Prietenul meu a plecat dupa 12 ani de relatie.il mai pot intoarce inapoi?

28-10-2012
ianna7
Nu este medic/terapeut
ianna7
Buna seara, am ales sa scriu despre problema mea pe acest site pt k as avea nevoie de o parere specializata in privinta situatiei mele... este o problema care ma macina f mult, am fost cu prietenul meu timp de 12 ani, urma sa ne casatorim anul viitor, dar anul acesta prin iulie la final, ne-am certat urat eu reactionand destul de dur, dandu-l practic afara din casa...problemele au fost lipsa timpului petrecut impreuna, el avea programul incarcat la servici, si in plus 2 hobby-uri : colubofilia si fotbalul, care ii ocupau si ziua de duminica libera.. problema a fost si la mine, pt k ma distantasem mult de el in ultimul an, nu-l sustineam, eram rece cu el...am fost despartiti 2 saptamani, timp in care el m-a inselat, daca se poate spune asa, pt ca eram separati deja... el a zis ca a facut asta pt ca plecase de la mine cu ideea de a nu se mai intoarce, si sa ia totul de la zero... el s-a intors la mine plangand dupa 2 saptamani... mi-a spus k nu ma merita, k si-ar da si 10 vieti sa nu fi facut ceea ce a facut... l-am iertat mult prea usor.. si am zis sa incercam din nou, dar sa o luam de la zero, in sensul ca sa nu ne mai reprosam ce a fost... initial nu a mers, apoi o perioada eu voiam sa renunt, am mai incercat iar, el nu ma lasa sa plec, apoi o perioada ne-am inteles bine, imi spunea ca ma iubeste in aproape orice moment...dupa care eu iar i-am reprosat ce a facut, si pur si simplu ajunseseram sa nu ne mai intelegem, sa ne certam din orice. apoi mai venise din partea lui propunereri de a ne oferi o saptamana sau 2 de pauza, sau sa ne despartim definitiv, dar eu nu am vrut.dar in final s-a ajuns in punctul de acum o saptamana, cand el mi-a cerut sa ne despartim, sa inteleg lucrul asta, ca de cand s-a culcat cu fata respectiva, lucrul asta ne va urmari toata viata, si pe mine si pe el.ca ne autodistrugem amandoi impreuna, ca el crede ca simte ceva pt fata cu care ma inselase... am fost foarte distrusa, pt k nu intelegeam cum se poate intampla asta, sa te indragostesti de cineva asa, dupa ce te-ai culcat cu acel cineva. mi-a fost foarte greu sa asimilez toate lucurile astea, mai ales ca eu chiar am incercat sa fiu ok in prioada asta, dar prietenii imi spus k poate 'prea' ok, si ca am fost prea previzibila, prea disponibila oarecum, prea usor l-am iertat, si ca nu mai avea nimic de cucerit si ca a fost atras de fata cealalta intr-un final.. va rog mult spuneti-mi ce credeti... cum este posibil ca o persoana sa spuna ca te iubeste acum si peste cateva saptamani sa nu mai fie sigura de asta.mi-a spus ca mai are sentimente pt mine, dar nu ca la inceput, ca nu mai poate simti ceea ce a simtit la inceput... acum..dragostea nu se schimba cu anii??? se transforma. si daca mai sunt si probleme, certuri in cuplu, atunci nu e normal sa simti asa??? mi-e teama sa nu se fi pripit si sa fi crezut asta doar.. am nevoie de parerea d-voastra... inainte sa ne despartim in alea 2 saptamani din iulie, el imi zicea dupa certurile pe care le mai aveam ca nu ar putea trai fara mine, ca nu m-ar lasa sa plec, ca el s-ar intoarce dupa mine, ca eu nu observ ca si D-zeu ne vrea pe noi impreuna? in conditiile in care eu eram destul de rece cu el in ultimul timp atunci, si totusi...el imi spunea lucrurile astea frumoase.ca mai apoi, dupa ce s-a culcat cu fata aia. ca nu mai este sigur.problema este ca el s-a schimbat foarte mult. se enerveaza din orice, foarte usor, sefii de la servici au spus-o, colegii, prietenii si chiar familia..si toti il blameaza pt ceea ce a facut, ca nu tb sa renunte la mine, keste gresit ceea ce face acum... eu am fost plecata o saptamana din oras, si maine ne intalnim la servici, pt ca m-am intors.noi lucram impreuna...dar in saptamana asta care a trecut, el nu a dat nici un semn de viata... iar oamenilor le-a spus cand il intrebau ca nu a vorbit cu mine, pt ca nu l-am sunat eu...ca si cum...tot eu ar fi tb sa fac asta.. el este acum cu fata aceea. oare este totul pierdut? este posibil sa nu mai simta nimic pt mine? se poate indragosti atat de usor de altcineva, dupa o relatie de 12 ani...? eu mi-as fi dorit f mult sa ne impacam si sa fie iar baiatul pe care il adoram inainte, cu capul pe umeri, responsabil, afectuos, ...nu aroganta pe care o vazusem in ultimele saptamani... eu speram ca el era doar confuz, a avut mult stres acumulat pe cap in ultimul timp, incepand de la cearta din iulie.si la servici, apoi si certurile noastre de acasa, in hobby-uyrile lui nu-i mergeau treburile.si am tot sperat ca era o chestiunea de moment, ca era satul ce atatea probleme si incerca sa schimbe ceva in viata lui, dar eu am sperat sa realizeze ca nu e o solutie buna, dar problema este ca imi e teama sa nu cumva sa nu mai simta chiar nimic pt mine...ce parere aveti?:( va multumesc...
2 comentarii
0
29-10-2012, ora 08:39
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
1. dupa 12 ANI de relatie,.SIGUR nu va mai iubiti (va complaceati in relatia ASTA)..si toate deduc din ceeace ai scris;
2. DA, se poate sa te fi uitat si sa fie fericit cu fata (cu care este acum);
3. ti-a SI zis ca te-a inselat! Ai fi multumita in aceasta situatie sa se intoarca la tine?!? Ai SI tu mandria TA !!
4. DACA in 12 ani ati TOT fost..o zi bine...3 nu prea..lasa-l cu fata aia si vezi-ti de viitorul tau care, sigur va fi frumos.
5. intrebare: NU-L mai vrei dar, nici cealalta sa NU fie cu el?!?
6. preferai sa ramana singur-veci, DUPA ce l-ai dat afara din casa (am inteles de aici ca-i casa ta si ca ORICAND se poate
astepta la asa ceva din partea ta).?
propunere:
- cauta-ti SI tu alt iubit, iar pe el uita-l..considera ca ati fost casatoriti si ca, te-a inselat!.il iertai?!?
- va doresc ambilor (separat) o viata frumoasa!

cele bune,
0
29-10-2012, ora 21:53
ianna7
Nu este medic/terapeut
ianna7
Multumesc pt raspuns.
In toti anii astia nu au fost doar certuri, ne-am mai certat, desigur, k nu poate fi totul roz, insa situatia era presanta abia de anul asta, si mai accentuata in ultimele luni..
Nu...nu-mi doresc sa nu mai fie cu fata cealalta..pana la urma, nu-i doresc raul, daca este sa nu mai fim impreuna, ii doresc sa fie fericit, doar k speram sa mai putem face ceva pt relatia noastra...
Stiu ca nu a fost frumos din partea mea ce am facut, recunosc ca si eu am facut greseli in relatia asta, insa, dupa despartirea de 2 saptamani, eu chiar am incercat sa ma schimb, nu doar cu el, cu lumea din jurul meu... dar probabil prea tarziu...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul