Nu pot trece peste despartire

25-10-2013
Anna33
Nu este medic/terapeut
Anna33
M-am despartit cum 1 luna si ceva de iubitul meu..El a vrut asta inca eu nu pot trece peste. Totul e bine si frumos dar cand imi amintesc de momente din relatie simt ca nimic nu mai are sens..Niste sfaturi, experiente personale despre cum pot trece peste??
6 comentarii
0
25-10-2013, ora 14:44
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Procesul de despartire nu consta doar din despartirea efectiva, ci se intampla si inainte si dupa momentul efectiv. In termeni de specialitate il numim doliu. Stiu ca in general ne gandim la doliu la moartea unei persoane, la pierderea ei, dar atunci cand pierdem o relatie, o slujba, o prietenie, o casa etc. trecem tot printr-un proces de doliu. Sunt mai multe etape care sunt parcurse si care ne ajuta sa ne putem obisnui cu pierderea, sa intelegem si apoi sa ne reorientam spre propria viata si propriile nevoi.

Va recomand sa aveti rabdare si daca in 6 luni nu vedeti nici o imbunatatire sa apelati la un psihoterapeut.
0
25-10-2013, ora 21:54
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Anna
NU zici nimic despre CAUZA despartirii...asta conteaza CEL mai mult, sa putem vb..sa ne dam cu parerea.
1.cati ani ati fost impreuna-iubiti?! (1-2 luni; 1-2 ani..sau 10 ani)?
2.DE CE a vrut el asta?...obisnuinta-n relatie? si-a gasit alta? l-ai "prins"cu alta?
3.NU e multumit de realizarile tale/
4.probleme financiare?
5.ati locuit impreuna?

O seara buna sa ai,
gandeste-te ca POATE asa a fost sa fie
si
odata "iti vei multumi-tie"...pt ca v-ati despartit
0
25-10-2013, ora 22:46
renata61
Nu este medic/terapeut
renata61
Se spune cand se inchide o usa se deschid alte usi poate nu este sufletul tau pereche si poate va veni altul care te va iubii.Asa sfat dau eu care am suferit si sufar din dragoste nici eu nu-mi gasesc perechea care la fel sa ma iubeasca precum il iubesc si eu, dar nu dispera si nici eu nu disper caci dupa ploaie vine si soare(OARE?)
0
26-10-2013, ora 08:53
Ionelia
Nu este medic/terapeut
Ionelia
sunt curioasa cu cine sa rupt prezervativul?cu iubitul tau pe care nu-l poti uita sau cu un nou partener, care crezi tu ca el te face sa il uiti pe primul...
0
29-10-2013, ora 10:16
Psih Cristina Nedea
Identitate neconfirmată
Psih Cristina Nedea
Buna Anna33,

Eu am o nedumerire, spui ca partenerul tau a vrut sa va despartiti. Nu inteleg daca tu ai fost de acord sau nu cu aceasta.
Din fiecare relatie avem de invatat cate ceva. Putem privi din ambele perspective, si a noastra si a partenerului. Toti crestem odata cu relatia. Daca se intampla, uneori, sa ne despartim, e bine sa ne amintim ce am adus in acea relatie, momentele frumoase si, chiar si momentele in care nu am fost in acord cu partenerul. Te poti gandi la ce a fost intre voi si sa dai un sens. Totul are sens. Aceasta despartire te face mai bogata cu experientele de care ati avut parte. Va trece timpul si te vei uita in urma cu intelepciunea cuiva care a inteles mesajul acelei relatii.
Priveste cu incredere spre viitor.
Succes!
0
04-03-2014, ora 13:56
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna!

Nu stiu cum este situatia ta acum, avand in vedere ca au trecut, probabil, cam 6 luni de cand te-ai despartit..
Tine-ne la curent: a rezolvat timpul situatia? Sau este nevoie de mai multa implicare a noastra pe forum?

Ce ai facut in toata aceasta perioada?

Cu ganduri bune,

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul