bulversare totala

22-05-2010
. alissa
Nu este medic/terapeut
. alissa
mi s-a intamplat. timp de o luna jumate m-a asasinat cu telefoane, mesaje, invitatii la concerte, vizite acasa (ca amandoi avem cate un copil din relatiile anterioare), iesiri cu copiii, dupa care brusc a incetat manifestarile.
este vb de un coleg de munca. totul a inceput de cand m-am angajat. nu am facut nimic (eu nemaiavand relatii de ceva vrme cu vreun barbat - am fost reticenta si am asteptat sa vad cat tine. si ce vrea)
nu s-a petrecut nimic intre noi.
dar dupa ce a incetat "asaltul" am inceput sa-i simt lipsa. rau!!! si il vad cu oki de indragostita!! hmm
acum ma tachineaza sau ma ignora. nici vorba de iesiri sau telefoane, iar la vorbe e scurt.

ca l-am intrebat si mi-a zis ca e obosit. ca a reluat munca full time (in perioada aia nu ere solicitat des)
eu m-am gandit ca a gasit alta colega noua.. sau nu i-a placut de mine. sau nu am executat nimic... sau sau

ce sa inteleg??? am fost sedusa si abandonata??? a fost o strategie? s-a jucat??? sa mai insist, sa astept sau sa imi vad de viata??
deja s cu capu. visez cu okii deschisi si s deprimata!!! help
4 comentarii
0
30-05-2010, ora 10:49
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Alissa,

Pot fi valabile toate variantele enumerate de tine, sau niciuna. E relevant? Indiferent ce explicatie vei formula, aceasta nu va modifica realitatea pe care o traversezi acum.
Intrucat in prezent esti, dupa cum afirmi si tu, intr-o perioada accentuat emotionala, iti recomand ca pentru o perioada sa dai mai incet sonorul inimii (cu dorintele, reveriile, impulsurile specifice ei) si sa aduci in prim plan partea ta rationala. Nu cred ca scurta perioada cat ai interactionat cu acest barbat are forta necesara de a-ti fi restructurat tot sistemul de credinte, convingeri, atitudini pe care ti l-ai format intr-o viata pe care ai trait-o cum ai stiut si putut mai bine. Poti sa ai aceasta impresie, dar asta e doar atat, o impresie si nu o concluzie extrasa dintr-o evaluare obiectiva a persoanei tale.
Prin urmare, iti recomand sa accepti aceasta forma a realitatii, oricat de neplacute ar fi emotiile pe care le ai fata de ea, si sa incepi sa deblochezi resursele de adaptare si transformare a ta. Cu alte cuvinte, nu este foarte important de ce el se comporta astfel, ci ce anume vei face tu in aceasta situatie. Pentru ca a derula in minte la nesfarsit pasajele in care el avea comportamentul opus sau a imagina posibile explicatii, nu face parte din categoria "a face", ci dintr-o interactiune cat se poate de distructiva intre pasivitate si autoblocaj.
Apeleaza la psihoterapie, daca observi ca timpul inceteaza sa-ti mai fie un aliat si preocuparile tale devin excesive.

Mult succes!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
01-06-2010, ora 13:59
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Ceea ce se intampla cu tine este un semnal pe care ti-l trimite corpul tau cu privire la faptul ca l-ai neglijat o vreme. Ne spui ca ai un copil si esti fara tatal copilului tau alaturi sau nemaiavand de-o vreme relatii cu vreun barbat.
Redescoperim esenta vietii noastre atunci cand din nou avem pe cineva alaturi.
Incepe indentificandu-ti nevoile. Majoritatea oamenilor nu stiu sa-si exprime nevoile insa stiu ca au anumite nevoi. Stiu cat de bine se simt atunci cand acestea sunt satisfacute si cat de rau se simt atunci cand nu le sunt implinite. De ce se intampla asa?
Fiindca apare un risc al intimitatii cand incepem sa lucram cu aceste nevoi; provocarea de a accepta si a scoate la lumina nevoile cele mai profunde, ne plaseaza in mod contient intr-o pozitie vulnerabila.
Abordeaza cu inima deschisa acest exercitiu de autodescoperire pe care ti-l propun. Fiecare dintre noi ne putem cauta nevoile personale in cinci categorii de nevoi. Acestea sunt: nevoi emotionale, fizice, spirituale, sociale si de siguranta. Poti adauga si ale categorii, daca vrei sau sa le imparti in sucategorii potrivite ptr. tine.
Vei putea descoperi care nevoi sunt confuze sau inabusite de prea multa vreme, unele ascunse sau negate sau unele despre care nici nu mai stiai ca au fost parte a viziunii tale asupra vietii sau a relatiei.
Astfel iti vei construi un profil personal si vei sti incotro sa cauti sau pe cine sa cauti ptr. a te ajuta sa-ti satisfaci nevoile.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
0
13-06-2010, ora 19:36
. alissa
Nu este medic/terapeut
. alissa
da. multumesc pentru raspunsuri. m-am regasit in aceste explicatii. cel mai probabil imi trebuie un sufletel alaturi. pentru a imi satisface nevoile trebuie sa si am sentimente. la mine astea merg la pachet.
am vorbit si cu el. ai am fost suprinsa cand mi-a spus ca nu vrea nimic. decat liniste. si oricum am iesit de 2-3 ori cu copiii! si ce mare lucru in asta??
mda.. o luna si ceva de iesiri reduse la 2-3. i-m speachless. si va avea liniste. din partea mea numai liniste :( :(((
0
09-07-2010, ora 08:56
. alissa
Nu este medic/terapeut
. alissa
intentiile mele s zdruncinate.
am pus bucatile de puzzle cap la cap si am inteles ca e cu o tipa. cu o colega mica de varsta.

l-am respins.. liniste totala. a fost surprins. si acum el a inceput iar flirtul. mult mai hotarat. si iar s nauca

mi-a trecut prin cap o idee. cam perversa: daca as putea ignora faptul ca e cu cineva si as profita de starea mea de.. indragostire. atractie nebuna. ce mai e si asta.. si m-as rezolva hormonal.. (cum suna)

dar si unele nevoi trebuie satisfacute, nu? si cum nu pot fara sa ma indragostesc nitel in prealabil as mai astepta mult si bine.. :))))

sick ha?
nu am mai patit asta... cum am ajuns sa gandesc...

am mai avut in trecut o relatie cu un tip despre care am aflat ca e cu cineva.. cu mai multe de fapt.. si am dis[parut din peisaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul