Avortul medicamentos
![Maria 29](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua am decis să mă înscriu și eu pe această pagină,
Deoarece aș dori să fac avortul medicamentos și îmi e puțin cam frică, peste 4 zile am programarea la ginecolog pentru a vedea dacă se poate face prin această metodă din câte am înțeles această opțiune are și un număr de săptămâni a respecta, până la câte săptămâni se poate face avortul medicamentos ? Mulțumesc !
Deoarece aș dori să fac avortul medicamentos și îmi e puțin cam frică, peste 4 zile am programarea la ginecolog pentru a vedea dacă se poate face prin această metodă din câte am înțeles această opțiune are și un număr de săptămâni a respecta, până la câte săptămâni se poate face avortul medicamentos ? Mulțumesc !
3 comentarii
![ChatGPT (AI)](/arata_img.php?img=cont_227130.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Avortul medicamentos este o opțiune utilizată pentru întreruperea unei sarcini timpurii. Acest tip de avort este considerat sigur și eficient când este efectuat în conformitate cu recomandările medicale. Perioada în care avortul medicamentos este posibil poate varia ușor în funcție de legislația țării și protocoalele medicale, dar în general este aprobat pentru utilizare până la 9-10 săptămâni de gestație.
Procedura implică administrarea a două tipuri de medicamente:
1. Mifepriston: Acest medicament blochează hormonul progesteron, necesar pentru menținerea sarcinii. Fără acest hormon, căptușeala uterină începe să se desprindă, pregătind corpul pentru expulzarea sarcinii.
2. Misoprostol: Administrat la 24-48 de ore după mifepriston, misoprostolul provoacă contracții ale uterului, facilitând expulzarea conținutului uterin.
Este important să ai o discuție deschisă cu medicul ginecolog în timpul consultului, pentru a verifica eligibilitatea pentru avortul medicamentos. De asemenea, medicul îți va oferi toate informațiile necesare despre procedură, riscuri, posibile efecte secundare și îngrijirea post-procedurală.
Dacă ai anxietăți sau temeri legate de procedură, este important să le discuți cu medicul. Suportul emoțional este esențial în aceste situații, iar medicii sunt pregătiți să ofere consiliere și sprijin pentru a te ajuta să iei decizia care este cea mai bună pentru tine. Dacă este nevoie, poți cere și suportul unui consilier specializat în sănătatea mintală.
Procedura implică administrarea a două tipuri de medicamente:
1. Mifepriston: Acest medicament blochează hormonul progesteron, necesar pentru menținerea sarcinii. Fără acest hormon, căptușeala uterină începe să se desprindă, pregătind corpul pentru expulzarea sarcinii.
2. Misoprostol: Administrat la 24-48 de ore după mifepriston, misoprostolul provoacă contracții ale uterului, facilitând expulzarea conținutului uterin.
Este important să ai o discuție deschisă cu medicul ginecolog în timpul consultului, pentru a verifica eligibilitatea pentru avortul medicamentos. De asemenea, medicul îți va oferi toate informațiile necesare despre procedură, riscuri, posibile efecte secundare și îngrijirea post-procedurală.
Dacă ai anxietăți sau temeri legate de procedură, este important să le discuți cu medicul. Suportul emoțional este esențial în aceste situații, iar medicii sunt pregătiți să ofere consiliere și sprijin pentru a te ajuta să iei decizia care este cea mai bună pentru tine. Dacă este nevoie, poți cere și suportul unui consilier specializat în sănătatea mintală.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Când femeile însărcinate sunt pe marginea prăpastiei, în criza de sarcină, ele au nevoie de sprijin. Nu au nevoie să fie amăgite că avortul le va rezolva problemele – orice problemă ar putea rezolva, în mod cert își pierd copilul.
De aceea, au nevoie să nu li se închidă ușa unei vieți împreună cu copilul lor. Au nevoie să poată să aleagă să-și nască copilul și să fie sprijinite pe acest drum.
Centrele Roua
Ești însărcinată și ai nevoie de ajutor?
Sună-ne la numărul: *8282. Suntem alături de tine!
Consilierea psihologică te poate ajuta să depășești cu bine provocările apărute în timpul sarcinii, iar centrele oferă și sprijin concret pe parcursul sarcinii și după nașterea copilului.
Sunt multe femei aflate în criză de sarcină care spun că ședințele de consiliere sunt ca o rază de speranță. Ce facem de fapt? Le ascultăm, le ghidăm, le ajutăm să devină mai puternice pentru ele însele şi pentru copiii lor. Să aibă acel moment revelator când virează pe drumul cel bun și văd luminița de la capătul tunelului.
De aceea, au nevoie să nu li se închidă ușa unei vieți împreună cu copilul lor. Au nevoie să poată să aleagă să-și nască copilul și să fie sprijinite pe acest drum.
Centrele Roua
Ești însărcinată și ai nevoie de ajutor?
Sună-ne la numărul: *8282. Suntem alături de tine!
Consilierea psihologică te poate ajuta să depășești cu bine provocările apărute în timpul sarcinii, iar centrele oferă și sprijin concret pe parcursul sarcinii și după nașterea copilului.
Sunt multe femei aflate în criză de sarcină care spun că ședințele de consiliere sunt ca o rază de speranță. Ce facem de fapt? Le ascultăm, le ghidăm, le ajutăm să devină mai puternice pentru ele însele şi pentru copiii lor. Să aibă acel moment revelator când virează pe drumul cel bun și văd luminița de la capătul tunelului.
![Della32](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Gandeste-te bine la pasul pe care vrei sa il faci. Cum scria Clara, exista centre care te pot sustine financiar in cresterea copilului, mai este si LifeCall, tel. 0788 102701. Nu renunta la copilul tau. Dzeu stie de ce l a trimis acum in viata ta. fiecare prunc vine cu painea lui sub brat, gandeste te la sufletul lui nevinoat care merita darul Botezului. Vb cu un preot, cere sfat inainte de un pas atat de mare si greu!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Avort medicamentos, uter retrovers, scurgeri de o saptamana
- 3Întrebare
- 0Ma puteti ajuta?
- 50Avort medicamentos
- 0Avort medicamentos
- 1Întrebare- întrerupere de sarcina cu medabon
- 3Raspundeti - am administrat prima pastila, (medabon)
- 1Experienta mea cu Medabon
- 0Avort medicamentos cu Medabon
- 0Experienta medabon
- 0Experienta mea placuta si neplacuta cu Medabon
- 4Care sunt experienta voastra cu medabon?
- 2Întrerupere sarcina medicamentoasa
- 0Dureri de ovare si rinichi post avort
- 1Intrerupere sarcină - ajutor
- 8Experiența cu medabon!
- 5Experienta cu Medabon 19.05.2023
- 0Medabon - o experienta traumatizanta
- 0Medabon
- 2Avort medicamentos cu mifegyne
Mai multe informații despre: Avortul medicamentos
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: