Ameteala, presiune in partea de sus a capului, oboseala, anxietate | Forumul Medical ROmedic

Ameteala, presiune in partea de sus a capului, oboseala, anxietate

18-10-2015
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Buna ziua. ma numesc Catalin, am 27 de ani, 1, 84 inaltime, 110 kg. De aproape un an ma confrunt cu niste probleme de sanatate. Dimineata ma trezesc cu o durere de cap si o senzatie de 'cap gol' chiar daca am un somn de cel putin 8 ore. De asemenea si o ameteala sau un fel de presiune in partea de sus a capului care ma insoteste permanent, in fiecare zi. Si mai rau este faptul ca din cauza acestor probleme am si niste atacuri de panica atunci trebuie sa merg pe jos sau in spatii publice, imi creste tensiunea, simt nevoia sa plec sau sa stau jos.este foarte neplacut pentru ca nu pot face mai nimic din lucrurile pe care le faceam inainte. Initial am dat vina pe tigari, la care am renuntat, dar fara nici un rezultat. Apoi am facut analize de sange la sfatul medicului de familie, care au iesit absolut normale. Intr-o zi, simtindu-ma foarte rau, am chemat ambulanta. Ajuns la spital mi s-au pus perfuzii si am facut un tomograf cranian care a iesit bine.am fost consultat de un medic neurolog care nu a gasit o cauza a simptomelor si m-a indrumat catre orl si oftalmologie. Dupa cateva zile am facut un control orl si unul oftalmologic, in urma carora totul a iesit ok.mi s-a indicat apoi un control endocrinologic si in urma setului de analize si a ecografiei, a rezultat glande marite fata de dimensiunea normala si vitamina D scazuta undeva la 10, restul functiilor endocrinolohice nefiind afectate. Am dat vina apoi pe stresul de la munca, dar de aproxinativ 2 luni de zile de cand nu mai muncesc, nimic nu s-a imbunatatit in starea de sanatate. Nu pierd noptile, am un program de somn de cel putin 8 ore.am observat ca atunci exagerez cu alcoolul, aproximativ o data pe luna, a doua zi aceasta presiune devine mai mare si sunt incapabil de a face altceva in afara de a dormi toata ziua.am incercat sa slabesc prin exercitiu fizic dar de fiecare data cand fac efort, senzatia de presiune si ameteala se intensifica si am senzatia ca voi lesina, desi nu s-a intamplat niciodata.ma simt neputincios si nu pot face nimic din ce imi doresc nici macar plimbari, iesiri in spatii publice gen mall, pana si mersul pana la magazinul din colt fiind o problem.va rog sa ma ajutati cu un raspuns sau o indrumare catre un alt consult de specialitate care m-ar putea ajuta. Va multumesc anticipat
24 comentarii
1
18-10-2015, ora 16:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti anxietate si atacuri de panica.

Astea se trateaza la psihiatru si la psiholog.

Sunt tineri pe forum carora le-au trecut toate aceste simptome sincron de la prima pastila prescrisa de medic.
0
18-10-2015, ora 18:16
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Credeti ca aceasta ar fi singura explicatie posibila?
0
18-10-2015, ora 18:52
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Am uitat sa mentionez ca in toata aceasta cautare a unui diagnostic, am facut si cateva sedinte de acupunctura, a doua zi dupa prima sedinta simtindu-ma excelent, cum nu ma simtisem de mult timp, dar incepand cu ziua urmatoare au revenit aceste stari de rau, desi am continuat cu sedintele
0
18-10-2015, ora 19:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Eu sunt convinsa dar dv va rog sa verificati.
2. Faceti unul sau mai multe teste de anxietate pe net.
3. Cititi articolele despre anxietate si atacuri de panica.
4. Daca rezulta ca e corect ce v-am spus, mergeti la psihiatru si psiholog.
5. Acupunctura si alte tratamente alternative sunt in aceste boli cam apa de ploaie.
0
18-10-2015, ora 19:38
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Multumesc frumos. Voi urma sfaturile dvs si sper sa aiba efect. O seara placuts
0
18-10-2015, ora 22:40
Ella82
Nu este medic/terapeut
Ella82
Dragă Cătălin, am intrat pe acest forum deoarece şi mie mi-au fost de mare ajutor experienţele altor oameni, asemănătoare cu a mea. Dna Clara are mai mult ca sigur dreptate. Eu insami urmez un tratament dupa ce simptome exact ca ale tale imi facusera viaţa un chin timp de mai bine de două luni. Nu trebuie să te sperii, ni se intampla multora. In primul rand, sa nu-ti fie rusine sa consulti un psihiatru. Eu, dupa ce am ajuns la urgenta, si am facut un tur al mai multor cabinete medicale (orl, neurologie, boli interne, oftalmologie - pe lângă senzaţia de ameţeală, mai mult plutire, aveam şi tulburări de vedere) m-a decis să apelez la un psihiatru. Eram disperată. M-a diagnosticat cu depresie mascată, care se manifestă sub forma unor astfel de somatizări - simptome fizice. Doctorul a nimerit-o din prima. Mi-a dat medicatie şi am început să mă simt bine din prima zi. Îţi recomand şi ţie să urmezi acest sfat. Multă sănătate îţi doresc şi să auzim de bine! Sigur, sigur îţi vei reveni!
0
19-10-2015, ora 07:54
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Multumesc frumos pentru incurajare Ella. Nu imi este deloc rusine sa consult un psihiatru. As face orice numai sa pot reveni la "viata" de dinainte. Multumesc inca o data pentru sfaturi. O zi placuta!
0
24-10-2015, ora 10:50
AleexM
Nu este medic/terapeut
AleexM
O intrebare pe care multi oameni trimisi la psihiatru si-o pun : trebuie sa depindem toata viata de acele medicamente? Dau dependenta?
0
24-10-2015, ora 11:48
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Salut.alaltaieri (joi) am avut consultul psihiatric cu o doamna doctor care pot spune ca este printre cele mai bune din ct. Mi-a prescris 3 medicamente din care unul trebuie luat timp de 6 luni, celelalte doua pentru 2 saptamani. Si chiar a functionat din prima zi. Dupa nici doua zile am iesit in mall si chiar in club si nu am avut nici cea mai mica problema.ma bucur ca am gasit raspuns la problemele mele.multa sanatate va doresc
0
24-10-2015, ora 12:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Catalin87

Má bucur mult. :)

AleexM

Nu. Pina te stabilizezi si apoi reduci treptat dupa schema data de medic.
0
24-10-2015, ora 17:27
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Multumesc foarte mult celor care mi-au dat sfaturi si m-au indrumat catre un consult psihiatric, in special clara_p si ella 82.
Am avut o discutie de aproximativ o ora cu medicul psihiatru, insotit de un psiholog, si ii parea foarte rau ca puteam fi diagnosticat de prima data cand am fost la urgente, foarte usor. in fine, sper ca a trecut totul. MULTA SANATATE!
0
08-02-2016, ora 15:23
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Buna,

revin pe forum, din pacate cu aceleasi probleme. dupa ce am urmat timp de 3 luni tratament cu cipralex si in primele doua luni combinat cu rivotril si dormicum, nu observ nici o ameliorare in starea mea de sanatate. am aceleasi probleme vechi pe care le descriam cu ceva timp in urma. imi poate da cineva niste sfaturi? intre timp am facut si o radiografie cervicala care a iesit perfect normala, fara nici un semn de spondiloza. am eliminat inca un diagnostic de pe lista dar in continuare imi fac griji ca nu pot descoperi cauza reala. va multumesc
0
08-02-2016, ora 18:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe 24.10 scriai ca esti ok. Ai renuntat la tratament ?
0
12-02-2016, ora 15:19
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Buna Clara,

