depresie si efecte asupra relatiei de cuplu
Exista forme ale depresiei care pot conduce la despartire intro relatie de cuplu? Chiar si in urma psihoterapiei? Este intradevar un subiect foarte complex dar ma refer cumva daca din experienta sunt si astfel de situatii. Ca si cauza pentru o despartire, nu ma refer la intreg mecanismul sau motivatii pentru o anumita stare/situatie/experienta de viata.
5 comentarii
da, depresia poate afecta si altfel de relatii, de aceea se impune tratarea corecta atat a depresivului, cat si a celor apropiati, care trebuie sa sprijine, sa fie mai toleranti cu bolnavul...
Se pare ca nu am pus intrebarea mai exacta. Intradevar raspunsul dvs este unul foarte adevarat. Poate alege depresivul (intr-o anumita forma de depresie) ca si cale de iesire dintr-o situatie, de viata dealtfel- (chiar si in urma psihoterapiei) sa puna capat unei relatii? Se poate da vian pe asa ceva.. in sensul de a exista o predispozitie din cauza bolii/afectiunii?
indiferent, esti sau nu depresiv, daca nu doresti sa ramai intr-o relatie, nu ramai, nu-i batut nimic in cuie...fi mai explicit..cine doreste sa rupa relatia, cel depresiv sau cel sanatos???
Nu are nicio legatura depresia cu despartirea.Cine mai este sanatos in ziua de azi?Este bine ca noi sa cautam echilibrul in acest haos al vietii noastre.O persoana aflata in depresie poate avea o gramada de probleme si desigur ca il afecteaza si relatia de cuplu dar nu intri in depresie ca te certi cu partenerul de cuplu.
Buna seara,
Depresia in sine afecteaza membrii familiei, relatia de cuplu, activitatile tale zilnice. este tulburarea psihologica a secolului, as numi-o eu. Cand vine vorba de "afectiuni" ale psihicului nu trebuie sa stam sa treaca de la sine, fiindca consecintele pot fi cumplite. Solicita ajutorul unui psiholog, este o persoana specializata, citit care cu siguranta va sti sa iti raspunda la toate intrebarile care te nelinistesc. Daca timpul nu iti permite sau vrei sa ramai in anonimat apeleaza la consiliere psihologica online, topexperti.ro este un portal care ofera acest serviciu. Nimic din ceea ce va nelinisteste nu trebuie ramas fara raspuns...
Depresia in sine afecteaza membrii familiei, relatia de cuplu, activitatile tale zilnice. este tulburarea psihologica a secolului, as numi-o eu. Cand vine vorba de "afectiuni" ale psihicului nu trebuie sa stam sa treaca de la sine, fiindca consecintele pot fi cumplite. Solicita ajutorul unui psiholog, este o persoana specializata, citit care cu siguranta va sti sa iti raspunda la toate intrebarile care te nelinistesc. Daca timpul nu iti permite sau vrei sa ramai in anonimat apeleaza la consiliere psihologica online, topexperti.ro este un portal care ofera acest serviciu. Nimic din ceea ce va nelinisteste nu trebuie ramas fara raspuns...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2pot suprapune un alt tratament?
- 7nu suntem un cuplu normal
- 129tratament cu efectin
- 11Episod maniacal indus
- 15depresie
- 10Ne iubim dar nu putem fi impreuna!
- 21Problemele din viata noastra au mereu solutii
- 4sindromul depresiv?
- 14Afectiune endocrina... hirsutism, amenoree, depresie severa
- 29Carti recomandate de voi despre depresie, neliniste, anxietate
- 8Omega 3 impotriva depresiei
- 5foarte foarte greu ma despart de cineva...
- 8dupa 8 ani de casnicie cu un copil ma paraseste fara motiv
- 7M-am ingrasat de la Seroquel XR 300?
- 21Tanar de 32 de ani, sa aibe depresie sau ce boala ar putea fi?
- 8sentiment de 'sfarsit'
- 2tulburarare bipolara de tip depresiv
- 20nu stiu cum sa nu se destrame familia
- 0Problema depresie
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
Mai multe informații despre: Depresia Relatia de cuplu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: