Avort medicamentos cu Medabon @Medlife (si costuri)

21-10-2020
ianovski
Nu este medic/terapeut
ianovski
La inceputul lunii octombrie o sarcina nedorita m-a luat complet prin surprindere. Imediat dupa ce-am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv, m-am programat pentru un control la Medlife Grivita. In urma unei ecografii, dna. doctor mi-a confirmat sarcina si, avand in vedere ca era foarte timpurie (5 saptamani), mi-a recomandat varianta unui avort medicamentos. Mi-a prezentat ambele variante (medicamentos vs. aspirare), ce implica fiecare (de ex, la Medlife avortul prin aspirare/chiuretaj clasic presupune si un test Covid, internare de cateva ore, risc mai mare de infectie etc.), si mi-a recomandat varianta Medabon. Am decis sa merg pe mana ei, avand si eu ezitarile mele legate de avortul prin aspirare.

Am luat de fata cu ea prima pastila, urmand ca peste fix 36 de ore, miercuri dimineata, sa introduc eu celelalte comprimate vaginal. M-am pregatit in dimineata respectiva cu Ibuprofenul (de 400) langa mine si m-am pus in pat, dna. doctor spunandu-mi ca trebuie sa stau intinsa doua ore dupa ce introduc pastilele. Durerile au inceput cam la 25-30 de minute dupa aceea, mai intai usoare, apoi tot mai intense. Mentionez ca eu nu am in general menstruatii foarte dureroase, acesta fiind punctul meu de reper. Cam dupa 20 de minute de la debutul durerilor, am zis sa iau un Ibuprofen. Nu si-a facut efectul sau nu a facut fata, iar durerile s-au intensificat - cu un punct culminant cam la 90-120 de minute de la introducerea comprimatelor. Comparativ cu durerile menstruale, au fost mult mai puternice, motiv pentru care am mai luat o pastila de Ibuprofen (deci doza totala de 800 in dimineata aceea), iar dupa 10 minute n-am mai simtit nimic si am reusit sa adorm putin. Dupa ce m-am trezit, cam la o ora, am simtit ca durerile revin si mi-a fost putin teama sa nu ajunga iar la aceeasi intensitate, nedorind sa mai iau inca un antiinflamator. Din fericire, de data aceasta au fost ceva mai usoare si am rezistat doar cu o sticla de apa calda tinuta in zona abdomenului inferior. Durerile light au mai continuat cateva ore, crescand putin in momentul in care ma ridicam din pat si ma miscam mai mult, dar sticla cu apa calda a fost de mare ajutor. In tot acest timp, eu am stat aproape tot timpul intinsa in pat.

Cat despre sangerare, n-a fost iesita din comun - mai abundenta in ziua respectiva si urmatoarea, apoi tot mai light. S-a oprit cam dupa 7 zile, revenind apoi (foarte putin) inca 2-3 zile. Cu exceptia unui cheag vizibil mai mare (sau posibil sacul uterin?), n-am observat altceva.

Incepand de a doua zi, nu am mai simtit nimic din punct de vedere fizic. Am fost chiar si la alergat, fara absolut nicio problema.

Dupa 14 zile, am revenit la doctor pentru o ecografie de control si mi-a confirmat ca sarcina s-a eliminat. Pe ecografie mai erau vizibile niste cheaguri, iar dna. doctor a zis ca ar trebui sa ma astept atunci ca sangerarea sa reapara in urmatoarele zile. Mentionez si ca mi-a spus in mod expres ca in toata aceasta perioada tampoanele interne, tip Ob, sunt interzise. Eu folosisem oricum numai Always, dar am intrebat-o daca as putea folosi cate un Ob macar atunci cand fac sport, si mi-a zis ca nu.

In toata povestea asta, cel mai greu de gestionat mi s-a parut anxietatea cauzata de faptul ca iei niste pastile si nu stii ce se va intampla. Am citit si eu povestile de pe acest forum si mi-a fost putin teama, dar m-am gandit ca am o buna rezistenta la durere si stau bine cu psihicul. Totusi, e ciudat sa iei pastilele si sa nu stii ce urmeaza si cat de mari vor fi durerile. La un moment dat, ma intrebam daca asta e maximul durerii sau daca se va mai intensifica si cat anume. Intr-un final, au fost la un nivel... suportabil, cu maximul de durere avand o durata de cam o ora si ceva, nu mai mult. Cred totusi ca este foarte important sa nu te panichezi nici inainte, nici in timpul procesului, si sa ramai optimista si puternica dpvd psihic, ca sa poti trece mai usor peste.

In fine, pentru ca si acesta e un aspect important, notez aici si costurile (la Medlife Grivita):
- prima ecografie (420 lei) + costul procedurii de avort medicamentos (290 lei)
- Medabon (240 lei, cumparat de la farmacia clinicii Medlife)
- a doua ecografie (420 lei)
7 comentarii
1
21-10-2020, ora 21:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Decizia ta de azi iti va imprima destinul de maine.
Sa te intorci pe acest forum dupa cativa ani si sa scrii cum privesti lucrurile, ce lucruri pozitive sau negative s-au intamplat in viata ta dupa ce ti-ai omorat copilul. Nu poti spune ca nu ai copii si ca ai rezolvat problema. Tu esti deja mama de copil mort. Iar sufletul lui nu e in Rai. Cum te vei raporta de acum inainte la acel suflet? Probabil ai o usurare ca ai scapat de el pe moment. Dar cand vei incepe sa numeri cati ani ar avea copilul tau daca ar trai?... Ii vei aprinde lumanari? Te vei ruga pentru el? Vei da de pomana?
Inima copilului incepe sa bata la 21 de zile.
Faptul ca ti l-ai omorat tine de alegerea ta personala, dar sa le inviti si pe altele sa o faca, cu lux de amanunte mi se pare monstruos. Daca taceai, filosof ramaneai. Te-ai incarcat cu si mai multe pacate.
Topicul tau e o invitatie la moarte.
1
28-10-2020, ora 13:30
Zoela
Nu este medic/terapeut
Zoela
Buna ziua,
Dacă nu va deranjeaza și se poate, imi puteti spune va rog numele medicului.
Multumesc
1
04-11-2020, ora 12:19
ianovski
Nu este medic/terapeut
ianovski
@Zoela, v-am trimis un mesaj privat. Imi pare rau ca v-am raspuns cu intarziere.
1
05-11-2020, ora 23:03
Geo1987
Nu este medic/terapeut
Geo1987
As dori sa știu și eu numele doctorului va rog mult!
0
04-10-2021, ora 19:58
LuanaAida
Nu este medic/terapeut
LuanaAida
Hey, se poate sa imi spui si mie te rog numele doctorului? Multumesc!
0
30-10-2021, ora 17:58
Albima
Nu este medic/terapeut
Albima
Bună vreau sa te intreb, la utilizarea primei pastile orale au început sângerări sau după cele 4 pastile vagin ale? Mulțumesc
0
09-12-2021, ora 11:19
ecaterina16
Nu este medic/terapeut
ecaterina16
@ianovski multumesc mult ca ai impartasit experienta ta, m-a ajutat foarte mult sa gasesc o programare cat de repede posibil la Medlife. Daca nu te deranjeaza, imi poti da si mie numele medicului? Dupa articolele pe care le-am citit, cea mai mare frica e ca va refuza tratamentul...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  • Cercetările susțin avortul foarte timpuriu pentru femeile care doresc oprirea sarcinii
  •