Care este maseaua de minte?
Buna ziua !
As dori sa stiu si eu care sunt molarii de minte (maxilar)? Sunt nevoit sa imi scot molarii de minte insa nu sunt sigur daca sunt iesite sau nu. Dupa masele definitive (am avut inele cimentate pe ele cand am purtat aparat dentar) mai este inca un rand de masele. Acestia sunt molarii de minte?-eventual o poza pentru a ma lamuri si eu.
Am avut o extractie a molarului de minte de pe mandibula (desi nu stiam care este, am crezut ca este molarul de langa masea definitiva, insa acesta era in gingie si a fost mai complicat). In urma interventiei m-am ales si cu copci. Este dureroasa 'scoaterea firelor' ?
Multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de cunoastere :D
As dori sa stiu si eu care sunt molarii de minte (maxilar)? Sunt nevoit sa imi scot molarii de minte insa nu sunt sigur daca sunt iesite sau nu. Dupa masele definitive (am avut inele cimentate pe ele cand am purtat aparat dentar) mai este inca un rand de masele. Acestia sunt molarii de minte?-eventual o poza pentru a ma lamuri si eu.
Am avut o extractie a molarului de minte de pe mandibula (desi nu stiam care este, am crezut ca este molarul de langa masea definitiva, insa acesta era in gingie si a fost mai complicat). In urma interventiei m-am ales si cu copci. Este dureroasa 'scoaterea firelor' ?
Multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de cunoastere :D
6 comentarii
Treaba este relativ simpla: daca ai pe maxilar 16 dinti inseamna ca ti-au iesit si molarii de minte; daca nu, inseamna ca inca nu au erupt !
Vezi aici imagine:
http://www.romedic.ro/dentitia-la-adulti
Vezi aici imagine:
http://www.romedic.ro/dentitia-la-adulti
Multumesc. Se pare ca si in cazul celorlalti 3 molari ramasi va fi nevoie sa mi se taie gingia pentru ca nu au erupt. Este dureroasa scoaterea firelor din gingie?
N-as putea sa-ti spun daca este sau ba dureroasa scoaterea firelor, n-am trecut printr-o asemenea experienta !
Ai vreo problema deosebita ? De ce te impacientezi ?
Exista persoane carora le ies molarii de minte mult mai tirziu decit cum scrie la carte, adica pina la virsta de 21 de ani !
Ultimul mie mi-a iesit pe la 28 de ani, si gata cariat neispravitul !
Ai vreo problema deosebita ? De ce te impacientezi ?
Exista persoane carora le ies molarii de minte mult mai tirziu decit cum scrie la carte, adica pina la virsta de 21 de ani !
Ultimul mie mi-a iesit pe la 28 de ani, si gata cariat neispravitul !
Sunt nevoit sa scot toti cei 4 molari pentru ca nu este suficient loc ca ai sa erupa, existand riscul ca dintii mei sa nu fie iar aliniati corect (am purtat aparat dentar).
Salut!
scosul firelor in 90% din cazuri nici nu se simte. Referitor la scoaterea molarilor de minte in cazul in care urmeaza sa se fixeze un aparat ortodontic, acestia trebuie scosi daca medicul stomatolog ortodont considera de cuviiinta.
scosul firelor in 90% din cazuri nici nu se simte. Referitor la scoaterea molarilor de minte in cazul in care urmeaza sa se fixeze un aparat ortodontic, acestia trebuie scosi daca medicul stomatolog ortodont considera de cuviiinta.
Am avut aparat ortodontic, cu bracketi. Dna doctor mi-a recomandat scoaterea molarilor de minte pentru ca nu este suficient spatiu ca acestia sa erupa si pot determina alinierea incorecta a dintilor, tocmai de aceea am fost sfatuit sa-i scot pentru ca tot efortul pentru alinierea corecta a dintilor sa nu fie in zadar.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4extractia maselei de minte
- 5inflamatie si durere dupa extragere
- 8Amigdala, limba si maseaua de minte
- 7Extractie masea de minte. Rog ajutor.
- 3sfat postextracţie
- 3Sfaturi dupa extractie de masea
- 5dupa o extractie dentara, am facut febra si ma doare capul
- 6Cam in cat timp ar trebui sa se inchida definitiv sinusul?
- 2Masea de minte 2
- 4extractii dentare la copii
- 0Extractie masea de minte
- 3extragerea dintilor poate genera deplasarea maxilarului sau mandibulei?
- 0Cheagul de după extracţie
- 1Probleme masea minte-Dureri cap
- 6Ajutati-ma - locul extractiei este foarte mare, poate sa faca ceva sa nu stea osul in afara?
- 1Anestezia in sarcina
- 2Problema maseaua de minte
- 1Extracție radacina masea
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie
- 7Ajutor măseaua de minte sau altceva ?
Mai multe informații despre: Extractia dentara Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: