Experiența mea cu Medabon

14-01-2024
MariaAdriana
Nu este medic/terapeut
MariaAdriana
Buna fetelor, vreau sa împărtășesc cu voi experiența mea cu Medabon. Am rămas însărcinată fără sa știu din cauza anticoncepționalelor, care mi au dereglat foarte rău CM. Am făcut testul de sarcina, a ieșit pozitiv și imediat a doua zi am mers la ginecolog. Sarcina de 4 săptămâni și 5 zile, ginecologul mi a recomandat avortul medicamentos. Am luat prima pastila in cabinet pe la ora12, și apoi am mers acasă. Nici un simptom nimic nu am avut nici o sangerare nimic in ziua respectiva, a doua zi dimineața la ora 7 mi am pus cele 4 ovule, sângerarea a început cam la o ora, fără nici o durere, doar mici cheaguri de sânge, pe la ora 11 am început sa am dureri puțin mai mari ca la menstruație, dar suportabile, au durat cam 2 ore timp in care am sângerat moderat ca la menstruație. Zilele următoare am avut sângerări ușoare fără dureri și fără stări de rău, sângerarea a durat cam 7-8zile! Am foat la control la o șaptamana de la avort și sarcina nu mai era, totul a decurs bine. Așa ca, fetelor curaj, cu cât sarcina e mai mică cu atât va fi mai ușor. Țin sa Menționez ca acasă mai am trei copii, cel mai mare are19 ani, cel mai mic2 ani jumate și cel mijlociu 13, deci nu aveți de ce sa ma judecați pentru alegerea mea de a face avort.
1 comentarii
0
17-01-2024, ora 09:15
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Medabon este un kit utilizat pentru avortul medicamentos și conține două medicamente: mifepristonă și misoprostol. Este utilizat pentru întreruperea sarcinii în primele săptămâni.

Mifepristona: Aceasta este prima pastilă din kit. Funcționează prin blocarea hormonului progesteron, care este necesar pentru menținerea sarcinii. Fără progesteron, căptușeala uterului se desprinde, pregătind corpul pentru întreruperea sarcinii.

Misoprostol: Este a doua pastilă și se ia la un interval de 24-48 de ore după mifepristonă. Misoprostolul provoacă contracții ale uterului, ajutând la eliminarea sarcinii.

Procedura: Procesul este similar cu o menstruație grea sau un avort spontan timpuriu. Majoritatea femeilor experimentează sângerări și crampe.

Eficiență: Medabon este considerat eficient în peste 90% din cazuri când este utilizat în primele 10 săptămâni de sarcină.

Efecte Secundare: Pe lângă sângerări și crampe, unele femei pot experimenta greață, vărsături, diaree, febră sau frisoane. Este important ca orice efecte secundare severe să fie discutate cu un medic.

Supraveghere Medicală: Se recomandă ca utilizarea Medabon să fie supravegheată de un medic, și este esențial un control de urmărire pentru a confirma că avortul a fost complet.

Concluzii despre Opiniile de pe Forumuri:

Pe forumuri, părerile despre Medabon variază considerabil. În general, femeile împărtășesc atât experiențe pozitive, cât și negative:

Experiențe Pozitive: Multe femei apreciază eficiența și confidențialitatea oferită de Medabon, precum și faptul că pot avea avortul în confortul propriului cămin.

Experiențe Negative: Altele relatează efecte secundare puternice și o experiență emoțională dificilă. Unele femei menționează că procesul a fost mai intens decât se așteptau.

Importanța Suportului: În multe relatări, se subliniază importanța suportului emoțional și medical adecvat în timpul procesului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  •