In primele zile de tratament m-am simtit bine, dar apoi au reaparut simptomele. inca mai urmez tratamentul cu cipralex dar nu vad absolut nici o inbunatatire. am discutat acest aspect si medicul psihiatru si mi-a recomandat sa continui cu cipralexul. ma ingrijoreaza ca nu pot depista care este cu adevarat problema starii mele de sanatate
0
12-02-2016, ora 16:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce fel de simptome mai ai dupa 3-4 luni cu Cipralex ?
0
12-02-2016, ora 17:01
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
atacuri de panica, ameteala, oboseala
0
12-02-2016, ora 17:01
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
am facut si un control cardiologic si ekg care au iesit perfect
0
12-02-2016, ora 17:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E f bine ca ti-ai facut controlul cardiologic sa elimini partea fizica.
Incearca sa faci si niste sedinte de psihoterapie.
Daca pina la urmatoarea vizita la dr nu se normalizeaza treaba, roaga-l sa iti schimbe Cipralexul.
Sunt multe persoane care schimba cateva antidepresive pina sa il gaseasca pe cel cu care se simt bine. E ceva obisnuit. Ai rabdare sa iti gasesti medicamentul potrivit ca iti vei reveni.
0
24-02-2016, ora 11:18
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Vezi catalin si eu am avut sintomele tale si acum sunt mai bn nu am fost la pshiolog sau undeva dar mam obijnuit cu gandul asta si nu mai dac asa cv dar mai am si eu o radacina din anxientate in mine sfatu meu ia in orincipal stresclin este foarte util pe mn ma ajutat foarte mult e natural si invingeti teama de a iesi afara u estti ca si mn esti prea izolat incearca sa faci un efort fizic cat se piate finc corpu elimine adrenalina din corp si te simti mai bn fati o iubita daca nu ai uita de griji de probkeme pur si simplu nu mai baga in seama vb cu cv descarcate la mn era foarte folositor simteam ca plutesc si sfatu meu nu mai lua medicamente din alea finca u esti dependent de ele si deaia acum stii ca nu iti mai fac efeectul... incearca saa te gand ka cine erai o data si sa sa iti revi la aceea stare de mult.eu asta am facut nu mai am atacuri de panica si nu mai vreau sper ca sa te ajute sfaturile mele si sa treci si tu peste asta MULTA SANATATE SI SUCCES IN CE VREI SA FACI...
0
24-02-2016, ora 11:57
Ella82
Nu este medic/terapeut
Ella82
Cătălin, îmi pare rău că te simţi în continuare la fel. Încearcă să contactezi alt psihiatru. Ideea este că la mine simptomele dispăruseră înainte să iau Cipralex. Mi se prescrisese Anafranil, Lexotan şi Mirtazapină, in doze foarte mici. Ai putea încerca acest tratament, la recomandarea unui psihiatru, care să-ţi facă o schemă personalizată. La mine dozele au fost foarte mici, iar organismul a răspuns foarte bine. Cipralexul mi l-a prescris după o săptămân parcă... Nu mai ştiu exact. Ideea este că ai o depresie mascată şi anxietate. Tu trebuie să te motivezi singur să treci peste asta şi să ai grijă (ştiu că sună ciudat) să fii fericit în permanenţă. Toate aceste simptome apar de la un dezechilibru fiziologic în organism, mai exact, de la faptul că creierul nostru nu mai produce suficientă serotonină - Hormonul fericirii. Există cu siguranţă o cauză psihică: stres prea mult la serviciu, sarcinile cotidiene de care ne simţim adeseori depăşiţi sau un eveniment neplăcut sau tragic (supărări). Nu ştiu prin ce ai trecut, dar la mine s-a declanşat totul în urma unui şir de evenimente: mi-a murit bunicul, am avut ceva probleme de sănătate (intervenţii stomatologice mai complicate), iar soţul meu a devenit ofiţer de marină, a plecat în voiaje şi am rămas singură. Concluzia este că tu trebuie să consulţi din nou medicul şi să-ţi dea un alt tratament, iar tu trebuie să ai grijă să faci lucruri care îţi fac plăcere de obicei (sau care îţi plăceau, pentru că la mine, starea de rău fizic a fost însoţită de lipsă de chef în a face orice şi lipsa poftei de mâncare). Ieşi cu prietenii, deşi poate părea greu în astfel de situaţii (eu eram ca într-o barcă în permanenţă, mai puţin când eram în pat sau în maşină - paradoxal, mişcarea îmi făcea bine), mergi la film, la teatru, ascultă muzică veselă şi mergi la sală. Dacă îţi place sportul profită din plin. Chiar dacă eşti băiat, mergi la clasele de aerobic sau trage de fiare :). Eu am mers la aerobic. Aici am întâlnit oameni noi şi asta mi-a făcut bine, spiritual vorbind, pe lângă faptul - cel mai important, de altfel - că în urma efortului fizic se secretă adrenalină şi serotonină, iar organismul se echilibrează. Te vei simţi mai bine, garantat. Nu imediat, ci cu timpul. Trebuie să ai răbdare, acordă-ţi ţie răbdare. Încearcă să te priveşti cu înţelegere şi să nu-ţi ceri prea mult din prima. Acordă-ţi răgaz. Să ştii că sunt foarte multe persoane în această situaţie, doar că mulţi nu vorbesc desprea asta. În plus, poţi bea ceai de sunătoare: este un puternic antidepresiv. Întreabă-ţi şi medicul dacă e ok, să nu ai contraindicaţii; nu este bine să-l bei în timp ce iei alte pastile. Deci, cel mai important este să ai răbdare, să-ţi blochezi toate gândurile negative, să le alungi şi să gândeşti pozitiv. Încearcă să-ţi schimbi centrul atenţiei, din a te analiza pe tine permanent şi starea ta de sănătate, către alţii: să vorbeşti cu oamenii (comunicarea este foarte importantă, în lipsa ei, în tăcere ne afundăm în gânduri negative), vorbeşte despre orice, implică-te să-i ajuţi pe cei care au nevoie, îţi va face bine garantat. Cât despre atacurile de panică: nu ţi se întâmplă nimic, cu timpul, organismul se va obişnui cu astfel de alarme false şi va ignora semnalele de frică. Multă sănătate şi capul sus! :D
0
04-05-2016, ora 12:06
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Va multumesc pentru raspunsurile si incurajarile voastre, in special Ellei si Clarei.
Un mic update: dupa aproximativ 4 luni de tratament cu cipralex, rivotril si dormicum, starile au ramas aceleasi. am renuntat la acest tratament si am fost la un alt control neurologic, la unul dintre cei mai buni doctori neurologi din ct. Mi-a sugerat ca aceste simptome pot fi pe baza de stres, mi-a prescris stresam si cebrium timp de o luna. in continuare aceleasi stari, nici o diferenta, in ciuda faptului ca fac tot posibilul sa trec peste ele, ma plimb, socializez cat mai mult, etc Dupa ce voi termina 1 luna de tratament, daca simptomele vor fi aceleasi, doctorul mi-a sugerat sa fac un RMN cerebal sau angio rmn. imi puteti oferi si alte sugestii?O zi placuta
0
04-05-2016, ora 12:22
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Catalin eu tias sugera sa te gand mai bine la lucrul care iti dau tie starile astea sa cauti sa vezifinca starile astea se provoaca pe stres pe emoti etc gand la ce iti provoaca starea asta mie de ex imi provoca tigarile fumatul acum depinde si de tine
0
04-05-2016, ora 12:28
Eneageorge
Nu este medic/terapeut
Eneageorge
Ionut, starile acesta sunt permanente, incepand de dimineata, de cand ma trezesc cu o senzatie de "cap gol", ameteala pe intreaga durere a zilei si atacuri de panica foarte dese. Intr-adevar atacurile de panica le am atunci cand sunt pus in situatii pe care le consider incomode ( incomode deoarece am mai fost pus in acele situatii si am mai avut atacuri de panica). exemplu: plimbari in aer liber, in malluri, spatii publice.
0
04-05-2016, ora 13:10
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Da stiu si eu eram in starea ta in spati publice faceam atac de panica eram nervos deveneam agitat etc.. Chestia este ca tu traiesti in melancolia asta asa eram si eu eu spre ex cand ma simt agitat trag o gura de aer in mine imi unflu pieptu si respir usor fac chestia asta de 6.7 ori si imi pierd interesul dupa de asta am invastatvsa ma relaxez gand in primul rand ca ai o viata inainte esti tanar dc crezi ca ar fi motiv sa ne stresam de acum gand in primil rand ca totul are o rezolvare si un rasp eu de ex luam nervocalmin relaxare. stai lin nu esti bolnav cate RMN.ORL ECG.ECO TIROIDA ETC am facut nici eu nu mai stiu stai lin e cv pe baza de nervi... app daca vrei sa vb mai mult cautama pe face book yonut dragos sunt intrun tricou negru sunt din craiova
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.