Experiența avortului medicamentos

27-03-2021
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Buna fetelor!In urma unui control ginecologic am aflat ca am o sarcina de 5 săptămâni, o sarcina venită in timpului anticoncepționalelor așa ca Dna doctor ma sfătuit sa optez ptr un medicamentos!
Am luat miercuri prima pastila, după care am avut niște ușoare crape și f putine sângerări!dupa 36 de ore am introdus ovulele și a început durerea! O durere insuportabila, efectiv am simțit tot! Cum se desprinde, cum doare cum efectiv mi se smulge uterul! Dureri, dureri
Am deja 24 h ai am aceleași dureri ca la o naștere chiar mai mari as putea spune ! Nu va sfătuiesc acest timp de avort așa ca dragele mele evitați cât puteți o sarcina nedorita! Eu fiind f tare si suport durerile dat acestea au fost peste măsura
31 comentarii 12 Înainte ›
0
27-03-2021, ora 15:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Folositi prezervativ pentru a evita o sarcina nedorita. Anticonceptionalele si steriletul provoaca avorturi hormonale, in primele doua saptamani de viata ale embrionului.
1
27-03-2021, ora 20:04
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Am mai văzut comentarii răutăcioase dacă tu cu bărbactu o arzi cu prezervativ e prb ta ! Eu măsuri de precauții mi-am luat am deja 2 copii așa ca veziti puțin de trb ta și nu mai comenta aiurea ca ești f inteligenta in a fi rea
0
28-03-2021, ora 12:20
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Anticonceptionalele orale impiedica ovulatia, iar steriletul impiedica fertilizarea ovulului, lucruri cu totul diferite de avortul hormonal.
0
28-03-2021, ora 16:08
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Am înțeles! Mulțumesc frumos
0
28-03-2021, ora 17:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr. Laura Albu

Impiedicarea fecundatiei nu se realizeaza in 100 % din cazuri. Scrie si pe prospect. Uneori ovulul se elibereaza, are loc fecundatia dar embrionul este impiedicat sa nideze de uter si moare prin infometare. Acestea sunt avorturile hormonale despre care medicii ginecologi nu spun femeilor. Dati cautare pe Google "anticonceptionalele si steriletul provoaca avort" si cititi acolo articole de specialitate cu mai multe amanunte.
Am scris un topic despre acest lucru dar nu stiu din ce motive Romedicul l-a sters.
0
28-03-2021, ora 17:33
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Probabil articolul v-a fost sters pentru dezinformare. Abordarea aceasta in care incercati sa culpabilizati inutil si in plus femeile pentru alegerile pe care trebuie sa le faca nu foloseste nimanui. Si incercarea de a restrictiona metodele contraceptive la prezervativ si calendar si ce vi se mai pare dumneavoastra conform cu ideile personale religioase nu poate duce decat la mai multe avorturi (reale nu inchipuite) si nefericire.
Cu stima, daca chiar doriti sa ajutati, documentati-va mai mult si judecati mai putin!
1
28-03-2021, ora 18:06
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Lăsați-o in pace că trăim într-un mediu înconjurator in care noi femeile suntem mai rele între noi in loc sa ne ajutam reciproc la o asemenea situație. Din păcate nu ne sprijinim între noi! La mine a fost o întâmplare nefericita nu mi-am dorit sa ajung in acest punct dar așa sa fost sa fie! E destul sa trec printr-o trauma și îmi asum păcatul nu îmi este de folos doamna care me atâta la răutate! Zi buna
0
28-03-2021, ora 19:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stimate doamne,

Nu am judecat pe nimeni. Timpul folosit in postarea mea este viitorul. Am atras atentia asupra unor mijloace care provoaca avortul, cu consecinte grave pe termen lung. Daca nu doriti sa va documentati si sa cititi articole stiintifice pe aceasta tema, este strict problema dumneavoastra. Nu am pomenit de niciun calendar nicaieri, nu am culpabilizat pe nimeni si nu am pomenit de religie. Cititi mai cu atentie postarile si nu mai interpretati!
0
30-03-2021, ora 00:20
AnaBan
Nu este medic/terapeut
AnaBan
Buna! si eu sunt in aceeasi situatie. avort medicamentos. pe data de 23 am luat prima pastila, la 36 de ore cele 4 intravaginale. azi e a 7a zi. nu am avut dureri foarte mari. Insa, acum pe seara mi s-a parut ca sangele miroase dubios. Culoarea nu este diferita, curg cheaguri, insa miroase nu stiu cum sa explic. ciudat. nu a sange. nici cand am avut lohii nu s-a simtit vreodata miros. Vineri am programare la gineco. Oare ar trebui sa merg mai dvreme? am citit ca sunt riscuri de infectie
0
30-03-2021, ora 08:36
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Buna! Nu știu ce sa zic la mine
Momentan e o scurgere normala in sensul ca e culoarea roșie nu miroase doar ca e cam mult și azi sunt in a 6a zi de scurgere in rest pare a gi ok la mine
0
12-04-2021, ora 02:56
BiaE
Nu este medic/terapeut
BiaE
Femeia asta și-a dat cu părerea si in privința situației mele. Si am observat ca ea își da cu parerea despre diferite subiecte, e prezenta peste tot cu sfaturi si păreri proaste! Ea e pricepută in toate, e medic ginecolog, neurolog, cardiolog, psiholog, etc.. Si defapt nu e nimic. Citește și ea niste articole pe internet si vine si ne explica noua sa folosim prezervativ de parca noi n am auzit in viata noastra de asa ceva si ne luminează ea!
Abereaza si comentează peste tot numai tâmpenii! Ok, folosesti prezervativ! Dar daca iti dorești un copil, dar se oprește evoluția sa la câteva săptămâni ce faci ? Nu esti nevoită să intrerupi sarcina? Dar femeia ar trebui sa si rezolve frustrarile ca enervează si pe altii fara rost
0
18-04-2021, ora 17:18
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Cat v-a costat avortul medicamentos?
0
18-04-2021, ora 18:33
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Buna! Consultul 150 și rețeta 200lei
0
18-04-2021, ora 19:07
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Mulțumesc. Maine merg si eu la control. După calculele mele sunt 5 săptămâni. Încă nu sunt decisa la care varianta voi recurge.
0
18-04-2021, ora 21:17
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Pai... Nah nu pot sa te sfătuiesc in nici in fel sincer ptr ca amândouă sunt la fel depinde de tine dac amăgi ai nașteri dacă ai mai făcut
0
19-04-2021, ora 18:11
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Ce medicamente v-a prescris medicul. Mie mi-a prescris Medabon.
0
20-04-2021, ora 09:41
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Medobon am avut și eu
0
20-04-2021, ora 10:01
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
V-a fost rau dupa prima tableta?
0
20-04-2021, ora 14:31
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Da iar după cele 4 foarte rău
0
20-04-2021, ora 15:07
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Am luat prima tableta dimineața. Pana acum am doar o ușoară senzație de greață în rest nu am simțit nimic.
0
22-04-2021, ora 07:20
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Dupa prima tableta am simțit o ușoară senzație de greață iar după ovule am avut dureri moderate, exact ca la menstruatie. Sângerarea a fost abundenta în primele 4 ore, iar acum la 10 ore după administrarea ovulelor este chiar ok. Probabil difera în funcție de organismul fiecăreia. Eu am fost foarte speriata de ce am citit și m-am așteptat la ce era mai rau dar am scăpat destul de ușor.
0
06-05-2021, ora 10:12
Renzeci
Nu este medic/terapeut
Renzeci
Buna fetelor. Sunt si eu in situatia in care trebuie sa fac un avort si ma gândeam la cel medicamentos. Ma puteti ajuta cu o recomandare de medic? Am observat ca ati mentionat niste costuri foarte reduse față de ce am gasit la clinici pe internet. Mulțumesc!
0
06-05-2021, ora 11:51
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Bună! Acum depinde și in ce oraș ești ?
0
06-05-2021, ora 12:16
Renzeci
Nu este medic/terapeut
Renzeci
București
0
06-05-2021, ora 18:54
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
Eu sunt din Buzău nu știu la București îmi pare rău
0
06-05-2021, ora 19:10
Renzeci
Nu este medic/terapeut
Renzeci
Mulțumesc. Am facut deja programare la clinica iLife, ma duc maine dupa amiaza si o sa revin cu detalii. Am citit cam tot ce era pe aici despre acest subiect si cred ca sunt pregatita de orice. Sper sa fie bine!
1
06-05-2021, ora 20:25
Nataliastefy
Nu este medic/terapeut
Nataliastefy
E bine atunci succes și fii tare
1
06-05-2021, ora 20:30
Nataliacata
Nu este medic/terapeut
Nataliacata
Si eu am citit tot pe aici si am fost tare speriata. Din fericire am trecut cu bine, cu dureri usoare ca la o menstruatie (doar câteva ore), sangerare abundenta (2 ore) si sângerare ușoară 7 zile. După prima pastila am avut putina greata, dar nimic de speriat. Am văzut ca difera totul de la o persoana la alta. Din fericire la mine a fost ușor...mai grea a fost stresul pe care l-am avut în așteptarea durerilor groaznice despre care citisem. Sper sa treceți la fel de ușor și dumneavoastră! Va doresc multa sănătate!!!
0
06-05-2021, ora 21:10
Renzeci
Nu este medic/terapeut
Renzeci
Mulțumesc foarte mult pentru încurajări, conteaza foarte mult pentru mine. Am încredere ca va fi bine. Nu sunt o fire bolnăvicioasa si sunt foarte rezistenta la durere. Cealaltă varianta mi se pare mult mai traumatizanta asa ca prefer sa suport orice va însemna aceasta procedura medicamentoasa.
0
07-05-2021, ora 16:16
Renzeci
Nu este medic/terapeut
Renzeci
Tocmai am incheiat vizita la medic si momentan va pot împărtăși doar experienta din cabinet. Am fost la clinica iLife din București la Dr. Cristina Ionescu, costul pentru intreg pachetul (consultatii, ecografii, medicatie) este de 800 lei. Doamna doctor este un om bland cu multa răbdare, s-a purtat cu multa grija si mi-a explicat pas cu pas in ce consta aceasta procedura. Medicamentele folosite sunt Medabon, se ia initial pe cale orala o pastila urmand ca dupa 36 de ore sa fie introduse in vagin 4 pastiluțe. Nu am luat azi prima pastila deoarece urmeaza sa plec de acasa in weekend. Conform planului stabilit cu doamna doctor voi lua sambata la ora 19:00 prima pastila iar luni la ora 19:00 voi pune celelalte 4. Referitor la dureri mi s-a spus ca acestea variaza in principal in fuctie de vârsta sarcinii iar la mine are 5 săptămâni si nu ar trebui sa ma astept la dureri groaznice. La 7 - 10 zile dupa eliminarea sarcinii voi reveni pentru ecografie. Dupa ce voi lua pastilele o sa povestesc experienta mea cu acestea. Multa sănătate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  • Cercetările susțin avortul foarte timpuriu pentru femeile care doresc oprirea sarcinii
  •