Tensiune arteriala crescuta pe fond de stare de anxietate
Buna. Ma alatur si eu cu spor acestui grup fiindca deja sunt exasperata. Am fost diagnosticata cu atacuri de panica de ceva vreme, peste 10 ani. Am trecut prin toate etapele posibile si imposibile, verificat toate organele si dus pe la toate specialitatile medicale inainte de a ajunge la psiholog, evident niciun raspuns nu ma multumea. Cardiologie, analize de sange, gastro, pe unde nu am fost... Am fost la psihlog in final acum vreo 10 ani si am urmat si un tratament medicamentos dar de-a lungul acestor ani pana in prezent atacurile de panica nu au incetat, doar ca in perioade mai bune am reusit sa le controlez. Le fac noaptea, ma trezesc din somn, ziua, nu conteaza momentul, am si perioade mai proaste cand efectiv am zile intregi si saptamani de incordare din care nu mai ies. Ca simptome am amorteli in principal de fata, ma strange zona capului, trec de la frisoane la calduri si fierbinteli, mi se infierbanta urechile, in principal, cel putin de o luna incoace urechile le simt fierbinti aproape in permanenta fara sa fie mereu rosii.
De la o vreme insa am dezvoltat o obsesie periculoasa care m-a tot trimis pe la camera de garda, masurarea tensiunii. Mi-am luat si un aparta de tensiune acasa pe care il folosesc aproape isteric. Mi se tot pare ca ba pozitia nu e corecta, ba ca nu tin bine manseta, ba ca mai trebuie sa stau si sa astept... Am in general o tensiune de 125 cu 90 uneori scade si la 117 cu 90, rar am avut sub 90 chiar si un 85 sau 82 dar nu sunt sigura ca mi-am masurat corect (evident). Ma si dispera ca daca ma mut cu scaunul in alt loc imi arata altfel de deja nu mai stiu cat este. Chiar si la doctor cand am fost, la cardiolog, fiind evident terorizata, am avut 16 cu 8. Ma ingrijoreaza aceasta diastolica, care ajunge si la 95 si pe masura ce ma agit se duce si la 97. Am senzatia ca o sa imi crape capul si ca ma paste un AVC. Ma deranjeaza ca nu scade oricat mi-ar scadea cea sistolica. Poate pentru linistea mea un holter nu era rau dar cred ca as duce inapoi niste valori...
Aveti probleme de genul asta? Cum ati reusit sa scapati de aceasta obsesie ca aveti tensiune? E posibil oare sa imi scad diastolica asta cumva? Multi doctori la care am fost nu pareau prea ingrijorati ca este 9 sau peste 9 dar mie mi se pare mult.
Am 45 de ani sunt fumatoare, nu in exces, cam jumatate de pachet pe zi si o stresata si jumatate. Si sunt o mare, mare ipohondra.
De la o vreme insa am dezvoltat o obsesie periculoasa care m-a tot trimis pe la camera de garda, masurarea tensiunii. Mi-am luat si un aparta de tensiune acasa pe care il folosesc aproape isteric. Mi se tot pare ca ba pozitia nu e corecta, ba ca nu tin bine manseta, ba ca mai trebuie sa stau si sa astept... Am in general o tensiune de 125 cu 90 uneori scade si la 117 cu 90, rar am avut sub 90 chiar si un 85 sau 82 dar nu sunt sigura ca mi-am masurat corect (evident). Ma si dispera ca daca ma mut cu scaunul in alt loc imi arata altfel de deja nu mai stiu cat este. Chiar si la doctor cand am fost, la cardiolog, fiind evident terorizata, am avut 16 cu 8. Ma ingrijoreaza aceasta diastolica, care ajunge si la 95 si pe masura ce ma agit se duce si la 97. Am senzatia ca o sa imi crape capul si ca ma paste un AVC. Ma deranjeaza ca nu scade oricat mi-ar scadea cea sistolica. Poate pentru linistea mea un holter nu era rau dar cred ca as duce inapoi niste valori...
Aveti probleme de genul asta? Cum ati reusit sa scapati de aceasta obsesie ca aveti tensiune? E posibil oare sa imi scad diastolica asta cumva? Multi doctori la care am fost nu pareau prea ingrijorati ca este 9 sau peste 9 dar mie mi se pare mult.
Am 45 de ani sunt fumatoare, nu in exces, cam jumatate de pachet pe zi si o stresata si jumatate. Si sunt o mare, mare ipohondra.
2 comentarii
Buna seara,
Asa cum ati spus si dvs. este vorba de obsesie, anxietate si ipohondrie. Mergeți la doctorul psihiatru pentru tratament și reîncepeti ședințele de consiliere psihologică. Problema este una psihică nu fizică.
Asa cum ati spus si dvs. este vorba de obsesie, anxietate si ipohondrie. Mergeți la doctorul psihiatru pentru tratament și reîncepeti ședințele de consiliere psihologică. Problema este una psihică nu fizică.
Bună ziua! Știu ca dvs ati scris demult timp, dar eu abia acum v-am găsit. Am citit și ma regăsesc 100/100. As dori tare mult sa știu dacă v-ati rezolvat problema între timp, poate ma ajuta și pe mine. Va mulțumesc pentru un eventual răspuns!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sunt studenta in ultimul an si nu mai pot sa invat
- 4anxietatea se manifesta prin panica de a sta singura de a merge la un servici
- 7mai multe raspunsuri si intrebari..la aceste atacuri..
- 25Atac de panica? Anxietate?
- 8Dupa un atac de panica, am ramas cu ideea ca mi se poate opri inima, ca mor
- 6cadere de calciu.cu stari de lesin ameteala, tahicardie, acum o saptamana
- 9Care suferi de atac de panica sau anxitate ?
- 4atac de panica, hipohondrie, depresie
- 3atac de panica!
- 12Distonie neurovegetativa-Atac de panica
- 11Tehnicile de relaxare functioneaza sau nu?
- 255Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?
- 0Atac de panica sau hipocalcemie
- 1Presiune in piept, lipsa de aer, durere in zona sanului si a mainii stangi
- 1atacde panica?????
- 3depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica
- 21Este necesara internarea la psihiatrie pentru tratarea atacurilor de panica?
- 3Atac de panica si tulburari de anxietate. Va rog ajutor!
- 3Anxietatea poate da paralizie?
- 3Atacuri de panica, am fumat niste weed
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: