usor poate pune mana si pe dorinta aia a ta de a nu o face, ca asa te trezesti ca nu-ti mai place viata, si ai pus-o, si chiar o sa o faci, ptr ca boala netratata se poate agrava).
De aia am zis mai repede la medic.
Eu nu vreau sa te mint si sa te linistesc acuma pe moment, si sa ma trezesc mai in colo ca ai murit, mai bine iti zic adevarul chiar daca te sperie, ca sa iei masuri !
Multi mint si perie omul ca sa nu-l sperie, ala nu ia masuri, zice vaaai ce bine a zis si ce m-a linistit.
Nu, din contra, frica pazeste pepenii, sa te sperii ca sa te duci la medic mai repede.
Ca frica mobilizeaza, face minuni.
Si in general functioneaza chestia asta la multi.
@ Costy
Vad ca nu te poti controla, nu intelegi diferenta dintre gandurile intruzive din toc si depresie si ii faci rau lui Paul. Iar el ti-a spus deja ca ii faci rau.
Lasa-l sa se duca la medic si la psiholog si nu il agita aiurea, gratuit. Nu se face asa ceva.
Vad ca nu te poti controla, nu intelegi diferenta dintre gandurile intruzive din toc si depresie si ii faci rau lui Paul. Iar el ti-a spus deja ca ii faci rau.
Lasa-l sa se duca la medic si la psiholog si nu il agita aiurea, gratuit. Nu se face asa ceva.
Mai omuleeee bun tu ce nu intelegi ca eu si inainte aveam ganduri intruzive nu e ca si cum numai am chef de viata ma duc si omor nu e asa am prins o frica de asta ce nu intelegi inainte sa am acel gand prostesc ca mai bine nu il aveam m am uitat la un video pe tik tok nustiu era vorba tot despre suicid si de acolo a venit gandul si inca cv primavara lui 2020 nu mia tihnit deloc din cauza obsesiilor cu boli de ex ca am tumoare ca am cancer ca am infarct deci nustiu ce inseamna chestiile astea
Am citit ca oamenii depresivi nu fac obsesii despre asta ei vad sinuciderea ca pe o rezolvare nu e ca si cum vrea sa ma sinucid dar mie frica sa o fac mie imi frica numai cat ma gandesc la chestii de astea
De ex am vazut ca cei care au toc au obsesii si frici sa nu le faca rau celor dragi eu nu cred ca pana la urma o sa faca asta si o sa devina criminali sa fim seriosi acuma
Oricum am programare la psiholog vad acolo ce e
Paul, am inteles, aia cu boli era tot anxietate, ipohondrie adica, aia nu era depresie, este f clar, deci se stie clar ce-s chestiile astea, nu ca nu stii.
O sa-ti dea tratament de toc si daca merge, e clar ca ai doar atat.
Da, depresivii vad suicidul ca pe o rezolvare, dar si pe ei ii obsedeaza ideea dar in sens sa o faca, nu sa n-o faca, ei nu au frica de suicid.
Tu pana la urma pari sa ai doar TOC, oricum medicul si psihologul iti va zice precis, noi aici dam doar pareri.
Clara, eu in general ce zic, zic ce stiu de la medici, zi-le tu la aia ca nu se controleaza, sa vezi ce-ti zic, ori te zboara afara din cabinet, ori te baga pe antipsihotice rapid, chiar daca ai dreptate tu ca ei gresesc.
Dar sa speram ca da de un medic bun si sa faca diferenta intre depresie si TOC.
O sa-ti dea tratament de toc si daca merge, e clar ca ai doar atat.
Da, depresivii vad suicidul ca pe o rezolvare, dar si pe ei ii obsedeaza ideea dar in sens sa o faca, nu sa n-o faca, ei nu au frica de suicid.
Tu pana la urma pari sa ai doar TOC, oricum medicul si psihologul iti va zice precis, noi aici dam doar pareri.
Clara, eu in general ce zic, zic ce stiu de la medici, zi-le tu la aia ca nu se controleaza, sa vezi ce-ti zic, ori te zboara afara din cabinet, ori te baga pe antipsihotice rapid, chiar daca ai dreptate tu ca ei gresesc.
Dar sa speram ca da de un medic bun si sa faca diferenta intre depresie si TOC.
Este TOC Tulburare obsesiv compulsiva.
Stai linistit nu o sa-ti pierzi controlul si nici nu te vei sinucide.
Ce simti tu acum este unul dintre simptomele TOC-ului. Gandurile obsesive pe care le ai tu le au si alte persoane. Unii au ganduri obsesive cum ca ar putea face rau altor persoane, ca nu se vor putea abtine.
Sunt doar niste ganduri automate care nu te vor face sa-ti pierzi controlul.
Singurul inconvenient este ca sunt foarte chinuitoare si probabil fara un tratament ele vor continua sa apara sau vor aparea altele.
Dar stai linistit ele nu te vor face sa pierzi controlul si sa faci asa cum este in gandul acesta.
Ar trebui totusi sa mergi la un psihiatru pt un tratament impotriva TOC
Stai linistit nu o sa-ti pierzi controlul si nici nu te vei sinucide.
Ce simti tu acum este unul dintre simptomele TOC-ului. Gandurile obsesive pe care le ai tu le au si alte persoane. Unii au ganduri obsesive cum ca ar putea face rau altor persoane, ca nu se vor putea abtine.
Sunt doar niste ganduri automate care nu te vor face sa-ti pierzi controlul.
Singurul inconvenient este ca sunt foarte chinuitoare si probabil fara un tratament ele vor continua sa apara sau vor aparea altele.
Dar stai linistit ele nu te vor face sa pierzi controlul si sa faci asa cum este in gandul acesta.
Ar trebui totusi sa mergi la un psihiatru pt un tratament impotriva TOC
Are Costy o filosofie in el de te iei cu mana de cap.
De nu imbârliga lucrurile si le amesteca, terci iese.
Nu toate afectiunile de natura psihologica au legatura cu depresia.
Probabil ai ramas tu afectat si crezi ca totul se invarte in jurul depresiei. Dar e falsa ideea.
De nu imbârliga lucrurile si le amesteca, terci iese.
Nu toate afectiunile de natura psihologica au legatura cu depresia.
Probabil ai ramas tu afectat si crezi ca totul se invarte in jurul depresiei. Dar e falsa ideea.
Cateodata stau si ma gandesc cum pot sa gandesc asemenea lucruri in genul vad un cutit si imi scenarii taiete si tot felul de prostii asta ma sperie ca o sa pierd controlul daca eu nu le vreau de ce apar
Adica au trecut cateva zile si asta nu sa intamplat dar tot simt acea frica
Mai mult stau pe afara cu prietenii de frica asta parca ma simt in siguranta asa
Am momente frumoase dar sunt stricate de aceste ganduri ca daca o sa cedez si chiar fac asta
Important e să mergi cât mai repede la medic dacă vrei să scapi de gândurile intruzive, pentru că ele revin mai obsedant cu cât discuți mai mult. Medicul e singurul care te poate ajuta și important e să ai încredere că vei reuși, pentru că părerile unuia sau altuia nu țin loc de medicație.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Sa ma internez ?
- 6Stare accentuată de rau
- 8Ce as putea sa am - am tot timpul o senzatie de frica ca o sa cedez si ma sinucid
- 2Psiholog sau psihiatru?
- 18Posibila schizofrenie
- 5Am gânduri de suicid si nu stiu cum sa scap de ele.
- 3Cum să reușesc să mă sinucid odată?
- 14Ati fost vreodata la Camera de garda Obregia?
- 5Ajutor ! Îmi vine să mă sinucid
- 3Inclinatii spre sinucidere si automutilare
Mai multe informații despre: gandurile suicidare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: