atac de panica in urma unei interventii chirugicale
Am observat ca raspunsurile aneimaria merg la suflet si sint putine persoane cu care te poti intelege sau mai bine zis care sa te inteleaga cind ai probleme sau cind ai o fire anxioasa.oare eu ce sa fac mai bine zis cum sa fac sa imi expun mai bine problema?intreb in stinga si in dreapta ce poate fi de unde vin astfel de manifestari?Anul trecut din senin mi s-afacut rau pe strada.dupa o perioada stresanta amcrezut ca nu a m echilibru si inima o ia la galop, ca mi se inmoaie picioarele si trebuie sa ma asez jos imediat.La dispensar la fabrica mi-a iesit tensiunea mica si mi-a administrat calciu.Aveam palpitatii, tremuram si transpiram abundent si mi se inclestase obrazul si miinile.Am urmat luni de zile tratamente care mai de care cu calciu si magneziu fier si multiminerale cu pauze scurte si parca degeaba.In mai am facut analize caci mi era frica sa nu am ceva mai grav (la inima sau sa nu fiu anemica)Am fost si la endocrine(am mai avut in urma ci 18 ani probleme cu tiroida)am facut si analize din care t# a iesit mic iar de acolo a spus ca nu e mare lucru si sa merg la psihiatrie ca e pe fond nervos si ar fi bun stimuloton.Nu l-am luat caci la psihiatrie ceva concret nu mi_a putut spune chiar eu am intrebat daca e atac de panica.Doctorita mi-a dat o reteta cu fevarin si calmepam doze mici timp de o luna si cu atentionare sa iau in asa fel sa nu imi scada tensiunea caci am tensiunea mica.Toata povestea asta m-a dat peste cap iar eu nu mai reusec sa scap de aceste stari.Am incercat si cu amestec neuro care nici nu stiu bine daca e asa folositor de la un medic care se ocupa cu retete naturiste.Parca e un cerc vicios si eu nu stiu ce sa mai fac si ca si altii nu as vrea sa devin dependenta de anxiolitice.
Am observat ca raspunsurile aneimaria merg la suflet si sint putine persoane cu care te poti intelege sau mai bine zis care sa te inteleaga cind ai probleme sau cind ai o fire anxioasa.oare eu ce sa fac mai bine zis cum sa fac sa imi expun mai bine problema?intreb in stinga si in dreapta ce poate fi de unde vin astfel de manifestari?Anul trecut din senin mi s-afacut rau pe strada.dupa o perioada stresanta amcrezut ca nu a m echilibru si inima o ia la galop, ca mi se inmoaie picioarele si trebuie sa ma asez jos imediat.La dispensar la fabrica mi-a iesit tensiunea mica si mi-a administrat calciu.Aveam palpitatii, tremuram si transpiram abundent si mi se inclestase obrazul si miinile.Am urmat luni de zile tratamente care mai de care cu calciu si magneziu fier si multiminerale cu pauze scurte si parca degeaba.In mai am facut analize caci mi era frica sa nu am ceva mai grav (la inima sau sa nu fiu anemica)Am fost si la endocrine(am mai avut in urma ci 18 ani probleme cu tiroida)am facut si analize din care t# a iesit mic iar de acolo a spus ca nu e mare lucru si sa merg la psihiatrie ca e pe fond nervos si ar fi bun stimuloton.Nu l-am luat caci la psihiatrie ceva concret nu mi_a putut spune chiar eu am intrebat daca e atac de panica.Doctorita mi-a dat o reteta cu fevarin si calmepam doze mici timp de o luna si cu atentionare sa iau in asa fel sa nu imi scada tensiunea caci am tensiunea mica.Toata povestea asta m-a dat peste cap iar eu nu mai reusec sa scap de aceste stari.Am incercat si cu amestec neuro care nici nu stiu bine daca e asa folositor de la un medic care se ocupa cu retete naturiste.Parca e un cerc vicios si eu nu stiu ce sa mai fac si ca si altii nu as vrea sa devin dependenta de anxiolitice.
Nu stiu ce se intimpla dar comentariul apare de 8 ori.Scuze
pt Ana maria, buna ziua si ce faci?a trecut atata timp de cand nu am vb mi sa-u antamplat atatea ca nici nu stiu cu ce sa ancep dar nu stiu dc mai intri pe forum, pot sa ati spun ca sant an orasu natal de o luna si cv si anca nu stiu an ce directie sa merg, sa terminat urat cu fane nici la tel nu mai vb as vrea mult sa vb cu tine am nevoie de un sfat.astept vesti de la tn Ana maria.cu drag irina
buna ziua dupa o lunga perioada,..., am fost plecata la o specializare si de asta nu am mai dat nici un semn de viata, iar acum am calculatorul stricat, mai bine zis va trebui sa-mi iau altul pentru ca placa de baza a picat:))))...cel mai bine in cazul atacurilor de panica este va gestionati singur starea...incercati sa nu espirati adanc si sacadat (asa cum ai tendinta cand simt ca ramai fara aer si te sufoci, pentru ca astfel pierzi o gramada de calciu si magneziu, motiv pentru care apare si crampa musculara insotita de vertij si alte dezechilibre-transpiratie, lesin etc). Cel mai indicat este sa va asezati, si sa numarati intre doua respiratii pana la 10...veti vedea ca functioneaza. Repet NU RESPIRATI PROFUND CA SI CUM NU VA INTRA AER IN PLAMANI.de aici apar toate starile de rau...si neaparat numarati pana la 10 intre cele 2 inspiruri...incercati si si mai astept de la voi detalii...daca va pot ajuta cu ceva(macar consiliere) va stau la dispozitie...nu uitati majoritatea monstrilor pleaca din interiorul nostru pentru ca le dam voie sa iasa la suprafata si sa ne domine.nimeni nu spune ca un om cu atac de panica este nebun dar ca nu stie sa-si gestioneze singur starile asta este clar, dar si mai clar este faptul ca nesfatuiti nu puteti avea control...pentru asta incerc eu sa va ajut...sper sa si mearga, am multi prieteni pe care i-am ajutat, e adevarat insa ca discutiile le-am purtat face tu face, va pup si sanatate multa
buna ma numesc lia am 37 ani si sant din medgidia.acum 2 luni am facut o cadere de calciu am ajuns la urgenta, iar acolo mi sa facut rau si m-au pus la ekg si au spus ca mi sa marit pulsul la 140/min.m-au trimis la cta si acolo mi-au facut analize [m-au trimis la cta ptr ca noi la medgidia nu avem medic cardiolof ]si m-ia iesit calciu mic.mi sa pus o perfuzie si m-au trimis acasa cu tratament sa iau calciu lactic magne b6 si egilog sau metoprolol.dupa 2 zile am fost la un cardiolog sa ma consult fiindca ma rodea gandul sa nu am ceva la inima.cardiologul mi-a spus ca nu am nimic ca pulsul sa marit de caderea de calciu.dupa o saptamana am decis sa fac si un control la endocrine fiindca eu in cotinuare aveam ameteli siteam o raceala pe limba in gat se ducea parca si pe vene in jurul fetei si mi se facea rau.la endocrine am facut analize si testul tsh. toate au iesit bune.mi sa dat sa iau dormolin calciu magne b6 si metoprolol.sant 2 luni de atunci si tot asa ma simt iau in continoare aceleasi pastile dar degeaba.doctora de la endocrine mi-a spus sa consul un phsiholog dar nu ma-m dus.intr-o seara iar mi sa facut rau si nu stiam ce sa fac sa ma duc la urgenta sau nu, eu sant si o fire mai fricoasa, dar am luat un distonocalm un metoprolol si o fiola de calciu gluconic si mi-am revenit.am uitat sa va spun doctora de la endocrine a spus ca am spasmofilie oare asa sa fie?am facut si o cura cu oua de prepelita dar nu simt nimic.ce sa mai iau?o sa fiu asa toata viata?fiindca am si 2 fetite de crescut. inainte [acum 2 luni nu eram asa] acum parca imi este frica sa stau si singura;sa plec de acasa sa nu mi se faca iar rau ce doctor sa mai consult?am o raceala pe gat pe limba asa am senzatii si o raceala pe vene si in jurul fetei imi amortesc palmele si simt ca mi se zbate ceva in capul pieptului.oare asa se manifesta spasmofilia?sa mai iau distonocalm?il iau de o saptamana dar sa stiti ca parca ma linisteste si acum iau calciu lactic.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac multumesc.
pulsul atat de marit se traduce ca fiind tahicardie paroxistica, ceea ce nu este o boala dar nici nu e un lucru bun, asta insemnand ca inima bate foarte repede. Dar in astfel de cazuri nu inima este bolnava ci e vorba de o altfel de disfunctie care atrage dupa sine si acest simptom.Spasmofilia e un termen generic si inseamna un nivel scazut de calciu (desi de cele mai multe ori este un nivel scazut de magneziu mai ales daca simptomele sunt insotite si de depresie, afectiuni stomacale, oboseala (fatigabilitate). Nu este rau ca ti-ai facut setul de analize...e bine ca ai aflat ca nu ai nimic important.Am insa alta intrebare fundamentala pentru mine DORMI SUFICIENT?CARE E CALITATEA SOMNULUI (PENTRU CA NU E IMPORTANT SA DORMI 10 ORE DACA NU DORIMI CUM TREBUIE) AS VREA SA STIU CARE ESTE REGIMUL TAU DE VIATA ZILNIC SI APOI TE POT SFATUI ATAT CAT IMI STA IN PUTERE SI IN COMPETNTA.
buna. dorm cam de la 23 noaptea pana dim. la 9 -10. inainte sa fac caderea de calciu sau spasmofilia asta ma trezeam si primul lucru beam un 3 in 1 fumam 3 sau 4 tigari si mancam pe la ora 14-15 seara cand venea sotul de la munca mai mancam si cu el putin si cam atat.Acum nu mai beau de 2 luni nici cafea nici 3 in 1 nimic.tigarile le-am rarit cam la 5-6 tigari pe zii(fumam inainte cam 15-16 tigari)tin sa mentionez ca am luat si anticonceptionale timp de 3 ani(marvelon)dar de cand am facut spasmofilie de 2 luni am decis sa le intrerup.Zilnic am grija de copii, fac curat mancare'.Acum dimineataa ma trezesc mananc ceva'adik ceai cu o felie de paine cu pateu sau branza.ETC...La pranz o ciorba mai tarziu cartofi prajiti ma rog ce o fii'.Nu prea am un program de mancare cum ar trebui', dar am observat ca daca nu iau pe zii o tableta de calciu lactic, magneziu'simt deja o raceala pe maini'si mi se racesc mainile.Oare aja sa fie senzatiile acestea de la caderea asta de calciu? o sa iau mereu?
O sa fac si analizele acelea cu"calciu Ionic"."magneziu" sa vad daca totusi este mica/mic.sa vad cum imi ies.Cineva mi-a spus sa iau"calcarea carbonica"care se suge o singura globula la 7 zile dupa care o globula la o luna'.Unde sa le gasesc? sau Kal-Mag.sa consult un medik HOMEOPATbine ca m-am mai linistit fiindca mi-ati spus ca nu am nimic la inima.Stiu ca este indicat sa ma las de fumat..am incercat dar nu prea am putut le-am mai rarit.O sa mai incerc, dar sa mai vedem daca pot.Inainte de a lua Anticonceptionalele aveam 39 de kg, deci aveam 34 de ani'atunciDupa ce am luat pilulele timp de 3 ani m-am mai ingrasat am ajuns la 50 de kg.dar am o burta de toata lumea spune ca sunt gravida.Este o obsesie pt.mne'dar nici de burta aceasta nu stiu cum sa scap.Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra':*
O sa fac si analizele acelea cu"calciu Ionic"."magneziu" sa vad daca totusi este mica/mic.sa vad cum imi ies.Cineva mi-a spus sa iau"calcarea carbonica"care se suge o singura globula la 7 zile dupa care o globula la o luna'.Unde sa le gasesc? sau Kal-Mag.sa consult un medik HOMEOPATbine ca m-am mai linistit fiindca mi-ati spus ca nu am nimic la inima.Stiu ca este indicat sa ma las de fumat..am incercat dar nu prea am putut le-am mai rarit.O sa mai incerc, dar sa mai vedem daca pot.Inainte de a lua Anticonceptionalele aveam 39 de kg, deci aveam 34 de ani'atunciDupa ce am luat pilulele timp de 3 ani m-am mai ingrasat am ajuns la 50 de kg.dar am o burta de toata lumea spune ca sunt gravida.Este o obsesie pt.mne'dar nici de burta aceasta nu stiu cum sa scap.Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra':*
Atacurile de panica sunt independenta de varsta si sex. Simptomatic se manifesta cel mai comun prin: respiratie superficiala si rapida, accelerarea puternica a ritmului inimii, noduri in stomac si in gat, tremuraturi, furnicaturi la nivelul degetelor de la maini si picioare precum si in jurul buzelor si culmineaza cu sentimentul de lesin. Este fenomenul care genereaza ulterior sentimentul de nesiguranta ceea ce determina teama de a iesi din casa, teama de a calatori, si culmineaza cu teama de semeni. Atacurile de panica apar la acele persoane care au tendinta de control, iar comportamentul lor este altul decat cel normal, incercand sa para calme si capabile sa rezolve orice. Cand se petrece o actiune care le scapa de sub control, intra in panica. Au nevoie de relaxare prin spontaneitate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 28atacuri de panica
- 24atacuri de panica sau o frica puternica?
- 116Atac de panica?
- 6atac de panica, fobie, agitatie, nervozitate, palpitatii
- 0Atacuri de panica;
- 13cum va simtiti in timpul unui atac de panica?
- 5a facut acum un an o viroza pe atac de panica
- 3Primul atac de panica
- 8Atac de panica si foarte anxietate.. ajut
- 0Atac de panica sau hipocalcemie
- 24Ameteala, presiune in partea de sus a capului, oboseala, anxietate
- 2senzatie de amorteala in cap si durere la ceafa
- 8atacuri de panica
- 5Atacuri de panica cauzate de frica de moarte
- 11Anxietate si atacuri de panica
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 5Simptomele anxietatii?
- 4O părere - parapareză spastică și anxietate și atacuri de panică
- 2Bună ziua, am o strângere mai sus de buric, simt cum se oprește inima pentru puțin
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: